Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
Mam takie pytanie:kupiłem aparat 400d 30.06.2007 i oczywiscie nie wysałałem tych wszystkich papierów.Czy jak wyśle im teraz to coś dostane??mi wydaje sie ze niestety nie :/Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
i wszystko jasne.
Czyli w skrócie:
Jako obywatel EEA lub Szwajcarii kupujesz sprzęt na terenie EEA lub Szwajcarii pod warunkiem że był to sprzęt sprzedany przez CANON w krajach EEA lub Szwajcarii.Ostatnio edytowany przez msp; 11620.Komentarz
-
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)Komentarz
-
To ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:
2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.
i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?Komentarz
-
Odpowiedź masz post wyżejTo ja mam pytanie, wg punktu 2 regulaminu:
2. Promocja jest ważna w następujących krajach: Andorra, Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy sprzętu foto-wideo Canon.
i właśnie o to musi być konsumentem - czy wg. tego punktu jeśli chcę zakupić na FV na firmę to nie przysługuje mi ZWROT?? - we wcześniejszych promocjach tez był taki zapis - czy ktoś kto przedstawił FV na firmę dostał zwrot?Komentarz
-
Ten post wyżej nie jest odpowiedzią gdyż nie ma w nim WYRAŹNIE napisane czy FV - jest na firmę czy na osobę prywatną...
Przecież FV może otrzymać osoba prywatna luj np. jednoosobowa dzialałnoścgospodarcza gdzie nagłówek FV wygląda:
Jan Kowalski
ul. Kwiatowa 17
ble ble ble
A jak np. Fv jest:
STUDIO GRAFICZNE I FOTO
Jan Kowalski
ul. Kwiatowa 17
i właśnie chodzi mi o tą sprawę...
Bo zamiana FV mnie nie dotyczy bo w moim mieście nie mam gdzie kupić tego obiektywu - więc muszę przez net. A to co tutaj jest opisane to jest jawne oszustwo - więc niestety skarbówka nie daj Boże jak to wykryje - a kiedyś może... - to ten co wystawiał FV - będzie miał problemy...
Nie rozmawiajmy o oszustwie - bo na to kilka sposobów bym przedstawił...Komentarz
-
Ano normalnie. Kupujesz sprzęt z listy. Wysyłasz kody paskowe z pudełka wraz z wypełnionym formularzem ze strony Canona (odpowiedniejZamieszczone przez kosa14a jak mozna skorzystaćz tego cash back-u??
). Dołączasz paragon lub fakturę. I czekasz aż pieniądze wpłacą Ci na konto. Towar musi być kupiony na osobę fizyczną w UE.
Wszystko jest dokładnie opisane w regulaminie tej promocji.
EDIT: Chyba piszę to do nikogo
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?Co do papierów (dowód zakupu) potrzebnych do uzyskania zwrotu.
Ostatnią promocję że tak powiem wygrałem.
Miałem kupiony zestaw 30D+ 17-85 przed promo.
Więc nie miałem nic do stracenia i postanowiłem pokombinować. Poprosiłem kumpla żeby wypisał mi FV: z wyżej wymienionym sprzętem (kolega prowadzi sklep komputerowy) po czym orginał dał mi do ksero które wysłałem wraz z kodami kreskowymi. FV oczywiście wycofał z systemu (czy zrobił korektę i wpisał 10 płyt CD nie pamiętam).
Wszystko przebiegło bez zająknięcia i po miesiącu 970zł wylądowało na moim koncie.
Oczywiście nie omieszkam tego przeprowadzić tym razem 40D + 70-200 f4 L IS
Powyższego tekstu proszę nie traktować jako instrukcji gdyż może zawierać fikcję literacką :-)
Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
Przynajmniej tak było w moim przypadku
Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!Komentarz
-
to 20pln to akurat potraca bank za realizacje przelewu zagranicznego :]Chyba jednak fikcja, bo nie zwróciliby Ci 970 PLN ?
Przecież potrącali 20 PLN na swoje koszty !!!
Przynajmniej tak było w moim przypadku
Ale czy zauważyliście, że niektóre obiektywy skoczyły troczkę do góry od 1.10 ?
No niestety jak się szykuje większa sprzedaż, to od razu reagują na to sklepy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chcę właśnie kupić EF 100-400 na FV
i znalazłem sklep gdzie kosztował przedwczoraj 5.450,-
a teraz zerknąłem i... 5.950,- !!!Komentarz
Komentarz