X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mxdanish
    Uzależniony
    • 2005
    • 632

Dziwne, bo od 3 grudnia zamówiłem i otrzymałem już 2 fotoalbumy, choć przyznaję że po raz pierwszy skladam do nich reklamację (znalazła się skaza na drukowanej stronie bezpośrednio na twarzy :/ )
    Albumy ripka widziałem i muszę przyznać, że wyglądają dość interesująco.
    Osobiście chyba zmienię najlepszefoto na http://www.digitalalbum.pl/
    Cenowo ciut drożej ale wykonanie i wydruk IMO sporo lepszy (nie wiem jak w kwestii kontaktu, ale to już czas pokaże)
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• diplo
      Początki nałogu
      • 2005
      • 298

Hey albumy już przyszły , jakość jest za@#$%sta, poprostu łeb urywa. No ale ten czas...
      5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• Głaz
        • 2010
        • 5

Potwierdzam digitalalbum Jak najbardziej na tak mają strefę kontrahentów i dają zniżki poza tym bogatsza oferta w opcji dla kontrahentów. Jakość fotoalbumu na 5+
        Moja znajoma jak zobaczyła album szwagra drukowany u nich.
        Powiedziała do swego partnera z którym się buja 5 lat ,, No weź się ożeń ze mną! Chociaż dla samego albumu":razz:

Nie polecam natomiast foto książek od nich bo w porównaniu z fotoalbumem to niebo a ziemia.
        Ostatnio edytowany przez Głaz; 33875.

Komentarz

• crazy
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1554

ile użytkowników tyle firm polecanych, trzeby było każdą z nich z osobna przetestować ja już sam nie wiem jakie albumy, fotoksiążki dawać młodym, za dużo tego się porobiło
          Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

Ja polecam tutaj:

Współpracuje z tymi ludźmi "od zawsze". Profesjonalizm i dbałość o odbitki jest na najwyższym poziomie. W kuj-pom. mało jest ludzi którzy robią gdzie indziej.
            Jest kilka szanowanych użytkowników na tym forum, z całej polski, które też korzystają z ich usług (nie będę wskazywał palcem, nie o to chodzi).
            Moim zdaniem książki są lepsze niż z NF. (NF się wpakowało w maszynę HD która jest gorsza i wolniejsza niż nie HD) Czas? Ok. tygodnia + wysyłka, choć ostatnio jak miałem nóż na gardle to zrobili w jeden dzień, ale to pewnie dlatego, że nie mogli już słuchać moich błagalnych próśb telefonicznych
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• crazy
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1554

Goomis - jestem z kuj-pom a robię gdzie indziej Studio Graf znam tą firmę, ceny mają wysokie, jestem ciekaw jakości, zamówie sobie chyba pokazową aby sprawdzić to o czym mówisz.

Komentarz

• amroz
                Uzależniony
                • 2006
                • 772

fotoalbumy zamawiam w digitalalbum - jakość REWELACJA

Komentarz

• Goomis
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1893

Zamieszczone przez crazy
                  Goomis - jestem z kuj-pom a robię gdzie indziej Studio Graf znam tą firmę, ceny mają wysokie, jestem ciekaw jakości, zamówie sobie chyba pokazową aby sprawdzić to o czym mówisz.
                  Ja nie mówiłem, że wszyscy tam robią bo by to było przesadą.
                  Jednak zdecydowanie mogę stwierdzić, że większość ludzi z Bydgoszczy i okolic, dużo klientów jest też z Torunia.
                  Poza tym Poznań, Warszawa, Pomorze.
                  Wysokie ceny? Patrzysz na cennik dla klientów indywidualnych zapewne?
                  Dla profesjonalistów w porównaniu z innymi labami jest naprawdę tanio. Prawda, że mieli w tym roku podwyżkę (pierwszą od 3lat :P) ale przy tym co się obecnie dzieje z cenami papierów to ja się nie dziwię.
                  5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• crazy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1554

Zerknałem tak szybko na stronę. Napisz cos więcej o współpracy z nimi jako zawodowy fotograf to może mnie przekonasz jak bedzie warto

