X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Heilsberg
    Początki nałogu
    • 2009
    • 274

Odp: 50mm 1.4 w merlin.pl za 1022zł?

Mój 50/1.4 zamówiony w sobotę rano dzisiaj został wysłany. Maila wysłali o 19.30. Jak dojdzie i potestuję to dam znać.
    Edit.
    Ja zamawiałem 6go rano ale bardzo rano, czyli koło 3ciej w nocy.
    Edit 2.
    A przepraszam, sprawdziłem i zamawiałem 6go czyli w sobotę o trzeciej w południe i dziś wysłali. Czyli niektórzy kupili wcześniej niż ja i zamówienie im anulowano. Chyba, że płacili przelewem i ich płatność dotarła po mojej z karty.
    Ostatnio edytowany przez Heilsberg; 27174.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• Goomis
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1893

Zamieszczone przez Goleo
      Może wypowiedzą się osoby, które zamówiły 50mm 1.4, kiedy je zamówili? Ja zamówiłem 5 października po godzinie 22 i dziś zamówienie odrzucili.
      Zamieszczone przez Heilsberg
      Mój 50/1.4 zamówiony w sobotę rano dzisiaj został wysłany. Maila wysłali o 19.30. Jak dojdzie i potestuję to dam znać.
      Edit.
      Ja zamawiałem 6go rano ale bardzo rano, czyli koło 3ciej w nocy.
      Edit 2.
      A przepraszam, sprawdziłem i zamawiałem 6go czyli w sobotę o trzeciej w południe i dziś wysłali. Czyli niektórzy kupili wcześniej niż ja i zamówienie im anulowano. Chyba, że płacili przelewem i ich płatność dotarła po mojej z karty.
      A to ciekawe
      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• qb4hkm
        Bywalec
        • 2007
        • 239

Ja płaciłem mtransferem za wszystko...

Komentarz

• solti
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1090

Zamieszczone przez qb4hkm
          Ja w sobotę koło południa...
          Ja tak samo.
          Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
          galeria na forum Canon-board
          galeria na stronie lotnictwo.net.pl
          galeria.solti.pl

Komentarz

• tomkod
            Bywalec
            • 2010
            • 136

Ja zamawiałem obydwa obiektywy w sobotę ok. 12.15. Zapłaciłem poprzez Inteligo. No ale jak pisałem wcześniej - mi się nie udało..

Komentarz

• qb4hkm
              Bywalec
              • 2007
              • 239

Wszystkim polecam teraz wejść na google, wpisać "merlin.pl opinie" i po kolei wpisywać co myślicie o tym sklepie, może w końcu ktoś się opamięta i takie akcje nie będą się powtarzać w sklepach internetowych, wychodzi na to że bezpieczniej na allegro kupić...
              Dobrym pomysłem też jest próba zainteresowania mediów, a nóż ktoś podchwyci temat.

Komentarz

• Heilsberg
                Początki nałogu
                • 2009
                • 274

Podejrzewam, że problem jest w tym Mtransferze bo to w końcu jest przelew. Na karcie blokada jest natychmiast. I pewnie płatności z kont doszły później niż z karty a pewnie najpierw zaliczali te zamówienia, gdzie była kasa u nich. Tak na logikę ale nie wiem czy dobrze rozumuję. Nie znam się na bankowości.
                EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Swoją drogą nie polecam mTransfer. Nie ma opcji chargeback. Dzięki temu utopiłem prawie 1000 zł w OLT Express, a tak to miałbym zwrot

Komentarz

• Kwapiszon
                    Początki nałogu
                    • 2011
                    • 449

Na świecie liczy się VISA a nie mTransfer i Inteligo. Tu jest pies pogrzebany.
                    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Komentarz

• p0lish
                      Początki nałogu
                      • 2011
                      • 366

komu się udało - kupił, dostarczą będzie działało - SUPER
                      jeżeli ktoś miał mniej szczęścia i nie starczyło sprzętu a Merlin zwróci kasę - TRUDNO

nie rozumiem natomiast najeżdżania na sklep. zrobili promocję, odpisali jak czegoś zabrakło
                      nie ma nic za darmo. czy ktokowliek z Was, zakładam o zdrowych zmysłach i z doświadczeniem w zakupach sprzętu foto, myślał że nagle sklep sprzeda 100 szt sprzętu za pół darmo?
                      to trochę tak jakby mieć pretensje, że Biedronka miała tylko 10 LCD a chętnych było 1000 osób, które pobiło się na parkingu o towar
                      wielce obrażeni użytkownicy - dorośnijcie
                      Blog

