X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SoA
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 32

Sklep zamknęli albo sam się zamknął, Lider24 to nie jest pierwsza firma "Pana" Maszyckiego bo wcześniej był już Bluesklep i działał dokładnie tak samo.

Komentarz

• fotocoto
      Coś już napisał
      • 2008
      • 91

MC_ - masz rację w profesjonalnym obrocie przedsiębiorca powinien zdawać sobie sprawę, że cena cuda nie czyni, jednak wiele osób traktuje dotacje jako zakup życia i stara sie zaoszczędzić za wszelką cenę.
      -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
      5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• marfot
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 4568

Nie jest taką prostą sprawą wystawić negatywa na Allegro. Raz wytawiłem neutrala (należał się bezwzględny negatyw) i dowiedziałem się w rewanżu sporo niemiłych rzeczy o sobie ("bezczelny oszust i kłamca"- zresztą można sobie poczytać). Później zostałem oszukany w kilku "transakcjach", straciłem kilkaset złotych ale odpuściłem sobie komentarze bo jak się ma do czynienia z profesjonalnym oszustem to się zwyczajnie przegrywa.
        Nie są obiektywne informacje w komentarzach - na pewno brakuje tych poważnych negatywnych.
        Widać Liderowi24 się też sporo upiekło.
        Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Drithor
          Dopiero zaczyna
          • 2011
          • 34

Zamieszczone przez fotocoto
          Nie będę się rozpisywał jak wygląda korespondencja bo to już nie jedna osoba emocjonalnie opisała.
          Dzisiaj przyszła mi zwrotka podpisana przez Karolinę Maszycką. 13 marca Odebrała moje ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty. Jutro pakuję to wszystko do prawnika i też składam pozew. Zaczynam szczerze już wątpić w to, że odzyskam jakiekolwiek pieniądze. Ale, gdybyśmy mieli ich nie odzyskać, miejmy nadzieję, że liczba pozwów cywilnych ich wykończy i będą dłuuuugo spłacać swoich wierzycieli. No i miejmy nadzieję, że wszystkie zawiadomienia na policji doprowadzą tych złodziei, gdzie ich miejsce - do więzienia.

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Tyle że jak ich wsadzą to kasy nie zobaczycie..
            i to nawet nie prędko tylko raczej w ogóle..
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• MC_
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3444

Jeśli, co już pisałem, oni mają choć trochę rozumu, to i tak kasy żadnej już dawno nie mają.

Komentarz

• SoA
                Dopiero zaczyna
                • 2011
                • 32

A propos:

ktoś chętny?? Tanio mają! Stówkę mniej niż Nowart

Komentarz

• MC_
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3444

"Pamiętaj masz 10 dni od daty zakupu na zwrot towaru bez podania przyczyny w stanie nie naruszonym jeśli nie spełni twoich oczekiwań".

To brzmi baaardzo wymownie.

Komentarz

• SoA
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 32

Tak, szczególnie że im pewnie i 100 dni będzie za mało żeby ten towar dostarczyć klientowi

Komentarz

• fotocoto
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 91

Podobnie wymownie brzmi:
                      GWARANCJA CANON POLSKA 24 m-cy, z tego co wiem w Polsce miesięcy gwarancji jest 24.
                      5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• BioFreak
                        • 2012
                        • 10

"Nie wiem czy to do końca legalne ale znalazłem dwóch Panów, którzy zajmują się takimi sprawami na terenie Gdańska i sprzedałem im swój dług 3300zł za 2500zł. Jestem 800zł w plecy ale przynajmniej nie będę się już dłużej męczył z LiderMedia24. Przemiły Pan ochrypnietym glosem nie chcial sie pochwalic w jaki sposob działają co w sumie mnie nie dziwi. Mam nauczkę na przyszłość. Pozdro"
                        taką informacje dostalem dzisiaj mailem od osoby, która zakupiła ten sam aparat co ja i znajdowała się w identycznej sytuacji,jesli o mnie chodzi to nawet 10zł bym im nie odpuścił :/

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

Podobnie wymownie brzmi:
                          GWARANCJA CANON POLSKA 24 m-cy, z tego co wiem w Polsce miesięcy gwarancji jest 24.
                          Jest 12 miesięcy...

Co do kolegi sprzedającego dług - chyba całkiem nieźle na tym wyszedłeś. Ja bym właśnie tak zrobił.

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

z tego co wiem w Polsce miesięcy gwarancji jest 24.
                            Gwarancja jest dobrowolnym świadczeniem producenta. Równie dobrze mogłoby jej nie być wcale, wszystko zgodnie z prawem.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• SoA
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 32

Canon daje 12, 24 to "niezgodność towaru z umową" i to gwarantuje sprzedawca o ile wiem
                              Powodzenia w egzekwowaniu tego od Mr. Maszyckiego
                              Ostatnio edytowany przez SoA; 41612.

Komentarz

• fotocoto
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 91

Oj literówka, chciałem napisać 12 miesięcy. Ale nie zadali sobie nawet trudu by napisać jaka jest gwarancja. Pomysł ze sprzedażą długu jest bardzo dobry, czy kolega zdradzi szczegóły co to za "firma"?

Komentarz

Pracuję...