X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • himi
    Zablokowany
    • 2006
    • 2638

Foto-net i ceny wirtualne

Wahałem się, czy zakładać wątek. Początkowo się wstrzymałem, ale teraz podzielę się przemyśleniami. W ub. tygodniu znalazłem w ofercie foto-net 24/14LII w świetnej (nierealnej?) cenie niespełna 5k. Oferta promocyjna. Kupiłem, tzn kliknąłem zakup. Odpowiedź dostałem po swoich monitach: nie ma na stanie, ale zamówiony jest w tej cenie i jak dojdzie, damy znać.
    Kilka dni potem na stronie pojawia się info ,,cena nieznana''. Dziś znów promocja! Szkło w cenie niewiele ponad 5k. Znów klikam i znów zostanę zrobiony w trąbę. O co chodzi właścicielom sklepu? O nabijanie licznika odwiedzin? Mnie nabili w butelkę, uważam, że to niepoważne. Nadal oczywiście czekam na szkło od nich ( ha ha).

Promocja foto net zapraszamhttp://www.foto-net.pl/sklep/produkt...moc-Canon.html

Kilka dni temu

i dziś

Ostatnio edytowany przez himi; 5321.
  • h4ry
    Bywalec
    • 2009
    • 155

No to już wiem gdzie nie kupować
    5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

ooo.. ciekawe rzeczy pokazujesz
      ja w foto necie kupowałem packet wizardy i wszystko było jak najbardziej pozytywnie - szybko tanio i ogólnie bez zarzutu..
      ale ta cena to naprawdę ciekawa.. hmm..
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Arek_Gd
        Bywalec
        • 2008
        • 249

Myślę że to jednak pomyłka. Pewnie niedługo ktoś się od nich odezwie. Ja wiele razy u nich kupowałem, zawsze wszystko było ok.
        Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Opinie o sklepach/cenach to nie w Hydeparku tylko tutaj...

Komentarz

• jkl8
            Początki nałogu
            • 2008
            • 274

Jeśli przez cały czas zakupów towarzyszyła Ci ta sama cena i na koniec uzyskałeś potwierdzenie zamówienia/zakupu towaru w tej cenie tzn. że zawarłeś umowę na zakup w takiej właśnie kwocie. Ktoś już kiedyś podawał przypadek okazji na zakup bodajże 1d gdzie "urwało" w cenie pierwszą 1, ale tak było tylko na stronie tytułowej sklepu. Dalej przy opisie i klikaniu kup teraz cena była już normalna, a liczy się cena w miejscu zakupu, a nie w reklamie.

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

Vitez, przepraszam za zły dział. Oni nie przysyłają potwierdzenia zamówienia wprost. Klikasz na link, na którym ,,potwierdzasz'' i nie dostajesz już maila z treścią ,,zamówienie do realizacji''. Odpisują, że na razie nie ma, a jak będzie to pewnie w cenie z oferty...pewnie.... Potem zdejmują i wstawiają 200-300 pln wyżej. Wciąż niedostępny towar, ale w promocji. Jestem już dużym chłopcem. Naiwność jest mi obca. Znam foto net i wiele dobrego słyszałem. Kupiłem u nich chyba plecak,było ok. Ale taka zabawa w ,,picipolo'' (jak mawiał mój fizyk z podstawówki) jest dla mnie nie na miejscu. Jakby stał się cud drodzy państwo to będę miał dwa tanie 24IIL, jeden odsprzedam. Wszak oba kupiłem

Komentarz

• Canion
                Uzależniony
                • 2008
                • 551

toż to przecież codzienność w fotosklepach w necie. zwykle towar w promocyjnych cenach /tych atrakcyjnych i zaskakująco niskich/ jest niedostępny. za to ładnie to wygląda w ceneo, skapcu itd. i napędza klientów na inne towary w sklepie. myśłe że jeśli nie otrzymasz towaru spokojnie możesz iść z wydrukami i kopią korespondecji do UOK, sprzedaży na nich nie wymuszą ale bardzo skomplikują im życie kontrolami wszelakimi.

