X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • babatunde
    Coś już napisał
    • 2004
    • 70

Zamieszczone przez impra
    Nie zamierzam się ani kłócić z Panem ani udowadniać kto ma racje w tym temacie.
    Ja też nie, ale coś mi tu nie gra!
    Zamieszczone przez impra
    Praktycznie od razu po mailu wysłanym do nas przez Pana zaproponowaliśmy wymianę.
    Prosiliśmy tylko o informację o jaki plecak chodzi oraz kiedy był kupiony.
    Szanowny panie z Impry, czy pan gra w jakąś gierkę, czy jak politycy dziennikarz pyta o jedno a oni odpowiadają na drugie. Czy też może na tym forum chce się pan przedstawiać z najlepszej strony, a w realnym świecie jest inaczej. Zaczynam sie zastanawiać, czy pan czyta to co piszą inni, czy też ma przygotowane odpowiedzi, które pan sobie wklaja!?
    JA NIGDY NIE WYSYŁAŁEM DO PAŃSTWA MAILA, DZWONILEM TYLKO DO SKLEPU DO WARSZAWY, SKAD NIEMIŁA PANI KTORA NOTABENE TWIERDZI ZE JEST WŁAŚCICIELEM, SKIEROWAŁA MNIE DO WROCŁAWIA GDZIE ZADZWONIŁEM I TAM SKIEROWANO MNIE DO DYSTRYBUTORA. DYSTRYBUTOR BARDZO GRZECZNIE POWIEDZIAŁ ŻE REKLAMACJE REALIZUJE SKLEP I WYSYLA DO NICH! Ale pan zapytał skąd jest plecak i wyszło na jaw, że nie macie państwo towaru z zatwierdzonego przez Lowepro USA źródła. POtwierdziła to odpowiedź na maila przysłana do mnie z USA.

Zamieszczone przez impra
    Zaznaczyliśmy że zostanie on wymieniony gdy dostarczy nam Pan felerny plecak oraz dowód zakupu. Wystarczyło kilka miesięcy temu odpowiedzieć na na maila wysłanego przez nas do Pana.
    A pan dalej swoje!
    Zamieszczone przez impra
    NIe mam możliwości nieprzyjmowania jakiegokolwiek towaru do reklamacji. Jest mi to nakazane przez ustawę o sprzedaży konsumenckiej i tylko kamikadze odmówi klientowi przyjęcia towaru w ramach gwarancji.
    To skąd takie załawianie spraw, przez państwa?

Zamieszczone przez impra
    Proponuję nie kontymuować tej prywatnej utarczki bo będziemy musieli sobie założyć jakiś prywatny wątek forum.
    Czekamy na odpowiedź na maila wysłanego do pana już bardzo dawno, wystarczy dowód zakupu i felerny plecak a sprawa będzie załatwiona. Tak jak to opisywałem w mailu.
    Pozdrawiam i Wesołych Świąt.
    Normalnie jak jeden były minister, który zniszczył laptopa, ktoś mówi A o on odpowiada na B.
    JESCZE RAZ JA ŻANDEGO MAILA DO PAŃSTWA NIE WYSYŁAŁEM!!!!
    BbT

Komentarz

• czestomierz

babatunde czy po tym jak dystrybutor w Polsce powiedział Ci, ze reklamacji nie uzna wrociles do Impry i tez odmowili? Bo zastanawiam sie czy w Imprze wiedzieli o nie uznawaniu reklamacji, czy to dopiero teraz wyszlo? Zreszta wsumie to dziwie Ci sie, ze dales sie im pogonic, reklamujesz gdzie kupiles i tyle.

Pytanie do Impry co w przypadku gdy naprawde okaze sie ze Lowepro nie bedzie uznawal reklamacji na swoje produkty sprzedane przez Impre? Bardzo mnie to interesuje poniewaz tez kupilem plecak w Imprze.

