Wysłałem w piątek 09-11-2007 zwykły -priorytet. (kod kreskowy z białego pudełka 24-105 + kopię rachunku z niemieckiego sklepu) i dzisiaj otrzymałem wiadomość, że w terminie 20 dni powinienem dostać zwrot kasy na konto!
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Jak widać nasze piorytety szły z gdańska razem
Też dzisiaj dostałem maila od Canona.
Komentarz
-
yyy... czyli, że jak wchodze na necie na swoje konto bankowe i pisze tam, że mam numer rachunku: 06 1020 4913 0000 3636 5684 1345 to te pierwsze 10 cyfr to nr oddziału a dopiero 16 ostatnich to rachunku?
..czyli wg tego mój calutki IBAN to: PL06 1020 4913 0000 3636 5684 1345 ????
a kod SWIFT to jesli dobrze zrozumialem taki sam jest dla danego banku w calej polsce czyli u mnie w PKO BP: BPKOPLPW ? :P
(wymyslilem koncowe cyferki bo po co mam podawac numer swojego konta
.. chyba ze ktos chce mi coś przelać no to podam
)
Ostatnio edytowany przez k4cper; 13339.Komentarz
-
Komentarz
-
-
dałęm ciała i w mijscu gdzie trzeba wybrać kraj , to zamiast Polski wybrałem Portugalię, i zarejestrowałem , ale jeszcze pocztą nie wysłałem, czy porawiać i rejestrować jeszcze raz czy zostawić jak jest a kasa i tak przyjdzie?Komentarz
-
To ja mam pytanie z innej beczki. Kupował ktoś produkt na swoją firmę? Chodzi mi jak traktujecie przychód na konto - no bo wtedy firmowe - z tytułu zwrotu kasy otrzymanej od canona? Trzeba to jakoś księgować?Wszystko można zrobić lepiej.
www.irem.pl | 500px | foty.irem.plKomentarz
-
No cóż, jest to przychód w końcu. Więc zaksięgować by wypadało.
Niestety, nasi kochani ustawodawcy nie przewidzieli takiej instytucji jak cash-back, więc nie można wykluczyć jakiś radosnych "twórczości" jeśli chodzi o klasyfikację do podatku VAT... jak mi zwrócą to będę się musiał z tym zmierzyć
Pozdrawiam, Tomek
Canon S-120PC IIKomentarz
-
Cashback
A ja sprzęt kupiłem na fakturę (na firmę), a dane do przelewu podałem prywatne. Zwrot przyszedł bezproblemowo,a ja mam spokój z księgowaniem
Komentarz
-
-
no to mija miesiąc od zakupu w cash back i trzy tygodnie od majlowego potwierdzenia zgłoszenia, kaski nie widać na razieKomentarz
-
ja nawet jeszcze maila nie dostalem ale moze niecale 2 tygodnie od wyslania to jeszcze za wszesnie dla Canona
Komentarz
-
Jak tak sobie poczytałem to zastanawiam się czy koperty przez okno nie wyrzucić, procedura jak przy wprowadzaniu kodu do wyrzutni rakiet balistycznych. Ale i tak forumowy chirurg był najlepszy
bez urazy.
Pozdrawiam!!!Komentarz
-
A jesli kupilem produkt w hong kongu i mam na niego paragon, to tez moge sie starac o cash back?20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600RKomentarz
-
A czy Hong Kong jest wymieniony wśród państw objętych promocją?
Bo moim zdanim nie.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
Komentarz