X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olek.tbg
    Początki nałogu
    • 2011
    • 309

Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Moja opinia o promocji:

1. Co do ilości obiektywów :
    Nie wierzyłem od początku ,że każdy kto zamówi obiektyw go otrzyma Zamawiając byłem przygotowany, że obiektywu mogę nie dotrzymać. Dla mnie nie starczyło-trudno.
    Ci,co zaoszczędzili ~400zł powinni się cieszyć, a Ci dla których nie wystarczyło...przecież nic nie stracili ?

2. Ale... nie wiem jak wygląda sprawa z zwrotem pieniędzy. Mój obiektyw nie był zamawiany bezpośrednio przezemnie,więc nie wiem jaka forma płatności była wybrana. Wiem jednak,że żadnych problemów co do pieniędzy niema.

Boli mnie jednak to bicie piany i "akcja" wypisywania im złych opinii - zdenerwować się można, ale czy zostaliśmy okradzeni?
    Dla mnie merlin.pl zawsze był zaufanym sklepem, chociaż ciekawy jestem jak teraz sprawy się z nim potoczą...

Przynajmniej dostaliśmy maila o braku produkty
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Komentarz

• qb4hkm
      Bywalec
      • 2007
      • 239

Wiesz - jak za coś płacę to chciałbym to otrzymać. Tylko tyle. A z tym zaufanym sklepem to bym nie przesadzał, wczoraj zrobiłem mały risercz i do dziś myślałem że kasy nie odzyskam normalną drogą. Sytuacja finansowa merlina najlepsza nie jest delikatnie mówiąc... jeśli w najbliższym czasie ktoś ich nie kupi to sklep zbankrutuje...
      Cała sytuacja nauczyła mnie jednego - zawsze płacić kredytówką... do tej pory myślałem że płatność mtransferem z kredytówki jest objęta usługą chargeback.

Co mnie uderza - miałem duuużo do czynienia ze sklepami chińskimi, amerykańskimi, brytyjskimi. Tam taka sytuacja była by nie do pomyślenia. Amazon nawet zapłacił za mnie vat przy imporcie bo mieli błąd i nie naliczyli opłaty celnej przy zatwierdzeniu zamówienia. Nawet chińczycy ku mojemu zdziwieniu trzymają poziom, jak celnicy cofneli mi paczkę to bez żadnych konsekwencji wysłano ponownie a innym razem zwrócono kasę. Też mogli napisać "wal się" w innej formie... Wielokrotnie zamawiałem towar przeceniony o 50%, 70% i nigdy nie było problemu z realizacją zamówienia. Chciałbym kiedyś takiego poziomu customer service uświadczyć w Polsce...

Komentarz

• olek.tbg
        Początki nałogu
        • 2011
        • 309

Eh...ja chyba dalej patrzę na to przez pryzmat "to jest Polska"
        ...i pewnie dlatego mnie to nie dziwi.

Jednak zachowanie sklepu i sytuacja, że towar cały czas wystawiony był jako "dostępny" jest wg mnie niewporządku
        5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Komentarz

• grzegorzki
          Początki nałogu
          • 2009
          • 369

Prosta sprawa. Pewnie niektórzy pamiętają jak koleś kupił samochód na ebayu za 1 $. Odesłali kolesiowi dolara, ale w sądzie nie było wątpliwości. Oferta sprzedaży przyjęta, opłacona, transakcja zawarta.
          6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
          Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• jeff.lebowski
            Bywalec
            • 2009
            • 171

50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Zamieszczone przez qb4hkm

Co mnie uderza - miałem duuużo do czynienia ze sklepami chińskimi, amerykańskimi, brytyjskimi. Tam taka sytuacja była by nie do pomyślenia... Chciałbym kiedyś takiego poziomu customer service uświadczyć w Polsce...
            Zgadzam sie. W UK taka sytuacja jest nie do pomyslenia. Kazdy szanujacy sie sklep wystawia tylko tyle sztuk ile ma na sprzedaz a jesli by sie pomylili i wystawili za duzo to sklep ponosi konsekwencje. Diabel tkwi w szczegolach. Merlin tak sobie skonstruowal regulamin aby moc sie wymigac ale podejscie do klienta jest duzo ponizej europejskiego poziomu.

p.s. Chyba jeszcze popcornu dorobie. Fascynujacy jest ten watek. A wszystko o 400 PLN...
            Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Komentarz

• Heilsberg
              Początki nałogu
              • 2009
              • 274

