X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Spróbuj przesunąć matówkę - jak wyjąć i włożyć poszukaj w opisie andyee'go odnośnie jago matówki - był dokładny opis - a oszczędzisz parę dni..

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• ghost7
      Bywalec
      • 2007
      • 201

Paprochy

Chłopaki możlwe jest by z powodu paprochow trzeba bylo wymieniać matryce? po 1,5 miesiąca uzytkowania aparatu? cos mi tu nie pasuje Pobrudziłem lustro i nie moglem go wyczyscic to byl glówny cel wysyłki do serwisu a matryca i matowka przy okazji mial byc wyczyszczone, a tu co? matowka walnieta matryca inna? co to ma byc?
      Canon 5D + Canon EF 24-70 f/2.8 L

Komentarz

• konradl
        Uzależniony
        • 2004
        • 980

Po tym jakie mialem przygody z serwisem to uwazam ze wszystko jest tam mozliwe... jedno naprawiali 3 razy, za 3-cim sie udalo to co innego popsuli i znow musialem slac...
        Bylem 3 miesiace bez aparatu ale w koncu jakims cudem udalo im sie zrobic nie psujac niczego innego.

Komentarz

• franker
          Początki nałogu
          • 2007
          • 305

oni wymieniają matrycę podczas czyszczenia pod filtrem tylko wtedy gdy ją uszkodzą. Mi koleś mówił, że musze na czyszczenie pod filtrem przynieść gwar w razie jakby oni pod tym filtrem matryce zepsuli, na szczęście wyczyścili moją własną matrycę a nie dali nową

Komentarz

• ghost7
            Bywalec
            • 2007
            • 201

Zamieszczone przez franker
            oni wymieniają matrycę podczas czyszczenia pod filtrem tylko wtedy gdy ją uszkodzą. Mi koleś mówił, że musze na czyszczenie pod filtrem przynieść gwar w razie jakby oni pod tym filtrem matryce zepsuli, na szczęście wyczyścili moją własną matrycę a nie dali nową
            no to niezle jaja jak bym wiedzila ze to takie papudraki to w zyciu bym im aparatu nie wyslal

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Zamieszczone przez franker
              Mógłbyś przetłumaczyć na ludzki to co napisałeś??

Pozdr
              Artur
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• ghost7
                Bywalec
                • 2007
                • 201

Zamieszczone przez arturs

Pozdr
                Artur
                czepiasz sie

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

ja tez nie rozumiem..

Komentarz

• solti
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1090

Słusznie prawi

A tak poważnie, to niedawno przerabiałem podobną historię, tyle że w roli głównej wystąpił miesięczny 30D. Aparat dostarczyłem do serwisu osobiście będąc pewnym, że mam paprocha między filtrem a matrycą. Pani przyjmująca sprzęt do naprawy już na wstępie zaznaczyła, że jeśli to okaże się prawdą, matryca będzie musiała być wymieniona na nową, ponieważ w serwisie nie mają warunków, aby ściągać filtr z matrycy. Próbowałem zasugerować, że już jednak robili podobne rzeczy i czyścili matrycę ściągając filtr (przypadki były opisywane na forum), na co ta pani skutecznie zaprzeczyła i stanowczo oświadczyła, że w takich sytuacjach w grę wchodzi tylko wymiana matrycy.
                    Jak powiedzieli, tak zrobili. Mam nową matrycę. Co prawda po tym zabiegu musiałem jeszcze raz odesłać body do serwisu, bo zapomnieli tej nowej matrycy skalibrować (wpis w karcie gwarancyjnej za drugim razem mówi o kalibracji matrycy), przez co nie działało mi ISO 3200, niemniej w tej chwili cieszę się już sprawnym sprzętem:-D
                    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                    galeria na forum Canon-board
                    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                    galeria.solti.pl

Komentarz

• ghost7
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 201

Zamieszczone przez solti
                      Słusznie prawi

A tak poważnie, to niedawno przerabiałem podobną historię, tyle że w roli głównej wystąpił miesięczny 30D. Aparat dostarczyłem do serwisu osobiście będąc pewnym, że mam paprocha między filtrem a matrycą. Pani przyjmująca sprzęt do naprawy już na wstępie zaznaczyła, że jeśli to okaże się prawdą, matryca będzie musiała być wymieniona na nową, ponieważ w serwisie nie mają warunków, aby ściągać filtr z matrycy. Próbowałem zasugerować, że już jednak robili podobne rzeczy i czyścili matrycę ściągając filtr (przypadki były opisywane na forum), na co ta pani skutecznie zaprzeczyła i stanowczo oświadczyła, że w takich sytuacjach w grę wchodzi tylko wymiana matrycy.
                      Jak powiedzieli, tak zrobili. Mam nową matrycę. Co prawda po tym zabiegu musiałem jeszcze raz odesłać body do serwisu, bo zapomnieli tej nowej matrycy skalibrować (wpis w karcie gwarancyjnej za drugim razem mówi o kalibracji matrycy), przez co nie działało mi ISO 3200, niemniej w tej chwili cieszę się już sprawnym sprzętem:-D
                      No to w takim razie moze ja zadzwoni do nich i przypomne o kalibracji?

Komentarz

• DigiFoto
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 44

Hmmm... A jeszcze nie tak dawno chodził mi po głowie pomysł wysyłki aparatu w celu zamapowania jednego czy dwóch stuck pixels Hmm...

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

ja mam w 5D jednego czerwonego pixela i wali juz w oczy przy 50% powiekszeniu prawie na środku, pani powiedziała, że gwarancja obejmuje, i wyślę jak sie śluby skonczą razem z 30D (co w nim po raz 3ci będą robić korektę na BF- FF wqr,,ają mnie już totalnie...

Komentarz

• franker
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 305

Pozdr
                            Artur
                            oczywiście tłumaczę i najserdeczniej przepraszam że Oczy Waszej Łaskawości musiały ujrzeć taki chłam napisany przez takiego nieudacznika i durnia jak ja :rolleyes: , a tak na poważnie ...

Chodzi mi o to, że nie chcieli ode mnie przyjąć aparatu na czyszczenie pod filtem ( nawet za kasę) bez gwarancji(z obawy na to ze mogą skopać matrycę i będą musieli wymienić)- pewnego czasu nie miałem dowodu wpłaty do euro-gwarancji i dlatego czyszczenie za kasę, bo gwarancja była nieważna. Dowód zapłaty za aparat zdobyłem i gwarancja stała się ważna więc w końcu oddałem do czyszczenia pod filtrem.

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

O dzięki Ci o Wielki Lingwistyku
                              Myślałem że musiałeś krzyczeć na nich czy coś bo jakoś zupełnie nie skojarzyło mi się to z gwarancją tylko z gwarem
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• franker
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 305

taki mi się wplątał skrót myślowy wplatał

Komentarz

Pracuję...