No i dziwi mnie podejscie Lowepro, bo w sumie w warunkach gwarancji nie jest napisane, gdzie nalezy kupic plecak/torbe aby byla zachowana gwarancja, ani tym bardziej nie zauwazylem ograniczen terytorialnych. No i najwazniejsze kupujacy nie musi wiedziec z jakiej dystrybucji pochodzi ich produkt, przeciez nie bedzie sprawdzal kazdego sprzedajacego gdzie sie zaopatruje.

Wiec w sumie czy to Impra czy Lowepro maja obowiazek realizacji gwarancji, chyba, ze jest nieuzasadniona.

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
        Początki nałogu
        • 2006
        • 298

hahah, ciekawe skad sie wzieli ci jednopostowi uzytkownicy, ktorzy bronia firm y Impra albo przynajmniej starają się przerzucic wine na lowe..
        http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• pawel-foto
          Początki nałogu
          • 2008
          • 342

A ja kupuję w zaprzyjaźnionym sklepie i jak uwzględnić koszty wysyłki to wychodzi o "dwa-trzy piwa" więcej niż na Allegro. Ale za to później zero problemów z reklamacjami. Po roku mam nową AW5. A zawsze jak sobie można pomacać przed zakupem to inaczej niż oglądać fotki na monitorze.
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz
          hahah, ciekawe skad sie wzieli ci jednopostowi uzytkownicy, ktorzy bronia firm y Impra albo przynajmniej starają się przerzucic wine na lowe..
          Widocznie ma kilku pracowników, lub niektóre osoby mają tam wiele osobowości
          Ostatnio edytowany przez pawel-foto; 15533. Powód: Automerged Doublepost
          1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• czestomierz

Czlowieku nie znasz mnie w realu wiec nie zarzucaj mi pisania watkow na korzysc Impry, a moze ty jestes jakos zwiazany z polskim dystrybutorem, albo ich konkurencją, albo jeszcze tym bardzie z Lowepro, ze bronisz ich stanowiska w sprawie nieuznania gwarancji.

Kupilem plecak u nich plecak 3 dni temu, ale w miedzy czasie zdazylem go juz wymienic. Zreszta prawde mowiac, teraz mnie martwi raczej ewentualne uznanie gwarancji gdyby byla taka potrzeba, stad moje pytania.

Uwazam tez w pierwszym kontakcie winna jest Impra, a w drugim Lowepro poniewaz jezeli sprzedawca wypina sie to ostatecznie to oni sa producentem i w sumie z kosmosu te plecaki chyba sie w Polsce nie pojawily.
            Pytanie gdzie niby jest obrona Impry w moim poscie, bo szlak mnie trafi jezeli cos takiego napisalbym. Staram sie tepic nieuczciwych ludzi.
            Ostatnio edytowany przez Gość; 16076. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• jeklaskaMM
              Coś już napisał
              • 2008
              • 91

swoją drogą to ciekawe co z tą jakością firmy Lowepro... osobiście też mi swego czasu uszkodził się zamek w torbie tej firmy... i powiem szczerze że towar był zakupiony w firmie Impra i został przez nich wymieniony na nowy bez żadnych problemów.

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez impra
                Witam.
                Jestem właścicielem sklepu Fotoakces.pl
                Zamieszczone przez john
                Postanowiłem się przyłączyć gdyż miałem kiedyś niemiłą sytuację z naszym dystrybutorem Lowepro.
                Właścicielowi sklepu fotoakces.pl gratuluję umiejętności zakładania kilku kont na jednym forum .

Czy niektórzy sprzedawcy naprawdę myślą że internet jest tak anonimowy że bezkarnie można klientów/potencjalnych klientów w bambuko robić ?

Że o tym dziwnym upieraniu się o maila trzeba wspomnieć podczas gdy dany klient w ogóle nie słał maili. Ot czytanie ze zrozumieniem...