Rozumiem, że 400 PLN to żadne dla Ciebie pieniądze i chętnie mi je podarujesz. Podać konto?
              EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• solti
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1090

Zamieszczone przez grzegorzki
                Prosta sprawa. Pewnie niektórzy pamiętają jak koleś kupił samochód na ebayu za 1 $. Odesłali kolesiowi dolara, ale w sądzie nie było wątpliwości. Oferta sprzedaży przyjęta, opłacona, transakcja zawarta.
                Z punktu widzenia prawa to dwie całkowicie inne sytuacje i nie można ich porównywać.
                Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                galeria na forum Canon-board
                galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                galeria.solti.pl

Komentarz

• Kwapiszon
                  Początki nałogu
                  • 2011
                  • 449

Zamieszczone przez Heilsberg
                  Rozumiem, że 400 PLN to żadne dla Ciebie pieniądze i chętnie mi je podarujesz.
                  Nawet jesli to kieszonkowe, to co Tobie do tego ?
                  5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Komentarz

• Heilsberg
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 274

Zamieszczone przez jeff.lebowski
                    p.s. Chyba jeszcze popcornu dorobie. Fascynujacy jest ten watek. A wszystko o 400 PLN...
                    Zamieszczone przez Kwapiszon
                    Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
                    Rozumiem, że 400 PLN to żadne dla Ciebie pieniądze i chętnie mi je podarujesz.
                    Nawet jesli to kieszonkowe, to co Tobie do tego ?
                    To mi do tego, że nich nikt nie sądzi czy 400 PLN to dużo czy mało. Dla jednego pensja dla drugiego kieszonkowe.
                    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3608

Zamieszczone przez Heilsberg
                      To mi do tego, że nich nikt nie sądzi czy 400 PLN to dużo czy mało. Dla jednego pensja dla drugiego kieszonkowe.
                      Lepiej patrzeć na to w ujęciu procentowym, wtedy uniknie się dyskusji czy 400 to dużo czy mało. A ca. 30% to zawsze jest dużo, obojętnie czy oznacza to 1 zl czy 1 mln zl...

Komentarz

• MC_
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3444

Czy tak czy siak dla wielu osób to sporo.

Komentarz

• Przemek_PC
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2456

Ale kolega z UK ma ubaw, że zabijacie się o 400zł. Dla niego 400zł to pewnie nic ale o 400GBP sam by pewnie dał się zabić. Panowie, trochę godności bo Europa z nas się zaczyna śmiać. Była promocja, jedni się załapali inni nie, przyjmijcie to na klatę w spokoju i ciszy a nie płaczecie na forum jak za przeproszeniem baby (nie mylić z kobietami obecnymi tu na forum).

Komentarz

• tomkod
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 136

Zamieszczone przez Przemek_PC
                            Była promocja, jedni się załapali inni nie, przyjmijcie to na klatę w spokoju i ciszy a nie płaczecie na forum jak za przeproszeniem baby (nie mylić z kobietami obecnymi tu na forum).
                            Chyba mylisz rzeczywistość z wirtualnym życiem. Tu nikt nie płacze i nie ma czego przyjmować na klatę. Chodzi o to że sklep pokpił sprawę i dlaczego mamy siedzieć cicho? Skoro robią ludzi w bambuko to tak samo my możemy robić im koło pióra. Fala negatywnych komentarzy napewno im nie pomoże ale na nią zasługują - nie sądzisz?

Komentarz

• Heilsberg
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 274

Nie wiem jak akurat ten kolega z UK bo znam takich co olej w samochodzie wymieniają jak są w Polsce bo w UK drogo. Wszelkie naprawy podobnie. Poza tym nikt tu się nie zabija. Po prostu dyskutujemy nad faktem jaki zaistniał.

Komentarz

• ghrond
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 138

Najciekawsze jest to, że jest cała masa obrońców sklepu, który pokpił sprawę. Przypomnę tylko, że wiele osób nie rzuciło się jak szczerbaty na suchary przy jakiejś szemranej sytuacji, tylko skorzystało z promocji dużego i poważnego sklepu, który jednak takim się nie okazał.

Co się okazało - że dużo pewniejsze są przez niektórych uważane za 'lewe' transakcje z nowartem czy innymi osobami, sprzedającymi towar nowy w dobrej cenie. Ciekawe, prawda?
                                my space: fotografia koncertowa | blog | uex

Komentarz

Pracuję...