tak tez podejrzewałem, ale sprzedawca kłocił sie ze mna, ze body nie jest objete promocja. Powiedzial ze dostali od canona wykaz na co jest cashback i na body go nie ma. Dostali w jednej dostawie kity z naklejkami na ktore cashback jest i body bez naklejek "eos anniversary cashback bla blabla", na ktore cashbacka nie ma. Stąd moje pytanie, próbowałem pisać do Canon Polska ale spławili mnie :P
X
-
-
-
Skąd taka opinia na temat 17-85 ?? Szukam właśnie szkiełka na zastępstwo kita w miare uniwersalnego ale to pierwsza negatywna opinia :/Za takie szkla jak 24-105 czy 70-200 oddaja jakies marne grosze.. a za syf jak EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ktory i tak kosztuje nawet 1600 zl oddaja az 580 zł. NIedlugo to beda do tego doplacac zeby im z magazynow zeszlo!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
z kodu na pudelku bedzie chyba wynikalo z tego ze to byl zestaw KIT. Z drugiej strony to by bylo glupie jakby sie okazalo ze za oddzielnie kupione body oddadza kase a za KIT zestaw juz nie. Ale jaki problem napisac maila do Irlandii? Jak ktos ma tlenofon czy inne Koncety mozna zadzwonic i wyjasnic. Jak mnioe nurtowala promocja 30D i watpliwosci mialem to zadzwonilem do zrodla. Bo nawet w Canon Polska ciagle co innego mowili.
Miałeś okazje używać tego szkiełka?Ostatnio edytowany przez Pavlik; 10113.Komentarz
-
ależ ja już znam na pamięć wykaz tej promocji i ten sam wykaz na oficjalnej stronie canona pokazywałem sprzedawcy, ten sam wykaz na naklejce na zestawie KITowym. Ale na BODY juz nie bylo naklejki, mnie to nie zmartwilo dopóki sprzedawca sam nie powiedział, że nie ma zwrotu na BODY, nie ma naklejki. Mowil tez ze klienci mowili mu ze za Body zwrotów nie dają i że canon mu dał wykaz gdzie body nie ma w promocji. Podobno było identycznie z 30D, ze za kit był zwrot a za body nie, prawda to?
Komentarz
-
Taka opinia o 17-85 wzięła się z jego wygórowanej ceny. Za około 1000-1200zł to wg mnie bardzi rozsądny zakup. Dokładny tes jest na stronie www.optyczne.plLepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USMKomentarz
-
Krzysp, OK, masz rację - chyba chodziło w przypadku cytowanego przeze mnie przypadku o naklejkę, która nie ma nic wspólnego z wymogami promocji. Wycofuję to, co napisałem w poprzednim poście - żeby się nikt nie stresował.O jakiej naklejce mowa? Przecież już tyle razy na forum pojawiała się informacja, że podstawą zwrotu kasy jest wycięcie i wysłanie kodu paskowego z pudełka. Co wprost oznacza, że chodzi o kod stanowiący integralną część pudełka, a nie jakieś tam dodatkowe naklejki. Wiele sklepów zakleja wspomniany kod własnym.
A odnośnie kesz-beku, to na stronie Canona jest lista, co jest uprawnione:
Oferta zwrotu części gotówki Zwracana kwota
EOS 5D body 580 zł
EOS 30D body 390 zł
EOS 400D body 310 zł
EF 70-200mm f/2.8L IS USM 777zł
(...)
Tak więc za trzy różne body zwracana jest kasa. W warunkach promocji jest to, co było napisane kilka postów temu (formularz, paragon, kawałek pudła)
Jak ktoś usłyszy od sprzedawcy, że 400D nie jest objęty promocją, bo nie jest w zestawie jubileuszowym lub innym, niech pouczy takiego miśka, że nie ma racji 8)
Komentarz
-
zwracaja kase juz za zakup samego korpusu _ bylem w sklepie dzis i sie pytalem _ i sie zakochalem w 5DKomentarz
-
A powiedzcie mi czy ceny podane na stronie FOTOIT są cenami do zapłaty, czy w rzeczywistości trochę mniejsze. Ostatnio znajomy chce kupić 400D z kitem i właśnie przeglądałem ofertę fotojokera, który raczej nigdy do tanich nie należał, a tu okazuje się, że 400D(2800) taniej niż w FOTOIT, cyfrowych.pl czy foto-raj, 30d też taniej i problemów z fakturą żadnych nie ma. O co tu chodzi. Czy niektóre sklepy w związku z promocją Canona podniosły ceny?Komentarz
-
Fotojoker reklamował się kiedyś hasłem kupuj taniej niż na allegro czy coś podobnego i jak widać im to zostało
Po promocji canona 400D w Fotojocker zdrożał o kilka złotych, ja kupował 400D u nich na początku marca za 2688 zł + do tego dawali analogową lustrzankę C 300V Body za która bez problemu wziąłem 200 zł i tym sposobem 400D + kit kosztował mnie 2488 zł czyli jak po promocji canona
o rabatach na fotoksiążki już nie wspominam
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Komentarz
-
Czy ktoś się orientuje czy canon weryfikuje te faktury lub paragony ??