Komentarz

• Goomis
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1893

Zamieszczone przez crazy
                      Zerknałem tak szybko na stronę. Napisz cos więcej o współpracy z nimi jako zawodowy fotograf to może mnie przekonasz jak bedzie warto
                      Hmm coś więcej?
                      Od kuchni? Jak chcesz bez korekty to będzie bez korekty, jak chcesz poprawki to Olek siedzi nad każdym zdjęciem choćby ich było nawet 500sztuk.
                      Z terminami w 90% się wyrabiają, teraz jest lepiej bo doszedł nowy pracownik - introligator zajmujący się tylko i wyłącznie fotoksiążkami.
                      Masz dostęp do FTP - albo ogólnego albo prywatne konto.
                      Jakość zdjęć? Dla mnie świetna. Współpracuje z nimi tak jak napisałem czyli w zasadzie "od zawsze" i dla mnie jest to po prostu standard.
                      To co widzę na moim NECu dostaję na papierze. Nigdy nie było "niespodzianki". Kolory są żywe i nasycone, ostrość wzorowa. Czyli wg. mnie dokładnie tak jak to powinno wyglądać. Oddając tam zdjęcia czy fotoksiążkę mam 100% pewność, że wszystko będzie takie jakie widzę na etapie postprocesu. Ze względu iż studiuję w Poznaniu w tym roku kilka zleceń szło do mnie kurierem i tutaj też do niczego nie można się przyczepić. Wszystko jest zabezpieczone, nie ma szans żeby książka czy odbitki uległy uszkodzeniu.
                      Ceny z tego co obserwuję np. w Poznaniu są niskie. Poza tym przy tej jakości to w sumie prawie jak za darmo
                      Poza tym każda wizyta u nich to fajne spotkanie towarzyskie ponieważ są to super ludzie. Zawsze serdeczni i pomocni. Jak robię odbitki na miejscu to zawsze sobie siadam obok labu i na bieżąco mówię, że może coś poprawić tak czy tak
                      Po prostu po ludzku i z uśmiechem przy czym w pełni profesjonalnie

Komentarz

• crazy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1554

Dzwonił do mnie Pan Grzegorz dzisiaj w sprawie współpracy Chyba sobie jednak zamówię pokazową fotoksiążkę. Na stronie ładnie to wszystko wygląda, szczególnie te tłoczenia i wklęsła ramka na zdjęcia.

Komentarz

• Kinski
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 273

Zamieszczone przez crazy
                          ile użytkowników tyle firm polecanych, trzeby było każdą z nich z osobna przetestować
                          Nie warto "testować" każdej - zbyt kosztowne i czasochłonne. Już lepiej wybrać sobie grupę (3-4) albo pojechać raz na targi ślubne do Łodzi (wystawiają się digitalalbum, najlepszefoto, labhd).
                          Zamieszczone przez crazy
                          ja już sam nie wiem jakie albumy, fotoksiążki dawać młodym, za dużo tego się porobiło
                          Uuuuu, to co Ty robisz w tej branży?

Zamieszczone przez Głaz
                          digitalalbum [...]Moja znajoma jak zobaczyła album szwagra drukowany u nich. Powiedziała do swego partnera z którym się buja 5 lat "No weź się ożeń ze mną! Chociaż dla samego albumu".
                          Mam tak samo ;-). Na ich stronie są takie filmiki z prezentacjami fotoalbumów 30x45 cm na metaliku. Robią wrażenie.
                          Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Komentarz

• crazy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1554

[QUOTE=Kinski;1028747]Nie warto "testować" każdej - zbyt kosztowne i czasochłonne. Już lepiej wybrać sobie grupę (3-4) albo pojechać raz na targi ślubne do Łodzi (wystawiają się digitalalbum, najlepszefoto, labhd).

Nie mówiłęm o każdej firmie ale o kilku wybranych.

Uuuuu, to co Ty robisz w tej branży?

Nie wiem do czego pijesz, bo w dzisiejszych czasach wybór jest przeogromny. Kwestia wybrania produktu dla siebie.

Komentarz

• Krychaj
                              • 2012
                              • 3

A ja zapytam, czy ktoś drukuje gdzieś fotoksiążki z iPhoto ? Gotowy projekt w formacie pdf.
                              Może coś polecicie ?

Komentarz

• ate
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 36

Zamieszczone przez amroz
                                fotoalbumy zamawiam w digitalalbum - jakość REWELACJA
                                to sprawdź ofertę fotoalbumów u Seweryna Czarnockiego. przekonasz się jaka jest przepaść. http://www.albumyfotograficzne.com.pl/
                                życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Komentarz

Pracuję...