X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fret
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1503

Gdyby Canon miał w planach tańsze FF, to by wystarczyło, żeby starej piątki nie wycofywał z produkcji. Po co miałby wydawać pieniądzena na opracowanie nowego modelu, nowej linii produkcyjnej?
    Cholera wie co kupić, za duży wybór Mam trochę czasu, bo połamałem sobie nogę i jeszcze chodzę o kulach, więc z foceniem kiepsko, ale chyba ten wolny czas jest moim wrogiem, bo im dłużej myślę, tym bardziej nie wiem czego chcę. Tzn wiem: 50D z FF i wielkości 500D

Komentarz

• mieszko_1vp
      Zablokowany
      • 2009
      • 618

no moja 50 tka leży...odkąd mam 5d mkII nie wracam już do XXd... faktem jest że zoomy zrobiły sie jakieś takie za małe ,ale zyję z tym i jest mi dobrze

Komentarz

• Blindseeker
        Uzależniony
        • 2006
        • 522

Zamieszczone przez mieszko_1vp
        no moja 50 tka leży...odkąd mam 5d mkII nie wracam już do XXd... faktem jest że zoomy zrobiły sie jakieś takie za małe ,ale zyję z tym i jest mi dobrze
        Jak sie kurzy to może lepiej sprzedać, a za kasę ze sprzedaży zakupić jakieś fajne szkiełko.

Komentarz

• fret
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1503

Toż przecież wisi w stosownym dziale i czeka...

Komentarz

• il Dottore
            Początki nałogu
            • 2008
            • 292

Ew. 7D IMO by nie groził kanibalizacją xxD bo to jednak zakładane 200-250 euro różnicy w cenie i... nie każdy potrzebuje FF! Albo też nie każdy zdaje sobie sprawę, że potrzebuje...
            Co do Pentaxa to zgadzam się, iż bajery mają tam zastąpić brak matrycy na poziomie. Niektóre Canony z serii PowerShot pracują i do 10m pod wodą...
            Dziwi mnie niechęć tej firmy z tradycjami do introdukcji body FF. Inna sprawa, że gdyby miało się to skończyć tak jak w PlayStation, to może lepiej nie...
            Pozdrawiam.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez fret
              Gdyby Canon miał w planach tańsze FF, to by wystarczyło, żeby starej piątki nie wycofywał z produkcji. Po co miałby wydawać pieniądzena na opracowanie nowego modelu, nowej linii produkcyjnej?
              Nie bardzo. Stara piątka była robiona (matryca) bardzo drogą technologią więc z punktu widzenia kosztów zrobili to co powinni wypuścili nowy świeży marketingowo produkt, który jest do tego tańszy w produkcji od poprzednika.
              Zamieszczone przez il Dottore
              Ew. 7D IMO by nie groził kanibalizacją xxD bo to jednak zakładane 200-250 euro różnicy w cenie i... nie każdy potrzebuje FF! Albo też nie każdy zdaje sobie sprawę, że potrzebuje...
              A czego uważasz miałby nie mieć ten 7D w stosunku do 5D mkII żeby go wpasować w lineup i żeby nie mordował sprzedaży innych modeli ? Bo wydaje mi się obecnie to dość trudne :cool:.

Gdybym miał coś do powiedzenia w firmie C to zrobiłbym inaczej. Opracował model droższy - bardziej zaawansowany od 5D mkII np.: 3D (bez specjalnego wysiłku i kosztów mogliby to zrobić w każdej chwili). Łatwo sobie można wymyślić specyfikację takiego body i wypuścił go w rocznicę powstania następcy 5D przy jednoczesnej stopniowej obnice cen 5D mkII. Równocześnie byłaby to wilgilia wpuszczenia np. po pół roku wszystkomającegosuperwypasionego Ds-a .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• mieszko_1vp
                Zablokowany
                • 2009
                • 618

Zamieszczone przez Kolekcjoner

Gdybym miał coś do powiedzenia w firmie C to zrobiłbym inaczej. Opracował model droższy - bardziej zaawansowany od 5D mkII np.: 3D
                ale ze niby co ?? MP-trójki ?

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

ale ze niby co ?? MP-trójki ?
                  Wiesz dla jednego ważne są mp3 , a dla drugiego np.: AF (wcale nie mówię o takim z "1"), uszczelnienia, więcej kl/s, jeszcze bardziej rozbudowane tryby filmowe. Wszystko to w puszce bez wbudowanego gripa może miałoby sens.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• il Dottore
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 292

Wiesz dla jednego ważne są mp3 , a dla drugiego np.: AF (wcale nie mówię o takim z "1"), uszczelnienia, więcej kl/s, jeszcze bardziej rozbudowane tryby filmowe. Wszystko to w puszce bez wbudowanego gripa może miałoby sens.
                    i np. HDR od razu w body - to już jest u innych producentów...
                    Pomysł z pójściem wyżej, pomiędzy 1 a obecne 5 jest wielce sensowny.
                    Ostatnio edytowany przez il Dottore; 19577.

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18766

Zamieszczone przez il Dottore
                      Pomysł z pójściem wyżej, pomiędzy 1 a obecne 5 jest wielce sensowny.
                      Dlatego są duże szanse, że Canon tego nie zrobi .
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• mieszko_1vp
                        Zablokowany
                        • 2009
                        • 618

czyli wymieniłes wszystko co ma jedynka + filmy-więc cena to cena jedynki + 50%

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18766

czyli wymieniłes wszystko co ma jedynka + filmy-więc cena to cena jedynki + 50%
                          Nie nie wszystko. Tyle że są to wyłącznie moje dywagacje więc nie ma się nad czym rozwodzić .
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• andrzej3k
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 144

Możesz wrzucić jakieś sample?

Komentarz

• dazz

Moim zdaniem porównywanie tych dwóch aparatów jest bez sensu, zupełnie inne zastosowania, zupełnie inne aparaty, a ankieta odpowie tylko na pytanie czy więcej osób fotografuje rozebrane laski czy latające ptaki

Komentarz

• Makudonarudo
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 381

Witam
                                Mam jedno pytanie odnośnie bocznych punktów AF w 5D.
                                Czy one są porównywalne do działania układu z 30D ? czy gorsze? może ciut lepsze??

Komentarz

Pracuję...