Komentarz

• Krzychu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3611

A Pan z foto-net w swoim czasie był dość aktywny na forum, może i teraz by głos zabrał...
                  Pozdrowienia,
                  KZ
                  KZ Aviation Photography

Komentarz

• Alde
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 360

Kupowałem u nich parę szkieł "L" w nawet atrakcyjnych cenach ale straszny bałagan tam mają najlepiej najpierw zadzwonić i sprawdzić co maja bo nie specjalnie sie orientują co maja a co nie ...

Komentarz

• bebesky
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1231

Przecież to całkiem normalne w sklepach internetowych, szczególnie jeśli chodzi o "drogi" sprzęt foto.
                      Ja już kiedyś poszukiwałem w sklepach internetowych obiektywu 300/4 i nie wierzę w to co jest napisane na ich stronach. W większości przypadków cena na stronie znacznie się różniła od ceny jaką słyszałem w rozmowie telefonicznej chcąc sfinalizować transakcję. Nawet gdy na stronie była informacja że sprzęt jest dostępny - okazywało się że dostępny to on faktycznie jest tylko nie wiadomo kiedy.

Komentarz

• MMM
                        Pełne uzależnienie
                        PREMIUM member
                        • 2006
                        • 4250

Zachęcony niską ceną właśnie sobie zamówiłem to 24L :-)
                        Oczywiście wiadomo co z tego będzie, niżej cytat z maila otrzymanego po złożeniu zamówienia:

"Niniejszy e-mail nie stanowi potwierdzenia przyjecia
                        zamowienia do realizacji. Potwierdzenie przyjecia do realizacji
                        wyslane zostanie w innym e-mailu. Niniejszy e-mail stanowi formalne
                        potwierdzenie woli kupujacego."

i jeszcze jeden cytat (pogrubienie moje):
                        "Szanowni Państwo, zgodnie z obowiązkiem ustawowym przesyłamy załącznik do umowy kupna sprzedaży jaka zostanie zawarta, potocznie zwany regulaminem. Dokument dostępny również w formacie HTML pod adresem: http://www.foto-net.pl/sklep/regulamin.html oraz jako załącznik PDF."

Krótko mówiąc to co robi foto-net to popularna technika manipulacji zwana "niską piłką". To co na stronie sklepu to tylko bzdury mające przyciągać klientów.

Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
                        Digart

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

napisz do UOKiK-u ciekawe - co ci odpiszą ..

aa.. też sobie kupię.. co mi tam .. z te pieniądze to się opłaca..
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            PREMIUM member
                            • 2006
                            • 4250

Zamieszczone przez arturs
                            napisz do UOKiK-u ciekawe - co ci odpiszą ..

aa.. też sobie kupię.. co mi tam .. z te pieniądze to się opłaca..
                            Cena dobra, zamów z 10 albo w ogóle zaproponuj "biorę wszystko co macie na stanie"

Jak mi sprzedadzą 24LII (nowe i bez wad) w tej cenie 5199 to uroczyście obiecuję odszczekać wszystko na forum i napisać hymn pochwalny na cześć foto-netu
                            Ostatnio edytowany przez MMM; 4761.
                            Digart

Komentarz

• tezmarek
                              Uzależniony
                              • 2009
                              • 840

Zamieszczone przez himi
                              Wahałem się, czy zakładać wątek. Początkowo się wstrzymałem, ale teraz podzielę się przemyśleniami. W ub. tygodniu znalazłem w ofercie foto-net 24/14LII w świetnej (nierealnej?) cenie niespełna 5k. Oferta promocyjna. Kupiłem, tzn kliknąłem zakup. Odpowiedź dostałem po swoich monitach: nie ma na stanie, ale zamówiony jest w tej cenie i jak dojdzie, damy znać.
                              ...
                              Ta oferta wisiała w sklepie od kilku miesięcy - nigdy mi nie przyszło do głowy aby próbować z niej skorzystać - wydawała mi się kompletnie nierealna. A może jednak należało "kupić"

Komentarz

Pracuję...