X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotocoto
    Coś już napisał
    • 2008
    • 91

Jak mniemam poręczenie majątkowe to nie jest kilkaset złotych, odnoszę wrażenie, że zostało wpłacone z nadpłat od klientów bo skoro firma ma kłopoty finansowe to skąd nagle kasa na poręczenie. Chore to wszystko jest, a wątków może mieć sporo, bo jak tam jeszcze wszedł UKS do tego o czym ktoś gdzieś pisał to marne szanse, że ktoś kasę teraz zobaczy bo urząd upomni się o swoje jak coś znajdą - a czytając 8 stronę tego wątku jest to prawdopodobne. Kuriozalnym do tego jest fakt, że ta firma nadal działa, to jest sklep działa i przyjmuje zamówienia. Licząc po forach ludzi oszukanych wydaje się być znacznie więcej niż deklarowane w artykule, podobnież kwota wydaje się być wyższa. Smutne to wszystko jest, życzę powodzenia poszkodowanym.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Komentarz

• watrix
      • 2012
      • 2

Pytanie do poszkodowanych:
      Czy komuś z Was udało się w ciągu ostatniego miesiąca odzyskać gotówkę?
      moje marne wypociny fotograficzne

Komentarz

• martalo
        • 2012
        • 2

zwrot

witam
        aspirant z pruszcza poinformował mnie że "nowi" poszkodowani otrzymuja zwroty aby nie zakładać drugiej sprawy.kuriozalne...

Komentarz

• lukasz57-90
          Coś już napisał
          • 2011
          • 51

Nowi czyli Ci którzy kiedy kupili ?

Komentarz

• MacRo
            Coś już napisał
            • 2011
            • 87

Jest juz informacja w mediach

FotoMaciej
            C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Komentarz

• Alicja Korytkowska
              • 2012
              • 8

Foto-sklep piotr łukasz maszycki

Zwracam się do wszystkich osób które dokonały zakupu towaru w firmie FOTO-SKLEP PIOTR ŁUKASZ MASZYCKI lub w sklepie http://www.fotolab-aparaty.pl/

Jeśli zostali Państwo w jakikolwiek sposób oszukani przez tą firmę bardzo proszę o wiadomość na e-mail: [email protected] lub kontakt pod numerem 692-44-66-87.

W odpowiedzi na Państwa wiadomości dokładnie wyjaśnię o co chodzi.

Dodam jedynie, że ja również wpłaciłam pieniądze na rzecz tego sklepu, dostałam jednak przelew zwrotny po dwóch dniach.

Pozdrawiam serdecznie,
              Alicja Korytkowska
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Uwaga!!! interesują mnie również zwłoki w zwracaniu pieniędzy...
              Ostatnio edytowany przez Alicja Korytkowska; 45354. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• foto-grafika
                Dopiero zaczyna
                • 2012
                • 37

U mnie 5ty miesiąc mija i kasy niema jak nie buło. Sprawa w sądzie i w prokuraturze. Kochany kraj - nic nie może zrobić! Władze bezsilne czy leniwe?

Komentarz

• lukasz57-90
                  Coś już napisał
                  • 2011
                  • 51

Jak wpłacili poręczenie majątkowe to już teraz całkiem kasy nie będą mieli i kasy nam pewnie nie oddadzą...

Komentarz

• BioFreak
                    • 2012
                    • 10

Juz jakis czas temu dostalem pismo z prokuratury w pruszczu gdanskim o umozeniu sledztwa w sprawie sklepu Lider Media 24. Jak widac w p***** Polsce mozna obracać cudzymi pieniedzmi bez zadnych konsekwencji. Jestem na etapie otwierania sklepu komputerowego. Będę stosował identyczne praktyki, póki nasze piękne prawo nie ulegnie zmianie , dzięki czemu rozwinę działalność bez własnego wkładu finansowego. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Komentarz

• MC_
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3444

Zdaje sie, ze kilkaset postow temu cos takiego przewidywalem...

Komentarz

• kawo
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 238

Zamieszczone przez foto-grafika
                        U mnie 5ty miesiąc mija i kasy niema jak nie buło. Sprawa w sądzie i w prokuraturze. Kochany kraj - nic nie może zrobić! Władze bezsilne czy leniwe?
                        skoncz człowieku bredzić, bo jesteś nudny... rozumiem twoją rozpacz, bo kasa poszął,a le ogranij się i nie wiń teraz wszystkich świętych za to... oszustwo to jedno z trudniejszych przestępstw do udowodnienienia. jak znamzycie to oni pokazali, że sporą część transakcji realizowali i nie mieli zamiaru nikogo oszukać, a w pewnym momencie nie przewidzieli np. zmiany kursu walut, że to, że owo i tyle... a przy oszustwie musisz im udowodnić, że mieli zamiar cię oszukać już do chwili jak im wpłaciłeś kasę, a nawet od chwili wystawienia aukcji na allegro czy gdzie tam, rozumiesz? to nie jest takie proste, że pan foto-grafik se pójdzie na milicję i zara wezmą policmajstry leadera za łeb do góry nogami i wytrząsą z niego kasę, bo TY zgłosiłeś to na policjęi i TY uważasz, że ONI cie dymają... Tu trzeba jeszcze wszystko łądnie im udowodnić, ato nie jest takie proste w świetle naszego prawa, zaś to jakie mamy prawo to miej pretensje do siebie i swoejej rodziny jak głosowałą, bo to nie sądy i policja, ale parlament to prawo stanowi!!! więc idź sobie w wolnej chwili do swojego posła czy senatora, na którego głosowałeś i powiedz mu jakie to mamy kiepskie prawo i niech oni coś z tym zrobią, bo się naród męczy i jest wykorzystywany przez różnego autoramentu przedsiębiorców. skończyłem.
                        70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• Merde
                          Grzeczny i układny podpis
                          • 2008
                          • 7756

Zamieszczone przez BioFreak
                          Juz jakis czas temu dostalem pismo z prokuratury w pruszczu gdanskim o umozeniu sledztwa w sprawie sklepu Lider Media 24.
                          Jaki podano powód umorzenia?
                          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• MC_
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3444

Na 99% jest to brak znamion czynu zabronionego - jeśli chodzi o winę sprawcy.
                            Mimo wszystko bym pisał zażalenie, to nic nie kosztuje.

Komentarz

• kawo
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 238

Zamieszczone przez MC_
                              Na 99% jest to brak znamion czynu zabronionego - jeśli chodzi o winę sprawcy.
                              Mimo wszystko bym pisał zażalenie, to nic nie kosztuje.
                              oczywiście, że chodzi o to. o tym pisałem dwa posty wyżej. pisać zawsze można, a co zrobi sąd tego nie wie nikt, choć przypuszczać można.
                              70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• MC_
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3444

To akurat zalezy od roznych czynnikow, ale nie bede o tym publicznie pisal.

Komentarz

Pracuję...