Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dickory dare
    Bywalec
    • 2007
    • 189

Zamieszczone przez ghost7
    Ok ok może się nie precyzyjnie wyraziłem, ale rozumie że liczy się przedewszystkim kiedy została wystawiona faktura (po 01.10.2007r!!) a nie jakaś świeża dostwa MODELI 40d już objętych promocją???
    no tak, koniec końców liczy się data wystawienia faktury - czyli od 1.10.2007 a nie nalepki na pudle o cashbacku czy ich brak. ale to wszystko jest IMO

Komentarz

• Atris
      Coś już napisał
      • 2006
      • 79

Tu: http://canon20thanniversary.onlinere...owtoclaim.aspx

Wszystko wyjasnione krotko i zwiezle.
      galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Komentarz

• itam86

Mam takie pytanie:kupiłem aparat 400d 30.06.2007 i oczywiscie nie wysałałem tych wszystkich papierów.Czy jak wyśle im teraz to coś dostane??mi wydaje sie ze niestety nie :/

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez itam86
          Mam takie pytanie:kupiłem aparat 400d 30.06.2007 i oczywiscie nie wysałałem tych wszystkich papierów.Czy jak wyśle im teraz to coś dostane??mi wydaje sie ze niestety nie :/
          Musisz mieć fakturę lub paragon z października.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• -MM-
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 38

Zastanawiam się czy rachunek, fakturka musi być z terenu UE? Hę?

Komentarz

• msp
              • 2007
              • 7

Zamieszczone przez -MM-

i wszystko jasne.

Czyli w skrócie:
              Jako obywatel EEA lub Szwajcarii kupujesz sprzęt na terenie EEA lub Szwajcarii pod warunkiem że był to sprzęt sprzedany przez CANON w krajach EEA lub Szwajcarii.
              Ostatnio edytowany przez msp; 11620.

Komentarz

• -MM-
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 38

Dzięki, no to czas szukać sklepów :-P

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez -MM-
                  Raczej na pewno. Cashback dotczy Unii. Z tego co wiem to w stanach nie ma tej promocji. Ma być coś innego.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• JarQ
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 37

Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
                    Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
                    Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
                    Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
                    Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
                    Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
                    Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)

Komentarz

• jaco1

To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:

2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.

i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?

Komentarz

• JarQ
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 37

Zamieszczone przez jaco1
                        To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:

2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.

i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?
                        Odpowiedź masz post wyżej

Komentarz

• jaco1

Ten post wyżej nie jest odpowiedzią gdyż nie ma w nim WYRAŹNIE napisane czy FV - jest na firmę czy na osobę prywatną...

Przecież FV może otrzymać osoba prywatna luj np. jednoosobowa dzialałnoścgospodarcza gdzie nagłówek FV wygląda:

Jan Kowalski
                          ul. Kwiatowa 17
                          ble ble ble

A jak np. Fv jest:

STUDIO GRAFICZNE I FOTO
                          Jan Kowalski
                          ul. Kwiatowa 17

i właśnie chodzi mi o tą sprawę...

Bo zamiana FV mnie nie dotyczy bo w moim mieście nie mam gdzie kupić tego obiektywu - więc muszę przez net. A to co tutaj jest opisane to jest jawne oszustwo - więc niestety skarbówka nie daj Boże jak to wykryje - a kiedyś może... - to ten co wystawiał FV - będzie miał problemy...

Nie rozmawiajmy o oszustwie - bo na to kilka sposobów bym przedstawił...

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Zamieszczone przez kosa14
                            a jak mozna skorzystaćz tego cash back-u??
                            Ano normalnie. Kupujesz sprzęt z listy. Wysyłasz kody paskowe z pudełka wraz z wypełnionym formularzem ze strony Canona (odpowiedniej ). Dołączasz paragon lub fakturę. I czekasz aż pieniądze wpłacą Ci na konto. Towar musi być kupiony na osobę fizyczną w UE.
                            Wszystko jest dokładnie opisane w regulaminie tej promocji.

EDIT: Chyba piszę to do nikogo .
                            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• comp
                              • 2007
                              • 13

Zamieszczone przez JarQ
                              Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
                              Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
                              Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
                              Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
                              Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
                              Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
                              Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)
                              Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?
                              Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
                              Przynajmniej tak było w moim przypadku

Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
                              No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
                              i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
                              a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!
                              Ostatnio edytowany przez comp; 12226. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Nood

Zamieszczone przez comp
                                Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?
                                Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
                                Przynajmniej tak było w moim przypadku

Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
                                No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
                                i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
                                a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!
                                to 20pln to akurat potraca bank za realizacje przelewu zagranicznego :]

Komentarz

Pracuję...