Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ripek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1486

Ja wyciąłem kawałek z 1 i 2 i zwrot będzie Lepiej wysłać za dużo niż za mało.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Adam Kasprzak
      Początki nałogu
      • 2007
      • 278

byle nie całe pudełko
      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Cyborg
        Początki nałogu
        • 2006
        • 416

Należy wysłać sam kod z kodem towaru EAN (taki sam dla wszystkich egzemplarzy danego typu). Czyli ten z numerem 3 na zdjęciu jatzzeka, a w zasadzie to co jest pod tą naklejką.
        Było o tym pisane na formum jako odpoweidź z UK. Sam sprawdzałem 3x i za każdym razem przyszła kasa .

Komentarz

• jatzzek
          Początki nałogu
          • 2006
          • 355

Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.
          Ostatnio edytowany przez jatzzek; 5021.
          why waste your time looking for proof?
          what if the answer is never the truth?

Komentarz

• Cyborg
            Początki nałogu
            • 2006
            • 416

Zamieszczone przez jatzzek
            Czyli mam wyciac z pudelka obszar z naklejka nr 3 a nastepnie odkleic naklejke? Sprawdzilem: spod naklejki nr 3 nie widze zadnych przeswitow, za to spod naklejki nr 2 widze (przeswituja te same numery, ktore widnieja na naklejce nr 1). Na moje oko to naklejka nr 3 (zreszta kazda) nie odejdzie latwo - raczej sie rozerwie niz odklei.
            Sorry! Nie nr 3 tylko 2!! To jest kod EAN towaru.
            Pewnie wystarczy tylko wyciąć fragment z naklejką nr 2 i wysłać. Nie wiem czym różni się kod spod naklejki (tam też jest EAN) z tym na wierzchu. U mnie na żadnym z pudełek nie było w tym miejscu naklejki.

Kod zaczynający się od (21) to numer seryjny - nie trzeba go wysyłać.

Komentarz

• jatzzek
              Początki nałogu
              • 2006
              • 355

Dobra czyli wysylam kod nr 2. Jeszcze jedno pytanie. W formularzu zgloszeniowym dostepnym na http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/main.aspx jest pole w ktorym trzeba podac nr fabryczny produktu. Czyli o ktory numer znowu chodzi? (w ogole to jest jakas masakra, uzywaja tylu roznych nazw na te kody i zadaja tak niespojne pytania). Czy mam po prostu przepisac ten numer z dolnej czesci korpusu?
              why waste your time looking for proof?
              what if the answer is never the truth?

Komentarz

• sadaman
                Początki nałogu
                • 2006
                • 294

Zestaw Kitowy

Witam
                A który z kodów ma wysłać osoba która zakupiła zestaw Body z zestawu KIT?
                Według sprzedawcy powinienem wysłać podobno ten mały kod na samej górze.
                Jeden został wycięty poniewarz nie chcialem obiektywu.
                Ostatnio edytowany przez sadaman; 7756.
                Pucha i słoki

Komentarz

• Cyborg
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 416

Dobra czyli wysylam kod nr 2. Jeszcze jedno pytanie. W formularzu zgloszeniowym dostepnym na http://canon20thanniversary.onlinerebates.com/main.aspx jest pole w ktorym trzeba podac nr fabryczny produktu. Czyli o ktory numer znowu chodzi?
                  Ten z korpusu. Powinien zgadzać się z tym od (21)...

(w ogole to jest jakas masakra, uzywaja tylu roznych nazw na te kody i zadaja tak niespojne pytania). Czy mam po prostu przepisac ten numer z dolnej czesci korpusu?
                  Nie ma to jak polskie tłumaczenie :smile:

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Ludzie ale macie problem - wyślijcie wszystkie kody w razie wątpliwości tak jak ja. I zwrot dostałem.

