Tak się składa, że poniekąd znam Pana Michała, nie jest bezpośrednio z wawy ale pomijając. Firmę miał, nie wiem jak jest teraz, posiada 5DI i 5DII, szkieł nie znam. Te 1300 to i tak dużo, w miesiącach zimowych dawał promocję za 600 zł ... Jego sprawa ile za to bierze, moim zdaniem to za mało, bo od okolicznych fotoziutków wyróżnia się. W okolicy to i tak sporo, może uznał że wawkę zwojuje niższą ceną. Co do obróbki, jak twierdzi RAW mu nie potrzebny bo umie robić w jpg (bynajmniej tak twierdził). Nie twierdze czy jestem lepszy czy nie, ale ludziska, wszystko w górę idzie, od nowego roku kochany VAT=wszystko inne też. Ja bym wolał zrobić 2 sesje za 2 tys niż 4 za 1tys. Oczywiście trzeba dać odpowiedni materiał za te 2 tys.
X
-
-
taa idzie vat w góre i mamy świetny argument że trzeba ceny co najmniej o 20% podnieść , ech zaczyna się ;]
600 zł omg ... faktycznie ktoś tu lubi na akord robić
mi wyszło za zdjęcie w tym roku średnio 8.3 zł i co to niby ma oznaczać ?no comment...Komentarz
-
Ode mnie. Sonduję rynek. Patrzę kto przetrwa kiedy wprowadzę dumping i natychmiastowe (prawie) szklane negatywy.
Tak na poważnie, to dlaczego tak mało osób ma cenniki na stronach ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No, no. :cool:Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.Komentarz
-
Komentarz
-
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Nie chodziło mi o podwyższanie cen z racji podwyżki vat, tylko nie zniżania dotychczasowych. Równie dobrze można podnieść z racji powodzi, bo np musiałeś samolotem na ślub dolecieć itd. Jak ktoś chce podnieść to podniesie.Komentarz
-
Ja podniosę bo syn mi się urodził.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Komentarz
-
Mi szkoda by było marnować czasu na bezsensowne spotkania. Nie mam cennika bo to zmusza klienta do kontaktu mailowego albo telefonu i to już jest jakaś interakcja. Poza tym informowanie całego świata o moich zarobkach jakoś mi nie leży.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Są plusy i minus posiadania cennika na stronie , chyba nie ma miejsce na takie rozmowy ;]no comment...Komentarz
-
Komentarz
-
W dodatku ten sam co 3 lata temu, dziecko jest dziecko, podnieść zawsze można, nie?Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
no proszę, a jednak...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja ma dwóch synów.... ile mam krzyczeć ? 4 , 6 a może 8 tys ?
Rok szkolny leci, zeszyty trzeba dokupić.....Komentarz
-
Coś m ki się widzi, że niedługo trzeba będzie jakimś ministerialnym zarządzeniem postanowić, że fotografią ślubną mogą zajmować się tylko samotni kawalerowie o ustabilizowanym statusie materialnym...Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!Komentarz
-
Komentarz
Komentarz