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 298

Zamieszczone przez czestomierz
                  a moze ty jestes jakos zwiazany z polskim dystrybutorem, albo ich konkurencją
                  No tak, rozszyfrowałeś mnie.. jestem prezesem Lowepro...
                  To nie jest forum lalek barbie, i nie jesteśmy dziećmi żeby dać się nabrać na "nowych uzytkowników" ktorzy tylko po to sie rejestruja zeby zabrac glos w tej jednej sprawie :]
                  http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• pawel-foto
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 342

Zamieszczone przez Vitez
                    Właścicielowi sklepu fotoakces.pl gratuluję umiejętności zakładania kilku kont na jednym forum .
                    Miło, że ktoś czuwa i szubciutko wyjaśnił sytuację.
                    Wiele wyjaśniło, ja jeszcze podrzucę link na KKM bo tam też wiele osób używa tych toreb i zazwyczaj szuka najtańszej oferty.
                    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• czestomierz

No tak, rozszyfrowałeś mnie.. jestem prezesem Lowepro...
                      To nie jest forum lalek barbie, i nie jesteśmy dziećmi żeby dać się nabrać na "nowych uzytkowników" ktorzy tylko po to sie rejestruja zeby zabrac glos w tej jednej sprawie :]
                      Dla mnie jezeli ktos kogos nie zna a oskarża go o cos jest łagodnie mówiac zwykłym głupcem.
                      Skąd wiesz w ilu sprawach zabiore jeszcze głos. Kupiłem sprzęt przeglądajac własnie to forum, mało tego od osoby sprzdającej na tym forum, wiec nie lubie gdy mi coś ktoś zarzuca niezgodnego z prawdą.
                      Jeszcze raz pisze, ze Impra jest fatalna nieuznajac gwarancji, zreszta Lowepro również z tych samych powodow (Ty jako prezes Lowepro pewnie uwazasz inaczej).
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 16076. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

czestomierz, tak się akurat składa, że ja i pewnie wielu uzytkowników tego forum są tego samego zdania co Łukasz bo zawsze jak jest coś na rzeczy z nierzetelnym sprzedawcą pojawiaja się nowi i od razu w pierwszym poście stają w obronie...

Ciekawe że jak ktoś ma inne problemy czy pytania sprzętowe nie wyrastają jak grzyby po deszczu..??

Komentarz

• czestomierz

ale wlasnie ja nie staje w obronie Impry, wrecz przeciwnie. Nigdzie nie napisalem, ze oni sa swietni, zwrocilem tylko uwage na to, ze Lowepro tez nie zachowalo sie najlepiej. Chetnie wyslucham odpowiedzi wlasciciela Impry co z relizacją gwarancji, jezeli Lowepro rowniez sie wypnie. Kupilem plecak w Imprze dlatego tez mnie to martwi i dlatego tu napisalem.

Komentarz

• popmart
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1721

czemu się dziwisz że polski dystrybutor lowepro nie realizuje gwarancji z innych kanałów dystrybucyjnych niż polskie oficjalne ? ma za darmo wymieniać plecaki na których to zarobił kanał angielski ?

czemu to polski dystrybutor firma zupełnie nie zwiazana z angielskim dystrybutorem ma realizować gwarancje za kogoś ?

a sam Canon także ma podział regionalny i sprzętu z HK czy USA nie zrobia ci w Europie ...

podsumowująć : niska cena cudów nie czyni ... lecz przeważnie pułapki

Komentarz

• Chris_11
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 572

Dzięki, Vitez!
                              A miałem robić zakupy w tym sklepie.
                              Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez marekb
                                czestomierz, tak się akurat składa, że ja i pewnie wielu uzytkowników tego forum są tego samego zdania co Łukasz bo zawsze jak jest coś na rzeczy z nierzetelnym sprzedawcą pojawiaja się nowi i od razu w pierwszym poście stają w obronie...

Ciekawe że jak ktoś ma inne problemy czy pytania sprzętowe nie wyrastają jak grzyby po deszczu..??
                                Tak się akurat składa że od kolegi czestomierza to się odczepcie . Podałem których dwóch ma ze sobą coś wspólnego...

Komentarz

Pracuję...