Sadaman - z tego opakowania ktos juz wyciął kod - to ty ?
                    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Cyborg
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 416

Zamieszczone przez sadaman
                      Witam
                      A który z kodów ma wysłać osoba która zakupiła zestaw Body z zestawu KIT?
                      Według sprzedawcy powinienem wysłać podobno ten mały kod na samej górze.
                      Jeden został wycięty poniewarz nie chcialem obiektywu.
                      Został wycięty numer seryjny szkła. Powinienś wysłać to co na naklejce (8 71..), a w zasadzie to co pod spodem.

Komentarz

• sadaman
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 294

Ripek Napisał:
                        Sadaman - z tego opakowania ktos juz wyciął kod - to ty ?
                        Nie - kod został wycięty przez sprzedawce, ponieważ kupowałem samo Body bez szkła które było w zestawie. Wycięto numer seryjny szkła.

Cyborg Napisał:
                        Został wycięty numer seryjny szkła. Powinienś wysłać to co na naklejce (8 71..), a w zasadzie to co pod spodem.
                        Czyli rozumiem że nie musze się rozdrabniać i moge posłać w całości wyciętą największą naklejke?! Te na której są dwa kody kreskowe?!

Zastanawia mnie natomiast jedno...czy wysyłając te naklejke dostane zwrót za samo body czy może za body plus szkło?
                        Ponieważ wygląda na to że sprzedawca wyciął mało istotony kod.
                        Ostatnio edytowany przez sadaman; 7756.
                        Pucha i słoki

Komentarz

• Cyborg
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 416

Czyli rozumiem że nie musze się rozdrabniać i moge posłać w całości wyciętą największą naklejke?! Te na której są dwa kody kreskowe?!
                          IMHO tak.

Zastanawia mnie natomiast jedno...czy wysyłając te naklejke dostane zwrót za samo body czy może za body plus szkło?
                          A formularz, dowód zakupu i numer seryjny szkła?

Komentarz

• towersivy
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 992

Ripek Napisał:

Nie - kod został wycięty przez sprzedawce, ponieważ kupowałem samo Body bez szkła które było w zestawie. Wycięto numer seryjny szkła.

Cyborg Napisał:

Jak masz na rachunku wyszczególniony obiektyw to dostaniesz za oba, nie wiem tylko po co cokolwiek wycinał, przecież szkiełko jest zaklejone naklejką z kodem szkiełka i ta własnie naklejka uprawnia do zwrotu, z pudła nic nie trzeba wycinać w przypadku zakupu szkiełka.

Pzdr.

Komentarz

• sadaman
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 294

Towersivy napisal:
                              Jak masz na rachunku wyszczególniony obiektyw to dostaniesz za oba, nie wiem tylko po co cokolwiek wycinał, przecież szkiełko jest zaklejone naklejką z kodem szkiełka i ta własnie naklejka uprawnia do zwrotu, z pudła nic nie trzeba wycinać w przypadku zakupu szkiełka.
                              Cóż na dowodzie zakupu "paragon" widnieje tylko CANON 40D z ceną.
                              Więc trudno powiedzieć czy uznane to zostanie jako sam korpus czyj jako zestaw.
                              Jednak wydaje mi się że skoro wycinamy naklejkę z kodem kreskowym to w tym kodzie zapewne jest zawarte info czy jest to samo body czy kompletny zestaw...w końcu prócz formularza, dowodu zakupu i kodu nic innego nie wysyłamy - nawet kodu z numerem seryjnym body czy też obiektywu...prawda?
                              Pucha i słoki

Komentarz

• Brodi
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 61

Tylko dlaczego tak późno ta informacja się pojawia... Właśnie wróciłem z US lensem... Kupiłem i tak taniej niż z tym rabatem, ale te dodatkowe 100+ USD to zawsze coś a może nawet w PL bym kupił, żeby mieć gwarancję u nas...

Ale z drugiej strony... Ile straciłbym okazji do fotografowania :P To jest bezcenne
                                40D 18-55mm II (kit) 50 f/1.8 70-200 f/4 L USM 430EX II

Komentarz

Pracuję...