X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • focus
    Bywalec
    • 2006
    • 182

zakup MacBook'a w Anglii

Kupował ktoś Mac'a w Wielkiej Brytwani?
    Ceny, szczególnie MacBooka wyglądają atrakcyjnie.
    ...chyba, że gdzieś tkwi haczyk.
    Za mniejsze pieniądze można dostać mocniejszą konfigurację
  • emisiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 548

nie wiem jak patrzysz ale ja tam widze ze im dalej w las tym drozej

Komentarz

• focus
      Bywalec
      • 2006
      • 182

u nas http://sklep.apple.pl/cgi-bin/WebObj...brH0/3.1.1.3.1
      w odległym lesie:-)

przy kursie 5,65 za Ł wychodzi ~6000zł z VAT-em

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Poza tym:
        "Orders will not be accepted and products will not be delivered to any address outside the mainland United Kingdom, Northern Ireland or the Isle of Man."

To nie widze kruczka. Czyli ktos z UK musi ci kupic i przywiezc.
        Nie wiem jak z gwarancja - nie chcialo mi sie czytac 8)

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Z gwarancja nie ma problemu. Musisz miec jedynie dowod zakupu i mozesz serwisowac sprzet (o zgrozo) w SADzie.

Komentarz

• focus
            Bywalec
            • 2006
            • 182

jak z gwarancją nie ma problemu, to już jest dobrze... ten SAD to trochę jak Żytnia dla naszych body? - strach się bać ?

faktycznie taki sposób dostawy planowałem, trochę człowieków tam wyjechało, więc nie problem znaleźć życzliwego

Komentarz

• asterix
              Uzależniony
              • 2005
              • 793

haczykow brak, posiadam sztuke (mieszkam w uk). Moge ci wyslac fedexem jak podasz w adresie dostawy moj adres.
              Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• focus
                Bywalec
                • 2006
                • 182

asterix, miło, że dajesz taką możliwość
                klamka o zakupie właśnie mac'a jeszcze nie zapadła. muszę najpierw pomacać, a ta już wkrótce.

możesz się pochwalić jakiego modelu używasz i pod jakimi softem o profilu foto?

Komentarz

• asterix
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 793

17 calowy z 2.3 IC duo, 3gb ram, x1600. bardziej uzywa tego moj wspolnik niz ja.. ja wole stacjonarne i nie Maki
                  Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Zielony
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2928

Kurde, ceny naprawdę atrakcyjniejsze niż u nas. W sumie to normalka.
                    U nas ponoć można kupić za 10% mniej niż podane na stronie - dla studentów.

Czy ktoś może potwierdzić czy zakupinego w UK Mac'a na pewno w razie potrzeby można serwisować w PL ??? Na 100% ?
                    sigpic

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

na logike to czemu nie ? Prawo unii sie klania

Komentarz

• focus
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 182

Asterix, nie dziw sie Zielonemu, parę lat żyje w tym kraju to już różne rzeczy widział, które niewiele wspólnego miały z normalnością
                        ja daleko nie muszę szukać - dzisiaj miałem wrócić do domu z nowym szkłem w promocji na CashBack, ale zaradny jeden z pośredników pożyczył sobie kod kreskowy, który powinienem wysłać
                        a miało być tak ładnie, a wyszło jak zwykle - taki kraj

Komentarz

• asterix
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 793

Pozwij ich i sprawe wygrasz.

Komentarz

• focus
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 182

Na razie straciłem tylko cały dzień (w tym chyba dwie godziny na testy) z powodu niedoszłego zakupu. Kasa w kieszeni, mają wysłać we wtorek.
                            Normalny sklep, ale zaczynają sie schody. To u nich nie dostałem zwrotnie podbitej gwarancji na 5D. Mają wyjaśniać. Daje do myślenia.

Komentarz

• Zielony
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2928

Dobra, a więc byłem w iSPOT'cie w BlueCity.
                              Pooglądałem sobie MacBook'i i generalnie dla mnie on jest za mały (chociaż czemu nie - do noszenia ze sobą wszędzie sam raz :rolleyes: ) - więc osobiście bym nie kupił.
                              MacBook Pro to już tak, ale poza zasięgiem finansowym jak narazie.
                              Ogólnie są świetne (IMHO). Jak będzie okazja to się przesiadam.

Być może panna się zecyduje na MacBooka w systemie ratalnym 0% (tylko opcja 10 rat) plus 10% zniżki dla studenta.
                              A więc wersja C2D 2 GHz / 1GB RAM / 80GB HDD / DVD-DL jest za 4410zł po zniżce. System ratalny wygląda w ten sposób, że 0% obejmuje tylko 10 rat.
                              Ale można zrobić tak, że wpłaca się jako pierwszą ratę (w dniu zakupu 10%), kolejne 8 rat wpłaca się ~122zł (kwota za laptopa podzielona przez 36 rat) a ostatnią 10 ratę wpłaca się całą resztę. Ale można też wpłacać normalnie 441zł co miesiąc - no problem. Tutaj można sobie wybrać jak się tam woli.
                              Jeśli chodzi o gwarancję to zakupiony Apple za granicą można u nas serwisować. Tyle, że koleś mi powiedział, że w PL aktualnie są najatrakcyjniejsze ceny, że jest zniżka dla studentów i w ogóle. Heh, pewnie nie sądził, że sprawdzałem
                              Ale nie chciałem mu już zwracać uwagi.

Także w UK za jedyne 280 zł więcej niż w/w opcja można mieć C2D 2.16GHz / 1GB RAM / 120 GB HDD / DVD-DL.

Opcja polska z 4410 dla porównania w UK kosztuje mniej o 448zł (4410-3962=448zł) tyle, że zamiast nagrwarki DVD-DL jest DVD-Combo (nagrywa tylko CD )
                              Aha, no i w Angli generalnie te stawki co podałem to bez żadnych zniżek - a u nas to po zniżce wychodzi drożej. Z angli ściągnąć nie jest problem - brat przyjeżdża na urlop w lipcu - tyle, że trzeba kupić za gotówkę. No chyba, że on weźmie to na raty na siebie. Pozatym podejrzewam, że w UK też są jakieś zniżki dla studentów - wystarczy poprosić kogoś i można mieć za jeszcze mniej.

Ale tak jak mówię - dla siebie to minimum MacBook Pro bym wziął - ze względu na ekran. Ale dla panny 13,3 cala to w sam raz - zmieści jej się przy dobrych wiatrach w torebce

Aha, nasuwa się kolejne pytanie - czy Mac dla panny to nie za dużo.
                              Przecież można kupić coś za 2500-3500zł gdzieś w MM i też wystarczy jak dla niej.
                              Wiadomo, że żadnych skoplikowanych rzeczy na tym robić nie będzie. Potrzeba zakupu laptopa dla niej wynika z konieczności pisania pracy magisterskiej no i wiadomo - internet/muzyka/video/itp. Decyzja nie zapadła.
                              Ostatnio edytowany przez Zielony; 2434.
                              sigpic

Komentarz

Pracuję...