X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • XLesio
    Uzależniony
    • 2008
    • 515

Zamieszczone przez AMMarshall
    MSZ:
    Skoro nawet pracownik Canona (p. Magda) olał/porzucił sprawę to tym bardziej taka strona o Canonie miałaby sens istnienia...
    Jestem za
    Stworzyć stronę z tagami w eng, i opisem zdarzeń tłumaczonym na angielski.. Biorąc pod uwagę zlewactwo polskiego oddziału, może ktoś by nimi potrząsnął po przypadkowym wygooglaniu narzekań paruset pro_klientów?
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• AMMarshall
      Uzależniony
      • 2009
      • 671

Hmmm... Po tym wątku kontaktowałem się z p. Magdą z Canon Polska...

Coś się jednak rusza w temacie obsługi serwisowej klienta:
      Adam Marczak Marshall
      Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• h4ry
        Bywalec
        • 2009
        • 155

Hah, ankieta zadowolenia. Proszę Cie... wierzysz w takie coś? Tak jak w to że Canon przepytał 5000 profesjonalnych fotografów i na bazie tego zrobił 7D ?

A wracając do sedna tematu, zdecydowanie jestem za stworzeniem klona strony, bo nieraz dało się zauważyć, że otwarte opisywanie problemów (a nie jakieś ankiety które nie wiadomo gdzie trafiają) potrafiło dać miarodajne efekty.
        Ostatnio edytowany przez h4ry; 23775.
        5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• AMMarshall
          Uzależniony
          • 2009
          • 671

Zamieszczone przez h4ry
          Hah, ankieta zadowolenia. Proszę Cie... wierzysz w takie coś? Tak jak w to że Canon przepytał 5000 profesjonalnych fotografów i na bazie tego zrobił 7D ?
          (...)
          "W serwisie (Canona, na Żytniej - AMMarshall) są rozdawane ulotki kierujące na stronę z ankietą badającą stopień zadowolenia z usługi wykonanej przez serwis. Myślę, że wyrażanie opinii w tym miejscu będzie miało dużo większą siłę, bo trafia bezpośrednio do Centrali. Jest to nowa inicjatywa Centrali więc myślę, że warto korzystać."

W ankiety zadowolenia nie wierzę ale już w ankietę która leci bezpośrednio do Canon Polska wraz z numerem konkretnej naprawy już wierzę.
          Nie wiem jak będzie ze skutecznością akcji ale mam nadzieję że da pozytywne efekty.
          Ostatnio edytowany przez AMMarshall; 27191.
          Adam Marczak Marshall

Komentarz

• h4ry
            Bywalec
            • 2009
            • 155

A to przepraszam, źle przeczytałem, z tymi ulotkami Co nie zmienia faktu że średnio to widzę. Zewnętrzna presja, może mieć o wiele większą siłę.
            5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• szymekgd
              Początki nałogu
              • 2008
              • 292

Info od pani Magdy:

"W serwisie (Canona, na Żytniej - AMMarshall) są rozdawane ulotki kierujące na stronę z ankietą badającą stopień zadowolenia z usługi wykonanej przez serwis. Myślę, że wyrażanie opinii w tym miejscu będzie miało dużo większą siłę, bo trafia bezpośrednio do Centrali. Jest to nowa inicjatywa Centrali więc myślę, że warto korzystać."
              Tutaj jest link do ankiety: http://www.surveys.com/canonsurvey
              CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• airhead
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2495

te całe Canon Polska to w sumie ma problemy, nie tylko Żytnia
                Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• szymekgd
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 292

W ankiety zadowolenia nie wierzę ale już w ankietę która leci bezpośrednio do Canon Polska wraz z numerem konkretnej naprawy już wierzę.
                  Nie wiem jak będzie ze skutecznością akcji ale mam nadzieję że da pozytywne efekty.
                  W ankiecie tej nie podaje sie nr naprawy, jest ogolnikowa, dotyczy raczej sprzetu typu: drukarki, skanery itp, o obiektywach nie ma ani slowa, ale za to mozna wziasc udzial w konkursie z nagrodami

Komentarz

• AMMarshall
                    Uzależniony
                    • 2009
                    • 671

Zamieszczone przez szymekgd
                    W ankiecie tej nie podaje sie nr naprawy, jest ogolnikowa, dotyczy raczej sprzetu typu: drukarki, skanery itp, o obiektywach nie ma ani slowa, ale za to mozna wziasc udzial w konkursie z nagrodami
                    Szymekgd, jesteś pewien, że to jest dokładnie ta ankieta z ulotek w serwisie?
                    Adam Marczak Marshall

Komentarz

• szymekgd
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 292

Nie bylem w serwisie osobiscie, prosba o wypelnienie i wyslanie tej ankiety byla w paczce z naprawionym aparatem, odebralem ja 28.09, wiec zakladam, ze mowimy o tej samej ankiecie.

i jeszcze maly OT

wspomialem wczesniej o konkursie zwiazanym z ta ankieta, ponizej ciekawy zapis z regulaminu:

..
                      3.1 Ten konkurs jest dostępny dla klientów firmy Canon, którzy wypełnili ankietę dotyczącą pomocy technicznej firmy Canon oraz wyrazili chęć wzięcia udziału w konkursie.

..
                      4.1 Nagrody będą przyznawane osobom, które odpowiedziały poprawnie na największą liczbę pytań, a w przypadku takiego samego wyniku zwycięzcą będzie osoba, która poda najlepszy slogan. Taki zwycięzca będzie wybierany przez firmę zewnętrzną określoną przez firmę Canon.

Ostatnio edytowany przez szymekgd; 18691.

Komentarz

• AMMarshall
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 671

Zamieszczone przez szymekgd
                        Nie bylem w serwisie osobiscie, prosba o wypelnienie i wyslanie tej ankiety byla w paczce z naprawionym aparatem, odebralem ja 28.09, wiec zakladam, ze mowimy o tej samej ankiecie.
                        (...)

Heh... Byłem pewien, że rzeczona ankieta była specjalnie zrobiona "pod" badanie zadowolenia klienta serwisu na Żytniej.

W taki razie masz Szymekgd rację... Taka ankieta nic nie wniesie.

To jak ankiety w hotelu - wypełnianie w 2 minuty na kolanie:
                        X bardzo dobrze/very good/очень хорошо
                        Adam Marczak Marshall

Komentarz

• guest1
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 164

Magda albo juz nie pracuje w canonie albo odcieli jej neta a mialo byc tak pieknie
                          Ostatnio Aktywny: 04-05-2009 11:12
                          www.marekpaluch.pl
                          www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• Rafik000
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 26

Pani Magda raczej pracuje w Canon Polska, ale chyba nie ma internetu.

Pozdrawiam

Komentarz

• guest1
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 164

no chyba sobie sama odciela bo po co sie meczyc z uzytkownikami sprzetu canon jak lepiej odbierac nagrody
                              www.marekpaluch.pl
                              www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• Jerry_R
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 722

Zeby nie mieszac tematow, zapraszam do nowego watku:

Nikon walczy z PolishNikonService.com
                                Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...