X
-
-
Odp: Canon Cashback 2013 !!!
są szkła które mogą się same napełnić kasą
trzeba tylko ich odpowiednio użyć
Kubek - termos Canon 70-200 nie caniam! (3219380324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
stajesz z takim na Monciaku, jesteś fun dla spacerujących i kasa wpada
cashback można olać, szybko wpadnie więcej niż cały koszt zakupu
Komentarz
-
ja w ostatniej edycji dostałem Cash Back
...kupilem na allegro nowy 55-250 II i wysłałem zgłoszenie...dostałem na konto jakies 130 zł
R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
https://www.facebook.com/dawidzawilafotografiaKomentarz
-
Myślę o kupnie z Cashbacka C17-40 i tak przy okazji poczytałem regulamin, nie wiem czy wszyscy doczytali. We wcześniejszym Cashbacku było to inaczej rozwiązane (lepiej).
Ktoś wie ile taki podatek wyniesie z kwoty 410zł którą Canon zwraca za ten obiektyw.
Podwyżka cen sklepów + Podatek do opłacenia + wysłanie kodów kreskowych pocztą (czas) + niepewność zwrotu (130 sztuk) = Średnio ten Cashback wygląda :-/
10. Organizator informuje, że wypłacane Premie Pieniężne stanowią dla Uczestników przychód, podlegający opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Obowiązek odprowadzenia podatku do właściwego urzędu skarbowego obciąża w całości Uczestnika. W przypadku Uczestników, będących osobami fizycznymi nie prowadzącymi działalności gospodarczej, Organizator wystawia formularz informacji podatkowej PIT-8C, który zostaje wysłany na adres Uczestnika podany w Formularzu Zgłoszeniowym. Informacja zostanie wysłana do Uczestnika do 28 lutego 2014 roku.5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;Komentarz
-
bardzo dobre pytanie..., ja kiedyś od pewnej drobnej wygranej musiałem odprowadzić 10%. Skoro jednak Organizator informuje, że premia będzie stanowić przychód to podatek wydaje mi się że będzie wyższy..., możne jaki księgowy się wypowie...Myślę o kupnie z Cashbacka C17-40 i tak przy okazji poczytałem regulamin, nie wiem czy wszyscy doczytali. We wcześniejszym Cashbacku było to inaczej rozwiązane (lepiej).
Ktoś wie ile taki podatek wyniesie z kwoty 410zł którą Canon zwraca za ten obiektyw.
Podwyżka cen sklepów + Podatek do opłacenia + wysłanie kodów kreskowych pocztą (czas) + niepewność zwrotu (130 sztuk) = Średnio ten Cashback wygląda :-/
10. Organizator informuje, że wypłacane Premie Pieniężne stanowią dla Uczestników przychód, podlegający opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Obowiązek odprowadzenia podatku do właściwego urzędu skarbowego obciąża w całości Uczestnika. W przypadku Uczestników, będących osobami fizycznymi nie prowadzącymi działalności gospodarczej, Organizator wystawia formularz informacji podatkowej PIT-8C, który zostaje wysłany na adres Uczestnika podany w Formularzu Zgłoszeniowym. Informacja zostanie wysłana do Uczestnika do 28 lutego 2014 roku.Komentarz
-
Ano dokładnie.
I jeszcze pudełko masz zniszczone, co teoretycznie może odgrywać jakąś tam minimalną rolę przy odsprzedaży (w sensie - mając do wyboru dwa DOKŁADNIE takie same "idealne" obiektywy, osobiście wybiorę ten z całym pudełkiem).
Ostatnio edytowany przez Bart; 45416.Komentarz
-
Mam kilka pudełek po obiektywach w szafie, w idealnym stanie!!! może chcesz kilka dla poprawienia samopoczucia...
Komentarz
-
-
A to nie będą standardowe stawki podatku dochodowego?
Wg mnie też trochę to niejasne, ale wydaje mi się, że nie łapie się ta kasa pod zwolnienie z ustawy o podatku dochodowym art. 21 ust. 1 pkt 6a
Sam nie wiem.Komentarz
-
Tak. Po prostu przy rozliczaniu rocznego PITa, dopisujemy kwotę Cashback do rubryki: dochód - inne źródła iii...
...cóż podatek saaam "wyjdzie"
- (18% v 32% - mi drugi próg i tak nie grozi...)
"Uwielbiam" Takie podarunkiOstatnio edytowany przez Goranick; 24058....sprzętu kupa, tyko fotograf d...Komentarz
-
Opodatkowaniu podlega dochód, czyli przychód minus koszty, więc można rozliczyć koszty związane z danym przychodem. W tym wypadku jedynie koszt znaczka pocztowego z listu z kodem kreskowym z opakowania
CMEHA - reszta to upgradeKomentarz
-
...sprzętu kupa, tyko fotograf d...Komentarz
-
W saturnie jest promocja.
Oddając stary aparat, dostajemy 10% upust na nowy + zwrot kasy przez canona i mamy ciekawą oferte .Komentarz
-
Udało się !
Dostałem właśnie info.
Zgłosznie w necie dokonane w czwartek wieczorem.
List wysłany w piątek.
Dziś jest wtorek.
SzacunKomentarz
-
A co kupowałeś? Bo ja chce kupić 17-40 ale powoli zastanawiam się nad dobrą używką, bo sklepy powoli doprowadzają mnie do granic wytrzymałości.5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;Komentarz
Komentarz