X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jeff.lebowski
    Bywalec
    • 2009
    • 171

50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Nieptrzebnie chyba pisalem na koncu o tych 400 PLN bo to zupelnie skierowalo dyskusje w druga strone.

Pisalem o profesjonalizmie sklepu i podejsciu do klienta. Naprawde na zachodzie takie numery by nie przeszly. Skoro cos kupuje i place za to, to nie moze byc sytuacji, ze sklep pisze sorry ale towar nie jest dostepny. Dziwi mnie, ze w Polsce takie praktyki sa dopuszczalne a ludzie tlumacza sobie no trudno, byla promocja ale sie nie zalapalem. Sam czesto kupuje sprzet na wyprzedazach i jedynym wyznacznikiem czy sie zalapalem czy nie jest czas zlozenia zlecenia. Jesli sklep wystawil towar obnizony nawet o 90% a ja go kupilem to jedyny mail jaki spodziewam sie ze sklepu bedzie z informacja kiedy kurier zapuka do moich drzwi. Proste.

Przepraszam, jesli kogos urazilem piszac o ile ten obiektyw zostal obnizony w tej super promocji. Nie chce nikogo osadzac czy to dla niego duzo czy malo. Chcialem tylko zwrocic uwage na fakt o ktorym juz napisalem powyzej.

Pozdrawiam.
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Komentarz

• igor58
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1861

Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

przyjąć na klatę, najlepiej na pełną (FF)

Komentarz

• Przemek_PC
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2456

Nie bronię sklepu tylko pisanie na forach jak to źle jest u nas a jak to dobrze jest gdzie indziej nic nie zmieni. Szkoda nerwów, prądu, klawiatury i czasu. Zamiast biadolić należy robić zakupy tam gdzie jest dobra obsługa i tyle w tym temacie.

Komentarz

• tomkod
          Bywalec
          • 2010
          • 136

Dodam jeszcze że pieniądze wróciły dzisiaj na konto. Po całej sprawie pozostał spory niesmak. Obiektyw i tak kupiłem i choć w tym przypadku liczyłem na ten upust to jednak to co wqrza najbardziej to stracone nerwy i niedotrzymanie standardów.

Komentarz

• Sunders
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2746

Zamieszczone przez Heilsberg
            A jak to sprawdzić? To nie Lka, po numerze seryjnym nie da rady.
            Rozpędziłem się z tym sprawdzaniem. Dzisiaj obejrzałem swoją 50-tkę i chyba faktycznie nie ma sposobu żeby sprawdzić jej datę produkcji
            http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Heilsberg
              Początki nałogu
              • 2009
              • 274

No i jak widać niektórzy mają cohones. Dzięki Lebowski.

Ja się w pełni zgadzam z tym, że wiele osób może się czuć oszukanych, pomimo, że wszystko było zgodne z regulaminem sklepu. Ale to nie jest tak, że to w Polsce tylko się dzieją takie hity. W sklepach w UK też się kilka razy z jakimiś dziwnymi procedurami spotkałem.
              EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• Merde
                Grzeczny i układny podpis
                • 2008
                • 7756

Zamieszczone przez jeff.lebowski
                Pisalem o profesjonalizmie sklepu i podejsciu do klienta. Naprawde na zachodzie takie numery by nie przeszly. Skoro cos kupuje i place za to, to nie moze byc sytuacji, ze sklep pisze sorry ale towar nie jest dostepny. Dziwi mnie, ze w Polsce takie praktyki sa dopuszczalne a ludzie tlumacza sobie no trudno, byla promocja ale sie nie zalapalem. Sam czesto kupuje sprzet na wyprzedazach i jedynym wyznacznikiem czy sie zalapalem czy nie jest czas zlozenia zlecenia. Jesli sklep wystawil towar obnizony nawet o 90% a ja go kupilem to jedyny mail jaki spodziewam sie ze sklepu bedzie z informacja kiedy kurier zapuka do moich drzwi. Proste.
                Dopóki najważniejszym (a w zasadzie jedynym) kryterium zakupów w Internecie będzie cena - sytuacja inna nie będzie. Sad but true.
                I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• emjotek
                  Dopiero zaczyna
                  • 2012
                  • 22

w moim przypadku pieniadze zostaly zwrocone; tak jak mowili - 2 dni robocze. dobrze, ze chociaz z tym nie bylo problemow.
                  canon i szkla, fajne chyba

Komentarz

• zoomi
                    Uzależniony
                    • 2012
                    • 551

zwrócone - czyli nie zbankrutowali

Komentarz

• dj_zibi
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 541

Ja dzis dostałem Metza 58AF2 za 950zł
                      Moja strona

Komentarz

• yogi6661
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 191

już nie ma 50 mm 1.4

Komentarz

• solti
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1090

Zamieszczone przez yogi6661
                          już nie ma 50 mm 1.4
                          Już dawno nie ma! Nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać cały wątek. Tak naprawdę był tylko kilka godzin a i tak nie wszyscy chętni dali rade go kupić.
                          Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                          galeria na forum Canon-board
                          galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                          galeria.solti.pl

Komentarz

• tomfoot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 2277

Fajne to wszystko. Jedna weekendowa promocja na kilka sztuk obiektywów, a od tygodnia powstało 17 stron wątku na jednym tylko forum, gdzie w co drugim poście reklamowana jest nazwa sklepu prowadzącego ową promocję. Liczba odwiedzin strony znacząco wzrosła. Cel przygotowującego promocję został osiągnięty. Natomiast ten wątek, na tym forum naprawdę zabiera już niepotrzebnie miejsce.

Komentarz

• Sunders
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 2746

Zamieszczone przez tomfoot
                              Jedna weekendowa promocja na kilka sztuk obiektywów, a od tygodnia powstało 17 stron wątku na jednym tylko forum, gdzie w co drugim poście reklamowana jest nazwa sklepu prowadzącego ową promocję. Liczba odwiedzin strony znacząco wzrosła. Cel przygotowującego promocję został osiągnięty.
                              Cel prowadzącego "promocję"/IMO bardziej by pasowało określenie wyprzedaż/ pewnie został osiągnięty, ale też co najmniej kilka osób z forum zaopatrzyło się dość tanio w sprzęt. IMO korzyści są obopólne.

Zamieszczone przez tomfoot
                              Natomiast ten wątek, na tym forum naprawdę zabiera już niepotrzebnie miejsce.
                              Kto wie. Jeśli planują następne "promocje", to może to miejsce nie jest jednak zabierane niepotrzebnie.
                              Ostatnio edytowany przez Sunders; 27139.
                              http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Heilsberg
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 274

Znalazłbym na tym forum zdecydowanie więcej wątków, o których można by rzec, że zajmują niepotrzebnie miejsce. Jak ktoś chce dyskutować to czemu mu zabraniać? Właściciel forum chyba nie kazał nam się ograniczać celem oszczędzania miejsca?
                                EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

Pracuję...