Bo mam kilka pudełek z kodami kreskowymi i mógłbym sobie załatwić kilka "dowodów zakupu".Komentarz
-
-
A ja mam takie pytanie.
Przy wypełnianiu wniosku należy podać nr swojego konta - IBAN.
Jednocześnie w uwagach jest napisane aby podać też SWIFT banku.
Pytanie moje:
1. Czy należy podać wyłącznie IBAN czy też SWIFT ?
2. Jeśli należy podać SWIFT, to gdzie ? Czy w tej samej rubryce co IBAN? jeżeli tak to który pierwszy?
3. Czy nazwa banku jest nazwą własną czy też mam podać SWIFT?Być albo nie być, o jest pytanie :-DKomentarz
-
ktory kod wyciac masz pokazane na stronie canon'a.
ja dopisalem swift dlugopisem zaraz obok IBAN w formularzu i zwrot otrzymalem.Komentarz
-
Witam!
Ja też kupiłem 400D KIT'a za 2699zł i dostałem paragona drukowany
z komputera. Moje pytanie brzmi:
Czy jako zwykły klient nie mam przypadkiem 1 miesiąca na odbiór
faktury VAT? Podobno 7 dni jest dla osób prowadzących działalność gosp. itp.
Drugie pytanie brzmi:
Orientujecie się czy podanie zwykłego nr konta banku (nie w formie IBAN / Swift) bardzo wydłuży procedurę zwrotu?
Jeśli tak to skąd mogę wziąc numer IBAN konta?
Aaaa przypomniało mi się coś...
Pan w FotoIt powiedział tak:
"Nie dostanie pan zwrotu, bo za tanio pan kupił zestaw.
Kupił pan zestaw ze specjalnym rabatem canon i na takie nie ma jeszcze
dodatkowo zwrotu"
Przytaknąłem i robie swoje...
Jurto jadę po fakturę VAT, a jak nie to przynajmniej paragon fisk.
Nie wyjdę dopóki nie dostanę!
Ciekawe o co chodzi tak naprawdę?
Powinni coś z tym zrobić bo sklep zapowiadał się na dobry punkt
w Warszawie a jak narazie to się nieciekwie robi
Jeśli coś namotali to powinni to wyjasnić bo stracą klientów.
Pozdrawiam serdecznie - Bartek400D, 18-55 , 50mm 1.8 IIKomentarz
-
panow z fotoit sluchac nie nalezy,
bo sa wycwiczeni w tym, zeby na wszystko miec natychmiastowa odpowiedz,
przy czym czasem po prostu rzezbia cos 'on-line' alias ad hoc
zeby tylko cos powiedziec i zeby nie wyszlo na to,
ze czegos nie wiedza
[mowie z wlasnego, kilkakrotnego doswiadczenia]
nawet jesli straca [ja np. raczej sie wiecej do nich nie przejde],Powinni coś z tym zrobić bo sklep zapowiadał się na dobry punkt
w Warszawie a jak narazie to się nieciekwie robi
Jeśli coś namotali to powinni to wyjasnić bo stracą klientów.
to niewielu, zreszta zjawia sie nowi - ile jest miejsc w wa-wie,
gdzie mozna swobodnie przetestowac taka ilosc sprzetu?
powodzenia w uzyskaniu faktury - mam nadzieje, ze Ci sie uda!
a propos faktur - Zbig, udalo Ci sie cos wywalczyć?
sławetny 20 kwietnia juz minął...Komentarz
Komentarz