X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam_j1969
    Zablokowany
    • 2007
    • 37

Panowie, im szybciej tym lepiej. Jeśli to klasyczna piramida, a wszystko na to skazuje to zalecam jak najszybsza windykację. Przypomnę głośną sprawę:

gość się wyślizgał i kupujący dostali po 400 zł "odszkodowania", przy wpłacie 3-4 tys. Tutaj jest tekst:

w tej sprawie gość zmył się z kasą i w skrócie, ściągnęli go przed oblicze sprawiedliwości ale miał świetnego prawnika. Nie muszę chyba mówić z jakiej kasy go opłacił.
    Mnie zastanawia jedna rzecz - dlaczego lider24 ma nadal powieszoną ofertę w sieci, nadal bierze od ludzi pieniądze.

Komentarz

• foto-grafika
      Dopiero zaczyna
      • 2012
      • 37

Zamieszczone przez Drithor
      @foto-grafika: ja myślałem, że już Ci oddali kasę, kiedy wytaczasz pozew?
      Nie oddali i nie pali im się do tego. Czekam na postępowanie prokuratury w Pruszczu Gdańskim. Jak oni nic nie zadziałają to wtedy sprawe z powództwa cywilnego składam. Niechcę tego zabardzo robić bo nie mam czasu na jeźdzenie po sądach, przesłuchaniach i wywalić około 1500zł na prwnika i sprawę nie wiedząc czy lider24 jest wypłacalny. Jednak jeśli prokurator nic nie zrobi to oczywiście zakładam sprawę.
      Jestem tak wkurzony na tego Tępaka z Lider że z chęcią bym go rozszarpał ale nie tędy droga.

Komentarz

• adam_j1969
        Zablokowany
        • 2007
        • 37

Zamieszczone przez foto-grafika
        Niechcę tego zabardzo robić bo nie mam czasu na jeźdzenie po sądach, przesłuchaniach i wywalić około 1500zł .
        Mylisz się, jesteś w stanie sam napisać pozew w postępowaniu upominawczym, nie trzeba jeździć po sądach. Składasz w miejscu zamieszkania. Koszty nie są wysokie a i tak płaci je strona przegrana. Dostaną pocztą wyrok wydany zaocznie z nakazem zapłaty + koszty. Oczywiście nie zapomnij im wcześniej wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru ostatecznego wezwania do zapłaty, nie zapomnij o odsetkach. Wzory pozwu znajdziesz w internecie.

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Adam_j1969, to trochę nie tak... ale po kolei.

Przede wszystkim - na prokuraturę nie ma co czekać - składaj pozew.
          Co do kosztów, to poniżej 10 tys. faktycznie w upominawczym, a tam koszt wpisu nie jest wyższy niż 300 zł.
          Kolega w poście #198 pobłądził trochę - sąd nie wyda wyroku, lecz nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Różnica jest kolosalna...
          Jeśli pozwany nie złoży w terminie sprzeciwu, to będzie musiał zapłacić 1/4 kosztów, natomiast 3/4 sąd zwróci na konto powoda.

I jeszcze jedna mała uwaga: w postępowaniu upominawczym jest prekluzja dowodowa. Radzę o tym pamiętać.

Komentarz

• OrzelPiotr
            Początki nałogu
            • 2009
            • 350

Wszystko można załatwić bez wychodzenia z domu - ja korzystam z https://www.e-sad.gov.pl kwestia założenia konta i sklecenia pozwu.
            7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Komentarz

• foto-grafika
              Dopiero zaczyna
              • 2012
              • 37

Prokuratura wezwie go na przesłuchanie.Jeśli Lider24 odda kasę to prokuratura umorzy śledztwo i nie zostanie ukarany lider24. Z kolei ze zdobytych informacji wiem że jeśli nie odda mi kasy to postepowanie bedzie kontynuowane i jakieś sankcje zostaną wyciągnięte. Za oszustwa grozi 6-8 lat wiezienia.

Jeśli chodzi o sąd to mam przeczucie że na tym się skończy

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

"Grozi" a to ile będzie w rzeczywistości to kolosalna różnica. Czekaj dalej, aż nie będzie z czego egzekwować.

Komentarz

• nowart
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 809

Jest jeszcze opcja trzecia między 'odda' a 'nie odda' - mianowicie najczęściej uprawiany sposób na szybki biznes w tym kraju, czyli w dobrej wierze będzie oddawał na raty. po jakieś kilka stówek raz na jakiś czas Intencje dobre? Dobre. Oddaje? Oddaje.
                  Wielu szybkich karierowiczów z tego działu tak się dorobiło, cieszą się wolnością i mają się nad wyraz dobrze

Komentarz

• MC_
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3444

Oczywiście, bo wtedy nie można mówić o oszustwie.

Komentarz

• foto-grafika
                      Dopiero zaczyna
                      • 2012
                      • 37

Zamieszczone przez MC_
                      "Grozi" Czekaj dalej, aż nie będzie z czego egzekwować.
                      Już nie ma z czego!

Komentarz

• MC_
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3444

Skąd wiesz? Znasz cały majątek właścicieli sklepu?

Komentarz

• foto-grafika
                          Dopiero zaczyna
                          • 2012
                          • 37

Można to wywnioskować z tego co piszą ludzie i rzecznik prasowy policji.

Komentarz

• nowart
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 809

Zamieszczone przez foto-grafika
                            Już nie ma z czego!
                            Dziwi Cię to ?
                            Nie po to się ludzi miesiącami okr... znaczy pobierało zaliczki , żeby teraz byle łajza komornik mógł sobie ot tak wszystko zabrać z powrotem. Jeśli możesz to bierz cokolwiek co mają na stanie w rozliczeniu bo możesz zobaczyć pieniądze jak świnia niebo.
                            Skojarzcie sobie wcześniejsze historie z tego działu i sami dojdziecie do wniosku jak świetny jest to pomysł na biznes
                            Ostatnio edytowany przez nowart; 12039.

Komentarz

• Merde
                              Grzeczny i układny podpis
                              • 2008
                              • 7756

Zamieszczone przez nowart
                              Dziwi Cię to ?
                              To co, teraz czas na nowy sklep, z nową nazwą i tymi samymi ludźmi?
                              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• nowart
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 809

Restrukturyzacja w polskim wydaniu Ale z takimi pytaniami już nie do mnie, nie mój cyrk, nie moje małpy...

Komentarz

Pracuję...