Komentarz

• tomkod
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 136

Zamieszczone przez p0lish
                        czy ktokowliek z Was, zakładam o zdrowych zmysłach i z doświadczeniem w zakupach sprzętu foto, myślał że nagle sklep sprzeda 100 szt sprzętu za pół darmo?
                        to trochę tak jakby mieć pretensje, że Biedronka miała tylko 10 LCD a chętnych było 1000 osób, które pobiło się na parkingu o towar
                        Zauważ że to nie jest biedronka i zazwyczaj jeżeli sklep coś sprzedaje to wie ile posiada i w bazie danych jest jakaś ilość danego produktu. Przecież nikt nie wpisał do bazy ze jest 100 obiektywów a mieli 10. To jest właśnie profesjonalizm!

Komentarz

• p0lish
                          Początki nałogu
                          • 2011
                          • 366

To jest sklep jak każdy inny a cena dobitnie sugerowała, że dla wszystkich nie starczy. Ot typowa w Polsce promocja. Starczyło dla najbardziej obrotnych.
                          Blog

Komentarz

• ghrond
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 138

Zamieszczone przez p0lish
                            komu się udało - kupił, dostarczą będzie działało - SUPER
                            jeżeli ktoś miał mniej szczęścia i nie starczyło sprzętu a Merlin zwróci kasę - TRUDNO

nie rozumiem natomiast najeżdżania na sklep. zrobili promocję, odpisali jak czegoś zabrakło
                            nie ma nic za darmo. czy ktokowliek z Was, zakładam o zdrowych zmysłach i z doświadczeniem w zakupach sprzętu foto, myślał że nagle sklep sprzeda 100 szt sprzętu za pół darmo?
                            Naprawdę ciężko dyskutować z ludźmi, którzy nie potrafią przyswoić podstawowych faktów.

a fakty są takie
                            - sklep wystawił xxx obiektywów posiadając ich tylko x, albo jeszcze mniej (żeby wystawili tyle, ile posiadali NIE BYŁOBY PROBLEMU)
                            - ja, i pewnie wiele innych osób, zapłaciło natychmiastowym transferem, więc pieniądze, albo informacja o tym, powinna być natychmiastowa
                            - sprzęt rozdawany jest dosyć losowo, bo osoby, które kupiły później dostały
                            - zakupy w ich sklepie to nie loteria(sic!)

nasuwa się więc pytanie, po co to wszystko? czy rzeczywiście to jest nowoczesne pozycjonowanie (niemal na każdym forum jest wątek z linkami do merlina). Czy może ktoś potrzebował zastrzyku finansów (są tu ludzie, którzy kupili za kilka-kilkanaście tysięcy). Czy może jakiś praktykant/były pracownik/sprzątaczka dorwała się i zrobili taki numer.

Jakkolwiek by nie było, rozwiązanie sprawy jest co najmniej dyskusyjne i na pewno odbije się na wiarygodności tego sklepu.

ps. jak biedronka wystawia 10 telewizorów, to nie zgarnia kasy za 100, prawda?
                            Ostatnio edytowany przez ghrond; 28393.
                            my space: fotografia koncertowa | blog | uex

Komentarz

• p0lish
                              Początki nałogu
                              • 2011
                              • 366

a ja chciałem w delikatny sposób napisać, że byliście zwyczajnie naiwni.....
                              różnica w cenie to nie było 50pln....
                              Blog

Komentarz

• Kwapiszon
                                Początki nałogu
                                • 2011
                                • 449

Zamieszczone przez ghrond
                                - ja, i pewnie wiele innych osób, zapłaciło natychmiastowym transferem
                                Jak widać w praktyce nie jest to transfer taki natychmiastowy.

- sprzęt rozdawany jest dosyć losowo, bo osoby, które kupiły później dostały
                                Czytając posty można zauważyć, że pierwszeństwo miała płatność kartą. Ja się nie znam na tych mechanizmach, ale widać, że karta jest szybsza, pewniejsza, lepiej traktowana.

- sprzęt rozdawany jest dosyć losowo
                                Sprzedawany, nie rozdawany i jak widać jest tu prawidłowość, a nie loteria.

na pewno odbije się na wiarygodności tego sklepu
                                Wątpię. Rozumiem, że ktoś jest zawiedziony ale promocje to wyścig szczurów, ludzie potrafią sobie nogi połamać pędząc po telewizor. Wiarygodności sklepu to nie naruszy. Spowoduje raczej częstsze przeszukiwanie zasobów.
                                5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Komentarz

Pracuję...