X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bart
    Bywalec
    • 2012
    • 176

Odp: Kolejny Canon Cashback 2014

Natomiast dokładając do konieczności zapłacenia podatku ceny u autoryzowanych sprzedawców, w porównaniu z cenami u sprzedawców mniej autoryzowanych a również uznanych i sprawdzonych, to już w ogóle obsysa ten cashback. Gdyby lista nie była ograniczona do tych kilkunastu punktów sprzedaży, jak kiedyś (bodajże jeszcze 2 cashbacki temu), to jeszcze. A tak - nie daję się i nie kupuję.

Komentarz

• filemoon
      Bywalec
      • 2010
      • 225

Ja z wiosennej w Irlandii kozystalem to nie byla ograniczona.

Komentarz

• adam1004a
        Początki nałogu
        • 2006
        • 270

Zamieszczone przez robson999
        Ja z tej promocji korzystałem tylko raz, jak napaliłem się strasznie na 100L, ale wtedy poprosiłem żonę, aby mi sprezentowała ten obiektyw. W innej sytuacji, gdybym chciał zataić przed nią zakup, to pewnie też nie zdecydowałbym się na tę promocję
        też najarałem się na 100L 2.8 IS, daj mi namiar na twoją żonę bo moja takich prezentów nie robi, ew. po pewnym czasie zauważa fakt, że mam jakąś nową zabawkę, a mnie w tym momencie oblewa zimny pot wymyślam historię o niesamowitej okazji w biedronce lub lidlu. Tyle, że jak dostane od canona cash back to wyprzedaż eLki 100mm w bierdonce nie przejdzie
        5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Komentarz

• Boogie
          Coś już napisał
          • 2013
          • 59

adam1004a, powiesz żonie że zostałes wylosowany i zwrócili Ci kasę którą wydałeś, także obietyw dostałeś gratis

Komentarz

• latant
            Początki nałogu
            • 2009
            • 410

Zamieszczone przez adam1004a
            wydałem 4000tys. z tego zwracają mi 500zł
            Jeżeli wydałeś 4 miliony a zwracają 500 zł, to rzeczywiście kiepski interes
            Pogadaj z księgowym o prawie podatkowym jako całości wtedy nie będziesz się tak dziwił, taki mamy klimat.
            CMEHA - reszta to upgrade

Komentarz

• Tom77
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2874

też najarałem się na 100L 2.8 IS, daj mi namiar na twoją żonę bo moja takich prezentów nie robi, ew. po pewnym czasie zauważa fakt, że mam jakąś nową zabawkę, a mnie w tym momencie oblewa zimny pot wymyślam historię o niesamowitej okazji w biedronce lub lidlu. Tyle, że jak dostane od canona cash back to wyprzedaż eLki 100mm w bierdonce nie przejdzie
              A ja myślałem, że dorośli nie mają już takich problemów

Komentarz

• robson999
                Uzależniony
                • 2013
                • 716

też najarałem się na 100L 2.8 IS, daj mi namiar na twoją żonę bo moja takich prezentów nie robi

Dałbym, ale to nie ma sensu, ponieważ niedawno zapowiedziała mi, że ostatni obiektyw jaki zakupiłem, to już naprawdę ostatni. Koniec kupowania zabawek!
                Z tą 100L, to była wyjątkowa sytuacja. Żona bardzo lubi zdjęcia, a mamy 4-letniego synka, więc...
                Trochę nakręciłem całą sytuację, tym bardziej, że to był czerwiec, a planowaliśmy wyjazd na urlop. Wydaje mi się,że takich prezentów, to już raczej długo nie będzie

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Tom77
                A ja myślałem, że dorośli nie mają już takich problemów
                Oooo, to jeszcze mało wiesz. Wszystko przed tobą
                5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
                600EX-RT, 430EXII, 568EXII
                CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Komentarz

• adam1004a
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 270

ze stopki widzę, że masz bardzo ciekawy zestaw szkiełek coś czuje, że jak będzie matki boskiej pieniężnej to eLka trafi do mojej kolekcji zakupów bez których nie można się obejść, no i bura będzie dopiero w marcu/kwietniu 2015r.
                  5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Komentarz

• Pikczer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2578

Mam do Was pytanie - czy faktycznie trzeba wycinac te kody z pudelka i dopiero zrobic zdjecie zeby im przeslac, czy wystarczy zrobic zdjecie bez wycinania?

ps
                    prosze sie nie smiac, ale nie do konca rozumiem sens wycinania i robienia zdjecia jak mozna fotke cyknac bez tej upierdliwej czynnosci

Komentarz

• luuba
                      • 2014
                      • 4

Można położyć pudełko na skaner i kod się zeskanuje... ewentualnie go potem wyciąć ze skanu.

Komentarz

• szwayko
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2076

W Cash backu 2013/2014 trzeba było psuć pudełko, by wysłać ten wycięty fragment.
                        frickr FB
                        www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Pikczer
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2578

No jesli trzeba bylo wyslac, to rozumiem, ale teraz na stronie jest napisane, ze wyciac i przeslac skan albo zdjecie, stad moje pytanie - po co wycinac??

Komentarz

• krzys.d
                            Dopiero zaczyna
                            • 2013
                            • 47

Ja zrobiłem fotkę i przyjęli bez problemu. Tylko przytnij w programie tak, coby nie było widać fragmentów pudełka, tak na wszelki wypadek

Komentarz

• Pikczer
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2578

Ok - dzieki. A dostales zwrot?

Komentarz

• pan.kolega
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2817

Zamieszczone przez Pikczer
                                No jesli trzeba bylo wyslac, to rozumiem, ale teraz na stronie jest napisane, ze wyciac i przeslac skan albo zdjecie, stad moje pytanie - po co wycinac??
                                Po to właśnie każa wycinać, żeby przy odsprzedaży następny nabywca nie miał watpliwości, że cashback już był skasowany. Przy większych rabatach Canona zawsze towar natychmiast pojawia się w masowych ilościach na różnych ebayach i craigslistach. Kiedy w pudełku jest dziura potencjalny (albo już dokonany) nabywca odpala Google i dowiaduje się jaki naprawdę świetny interes zrobił, i jakim dobrym wujkiem jest Canon a nie sprzedawca spekulant cashbackowy, który zgarnał cały profit.
                                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...