X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FOTOGRAF
    Uzależniony
    • 2005
    • 762

Zamieszczone przez franker
    taki mi się wplątał skrót myślowy wplatał
    tu tez ten skrot Ci sie wplatal?
    Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• franker
      Początki nałogu
      • 2007
      • 305

coś nie tak ??: ?
      rozwiewałem wątpliwości co do mojego poprzedniego, (fakt) dosyć niezrozumiałego postu!

Komentarz

• FOTOGRAF
        Uzależniony
        • 2005
        • 762

o srodkowe '' wplatal '' za duzo
        Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

franker - po prostu przed wciśnięciem "Wyślij" spróbuj przeczytać
          a FOTGRAF to nikoniarz który tu robi za V kolumnę więc się nie przejmuj

Pozdr
          Artur
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• FOTOGRAF
            Uzależniony
            • 2005
            • 762

Zamieszczone przez arturs
            a FOTGRAF to nikoniarz który tu robi za V kolumnę więc się nie przejmuj

Pozdr
            Artur

masz cos do nikona?

nie no, skonczymy juz tego off-a bo zaraz Vitez nas tu pogoni...
            Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• franker
              Początki nałogu
              • 2007
              • 305

Zamieszczone przez FOTOGRAF
              o srodkowe '' wplatal '' za duzo

podwójne doładowanie

Komentarz

• KubaZowsik
                Zablokowany
                • 2006
                • 103

Właśnie odebrałem z serwisu 400D ( 1. Szumy na zdjęciach, 2. BF z 85/1.8 3. Syfy na matrycy/nie działający układ strzepywania kurzu ).

Po pierwszy zdjęciach, wyszedłem z siebie ... Szumy jak były przy niskich ISO - są, pucha nie dość że nie ostrzy w punkt ( na nieszczęście zostawiłem wraz z 400D, mój obiektyw 85 mm 1.8 ) to jest większy BF niż był a wewnątrz obiektywu ( serwis zasugerował i pozostawienie obiektywu, że niby dostrojąmi ob. do 400D )- kilkanaście pyłków !!!!!! A ich jeszcze 2 tyg. temu, jak przygotowywałem się do ważnych zdjęć - nie było.... A brud na ponoć wyczyszczonej matrycy - jak był - jest.

Ręce opadają do samej ziemi .... Aparatex jeszcze na gwarancji. Będę walczył dalej ...

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

Nie wydaje mi sie, aby puszka dane np. kalibracji czy padnietych pixeli zapisywala w postaci plikow na dysku a: czy b: Nowsze poza tym juz nie chodza poza tym na DOSie...
                  ...

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

Zamieszczone przez DigiFoto
                    Ciekawi mnie co zawiera SDK Canona. Luzem leżącego w sieci jakoś jeszcze nie znalazłem.
                    Slabo szukales

Nie ma zadnego problemu z dostaniem sie do SDK od Canona normalna droga. Jeden formularz i wysylaja maila z linkiem i danymi do logowania. Sciaga sie bardzo szybko. Wszystkiego do sciagniecia jest okolo 100 mega. Choc pewnie malo kto zechce wersje dla appla, wiec w sumie wychodzi nieco mniej
                    ...

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez KuchateK
                      Nie ma zadnego problemu z dostaniem sie do SDK od Canona normalna droga. Jeden formularz i wysylaja maila z linkiem i danymi do logowania. Sciaga sie bardzo szybko. Wszystkiego do sciagniecia jest okolo 100 mega. Choc pewnie malo kto zechce wersje dla appla, wiec w sumie wychodzi nieco mniej
                      ... inna sprawa, że w tym SDK nie ma kompletnie nic, co mogłoby się przydać do hackingu aparatu w stylu dłubania przy AF To bardziej sprawy typu interfejs PC-aparat, tethered shooting itp.
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Kraszan
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 150

Wracając do tematu softu:
                        @muflonj - a nie widziałeś jakiegoś hardwearowego klucza wpiętego w komputer serwisowy?
                        Pracowałem na równie specjalistycznym oprogramowaniu w dość specyficznej branży - parkometry. Mają one w sobie coś takiego jak selektor monet - urządzonko, które rozpoznaje, mierzy, bada, porównuje ze wzorcem wrzuconą monetę. Co jakiś czas trzeba to to kalibrować do wzorca. Soft wygląda podobnie. Firmuje go firma Schlumberger z Francji. I sam program, choć też trudno, mozna znaleźć w necie. Problem jest w tym, że zeby zadziałał wymaga podpiętego do portu RS232 klucza hardwearowego - małe pudełeczko. W naszej firmie skończyła się licencja na ten klucz, a kontrakt na serwisowanie konczyl się za dwa tygodnie - nie było zatem sensu kupować nowego klucza (parę tys. $). Ile głów próbowało "shakować" ten klucz... Zarówno profesjonalne firmy zajmujace się programowanie EPROMów, prywatni "hakerzy" itd... NIKT nie dał rady. Obawiam się, ze do "canon lens adjustment software" potrzebny jest podobny klucz wpiety gdzieś w USB, albo RS... No ale gdybyś podpatrzył to mielibyśmy pewność...
                        EOS 90D (w sumie)

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

Zamieszczone przez Kraszan
                          @muflonj - a nie widziałeś jakiegoś hardwearowego klucza wpiętego w komputer serwisowy?
                          A wiesz że nie spojrzałem Ale zgadzam się, że bardzo mozliwe że taki klucz jest, to byłoby dość logiczne.

Komentarz

• Kraszan
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 150

Warezowe strony zwracają 19 wyników dla tego softu.
                            Radzę uważać przy ściąganiu programów z takich stron. Do tego trzeba wybulić 1$ żeby ściągać - nie mam karty którą mogę płacić w necie - więc prośba do kogoś kto ma taką kartę - może któryś z tych wyników będzie OK? :
                            EOS 90D (w sumie)

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Zamieszczone przez Kraszan
                              Warezowe strony zwracają 19 wyników dla tego softu.
                              Radzę uważać przy ściąganiu programów z takich stron. Do tego trzeba wybulić 1$ żeby ściągać - nie mam karty którą mogę płacić w necie - więc prośba do kogoś kto ma taką kartę - może któryś z tych wyników będzie OK?
                              Zapomnij - im wiecej tekstów typu "full version" "no activation" "100% working" itp. tym wieksze prawdopodobienstwo, ze trafisz (w najlepszym razie) na dialer, a czesciej na jakies gorsze g***. Ja ostatnio przetestowałem w kontrolowanych warunkach (VM, bez dostępu do sieci) cztery takie "lens adjustment software" wszędzie wynik identyczny.

Komentarz

• Kraszan
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 150

Ale nie poddawajmy się
                                Póki co znalazłem (może już to było) jakiś help-page dla posiadaczy 350D z problemami z AF: http://www.astrosurf.org/buil/autofocus/adjust.htm
                                Czy regulacja jest taka sama w 10D? (nie mam teraz pod ręką body żeby sprawdzić)...
                                EOS 90D (w sumie)

Komentarz

Pracuję...