X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cypherdid
    Coś już napisał
    • 2006
    • 64

Zamieszczone przez jeklaskaMM
    IMHO nie warto bezgranicznie szukać najtańszej oferty...
    o!!..no właśnie..to jest częsty błąd typowego Polaka...
    szuka oferty a później jak coś nie tak to ma pretensje

dobrze że AZ o takim czymś piszesz..kolejny wałek na który się ludzie nabierają

btw..sigma ma fajną politykę kontroli...szkoda że Canon tak nie ma ;P
    onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Komentarz

• axk
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2027

Zamieszczone przez andrzej_z
      Jak cos kosztuje 150 zł taniej, czyli ponad 10% to już jest coś nie tak..
      Bez przesady. Zniżka w wysokości 150 zł. przy zakupach na kwotę 1500 zł. nie jest żadną sensacją. Gdyby sprzęt był tańszy o 30-40% wtedy należało by się mocno zastanowić nad "atrakcyjnością" takiej oferty.
      EOS + Speedlite

Komentarz

• C80
        Uzależniony
        • 2007
        • 855

Zamieszczone przez cypherdid
        o!!..no właśnie..to jest częsty błąd typowego Polaka...
        szuka oferty a później jak coś nie tak to ma pretensje
        Ale nie każdy tak robi. W necie 40D można trafić za 3100, ja wolałem kupić za 3390 ale na miejscu w Szczecinie. W działającym od lat sklepie. Rozważyłem kwestię awarii sprzętu, problemów związanych z wysyłką, reklamacjami itp. i uznałem, że zakup na miejscu mimo przepłacenia jest lepszy. Tym bardziej, że mogę go w domu sprawdzić, a dopiero później podbić gwarancję.
        [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• cypherdid
          Coś już napisał
          • 2006
          • 64

Zamieszczone przez axk
          Bez przesady. Zniżka w wysokości 150 zł. przy zakupach na kwotę 1500 zł. nie jest żadną sensacją. Gdyby sprzęt był tańszy o 30-40% wtedy należało by się mocno zastanowić nad "atrakcyjnością" takiej oferty.
          nono..tylko na obiektywie 1500zł sklep zarabia jakieś 30-40zł..więc 150zł zniżki to trochę dziwna sprawa...czyż nie??

Komentarz

• JAPANFOTO

WITAM SERDECZNIE
            Jestem Prezesem firmy JapanFoto mam na imie Ela Tarasewicz
            odnoszac sie do powyzszych tekstow jest to jedna wielka bzdura i przykro mi ze ktos wypisuje takie glupoty. Prowadzimy legalna firme wystawiamy faktury vat. Obiektywy Sigma sprowadzane sa od dystrybutora niemieckiego. Wszystkie operacje sa legalne. Zaden Klient nie dzwonil do nas ani nie mailowal w tej sprawie. Zachecam do zakupow w naszym LEGALNYM SKLEPIE

Komentarz

• axk
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2027

Zamieszczone przez JAPANFOTO
              Zaden Klient nie dzwonil do nas
              Oczywiście że nie, ponieważ jest to technicznie niewykonalne. Po wybraniu numeru cały czas zgłasza się poczta głosowa lub "cisza".
              Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
              EOS + Speedlite

Komentarz

• dentharg
                Uzależniony
                • 2005
                • 867

Nastepny 1-postowy obrońca..
                Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• cypherdid
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 64

WITAM SERDECZNIE
                  odnoszac sie do powyzszych tekstow jest to jedna wielka bzdura i przykro mi ze ktos wypisuje takie glupoty. Prowadzimy legalna firme wystawiamy faktury vat. Obiektywy Sigma sprowadzane sa od dystrybutora niemieckiego. Wszystkie operacje sa legalne. Zaden Klient nie dzwonil do nas ani nie mailowal w tej sprawie. Zachecam do zakupow w naszym LEGALNYM SKLEPIE
                  bardzo kolokwialnie jak na poważną firmę ;P

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez cypherdid
                    nono..tylko na obiektywie 1500zł sklep zarabia jakieś 30-40zł..więc 150zł zniżki to trochę dziwna sprawa...czyż nie??
                    Wszystko zależy od marży sklepu oraz od rabatów jakie posiada sklep u swoich dostawców. Wcale nie jest powiedziane iż sklep musi zarabiać na obiektywie za 1500 zł. 30-40 zł.. Może zarabiać dużo więciej i to w całkowicie legalny sposób.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez dentharg
                    Nastepny 1-postowy obrońca..
                    Ale za to jaka szybka reakcja :-). Topic założony o 13:00 a już około 15:00 "obrońca" odpowiada.
                    Ostatnio edytowany przez axk; 16601. Powód: Automerged Doublepost
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• dentharg
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 867

Do zamknięcia i do pralni MSZ... nie wierze ani Andrzejowi Z ani JAPANFOTO.

Strona w ogóle wygląda jak z d..., nawet nie zmienili "Shop Name" w nagłówku strony... pfff...
                      Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• bebesky
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1231

a ja w dalszym ciągu jestem ciekaw w jaki sposób serwis sigmy jest w stanie sprawdzić kto zapłacił podatek a kto nie. Może ktoś zna wyjaśnienie??

Ponadto ani Andrzej ani Ela jakoś mnie nie przekonują.

Komentarz

• jeklaskaMM
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 91

WITAM SERDECZNIE
                          a to ciekawe... więc służę dowodem, jak ktoś chce to mogę podesłać na skrzynkę informacje które dostawałem ze sklepu, a było ich trzy...
                          ostatnie było 25 kwietnia informacja zamówienie realizowane. do tej pory cisza.
                          TELEFONU NIKT NIE ODBIERA! proszę wybaczyć ale jeśli wybieram opcje kurier za pobraniem to liczę na to że przesyłka dotrze w ciągu powiedzmy kilku dni.

Komentarz

• zanussi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1696

"Dzień dobry jestem Japanfoto...." ... he he henormalnie wszystkie najmniejsze nawet sklepiki internetowe świata czytają canon-board ... i to codziennie ;-)
                            Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• axk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2027

Zamieszczone przez bebesky
                              a ja w dalszym ciągu jestem ciekaw w jaki sposób serwis sigmy jest w stanie sprawdzić kto zapłacił podatek a kto nie.
                              Nie jest w stanie. Nie ma żdnego "połączenia" pomiędzy prywatnymi firmami a urzędem skarbowym, chyba że to ten drugi zainteresuje się poczynaniami pierwszego.
                              EOS + Speedlite

Komentarz

• cypherdid
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 64

ciekawe...ja bym nie kupił o 10%-30% tańszego samochodu z salonu "pan zbyszek auto-moto"
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez axk
                                Nie jest w stanie. Nie ma żdnego "połączenia" pomiędzy prywatnymi firmami a urzędem skarbowym, chyba że to ten drugi zainteresuje się poczynaniami pierwszego.

To proste, dystrybutor wie w jakiej cenie są sprzedawane te obiektywy w EU w hurcie. Jeśli na fakturze dla klienta widzi cenę niższą oznacza to, że ktoś sprzedaje bez opodatkowania bo inaczej by dołożył do interesu. Sigma ma ujednoliconą politykę cenową, jak większość tego typu firm. Canon też sie chwali tą ujednolicona polityka. Wiec wszystko jest wiadomo...
                                Ostatnio edytowany przez cypherdid; 6688. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...