X
-
-
Odp: Canon Cashback 2013 !!!
To i tak nie dużo, bo w przypadku C 17-55 cena skoczyła o ok. 200 PLNKomentarz
-
Temat mnie zaciekawił to wrzucę tylko info co myślę. Admin też człowiek i też kupuje obiektywy dla siebie
. Choć wątpię abym miał czas na aktywną dyskusję 
Cashback jest dla wszystkich konsumentów, nie ma losowania czy kto pierwszy ten lepszy. Ale tak jak poprzedni "konkurs Canon" musi być tak pokrętnie sformułowane bo nasze prawo utrudnia robienie tego typu akcji.
Dlatego zrobili cashback aby nie obniżać ceny na rynku bo firma na N. też walczyłaby ceną, a tak tylko okresowo można "obniżyć cenę dla konsumenta". Dlaczego dla konsumenta? Bo jednak trzeba podawać numery seryjne i dowody zakupu, wszystko wpada do bazy danych i przez to sprzedawcy trudno jest samemu odebrać zwrot na 20 szkieł (różne dane musiałby dac itd, mnóstwo zabawy) dlatego w założeniu cashback nie powinien powodować spadku cen na rynku, ale konsument ostatecznie kupuje taniej.
Zmiany cen mogą być spowodowane innymi czynnikami.
p.s. mam prośbę do użytkowników piszących z Tapatalk, aby wykasowali podpisyw typu "Wysłano z ...." bo śmieci na forumNa końcu wszystko będzie dobrze... a jak nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec!Komentarz
-
Nikt nie oczekuje obniżek, problem polega na tym że wiele podmiotów handlujących w tym czasie ceny podnosi...Komentarz
-
Jak sprwadzić w google jakie były ceny przed akcją cashback w sklepie na "F" z joker-em w nazwie, tak jak to zrobił Grzesiek_PL w poście #33?Komentarz
-
Polecam serwis cenowarka.pl, wyszukujemy interesujacy nas produkt i klikamy historia ceny live czy cos takiegoKomentarz
-
CMEHA - reszta to upgradeKomentarz
-
Casback po polsku to prawie totolotek
Zwrot w danej kategorii dotyczy 30szt . - w okresie promocji dany towar nabędzie 87 osób czyli 57 osób zwrotu nie otrzyma.
Nie tylko nie otrzyma zwrotu, ale w związku z podwyżkami cen w tym okresie zapłaci za towar więcej niż gdyby promocji nie było wogóle
De facto beneficjentami
takich promocji są sprzedawcy i .... Canon
Komentarz
-
:-) Moim zdaniem to wabik aby szybko kupować, a tak na prawdę to jest unlimited
. Umówcie się tutaj na forum i sprawdźcie
Na końcu wszystko będzie dobrze... a jak nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec!Komentarz
-
Spoko, spoko...
Czytać regulamin i wrzucić na luzik:
"§ 7. Postanowienia końcowe
1. W trosce o interesy Uczestników Promocji, w szczególności zaś konsumentów, Organizator
może zwiększyć pulę Premii Pieniężnych w Promocji, o której mowa w §5 ust. 3 Regulaminu."
Komentarz
-
Słowo klucz - może, co nie znaczy, że musi....Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Nie wybrzydzam, tylko stwierdzam fakt.
Moja wypowiedź nie miała charakteru ocennego, więc uprzejmie proszę o nie nadinterpretowanie mojego stosunku do podanego zdania z regulaminu. Dziękuję.Komentarz
-
Ja kupiłem 60D CANON EOS 60D body Fvat23% SKLEP Szczecin (3226279715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy kwalifikuję się do cashback?Komentarz
Komentarz