X
-
-
Odp: Kolejny Canon Cashback 2014
Wnioski rozpatrują do 14 dni więc pozostaje cierpliwie czekać, a jak wysłałeś skan paragonu i kodu z opakowania to IMHO wystarczy.Przy okazji kolejnej edycji, nikt nie prosił o przesłanie wyciętych kodów pocztą, a jedynie skan/zdjęcie, gdzie wyraźnie widać, że wycięte są z opakowania (+oczywiście dowód zakupu). Przejrzałem regulamin (może nieco pobieżnie), nic na ten temat w sumie nie ma. Wyprowadzi mnie ktoś z błędu, czy utwierdzi w obecnie obranej drodze?
Status wniosku od ponad tygodnia "rozpatrywany".Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Dla mnie ten cały zwrot jest tak zrobiony, żeby z niego nie korzystać. Nawet nie rejestruje się, bo jak zobaczyłam czego wymagają, ilu informacji to sorry, ale dziękuję. Nie dostanę kasy, ale też nie podam im tylu moich danych (brakuje mi tam jedynie jeszcze nr buta
), nie będę motała się z US. Mam porównanie, brałam kasę w zeszłym roku z pewnej firmy za odkurzacz i nie miałam takich problemów, motania się. Zgłosiłam produkt, odebrałam kasę i zapomniałam o wszystkim. Można? Można.
Komentarz
-
Tylko jednak szkoda sporej kwoty, a procedura z US skomplikowana nie jest. Dużo trudniej dobre zdjęcie zrobić.
Dzisiaj dostałem potwierdzenie pozytywnego rozpatrzenia wniosku, teraz tylko cierpliwie na przelew czekam. Zachęca taki program do zakupów, bez CB padlo by pewnie na YN...
Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...
Komentarz
-
No właśnie. "Potwierdzenie pozytywnego rozpatrzenia wniosku" trochę blado ma się do "Idzie sie do sklepu Canona z gwarancją i fakturą i wypłacają od ręki w gotówce". Zostaliśmy skutecznie przyzwyczajeni do molocha biurokracji , gdzie nawet, jeśli coś się klientowi należy, zgodnie z jakimś regulaminem, to i tak na końcu musi się o to kłaniać ze zwiniętym beretem i wycinankami łowickimi z pudełka."C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”Komentarz
-
A jeżeli zakupiłem obiektyw w innym sklepie niż na opisane stronie Canona, to dostanę cashback ?Komentarz
-
-
W tym roku bez wysyłania wyciętych kodów kreskowych - tylko skan paragonu i wyciętych z pudełka kodó kreskowych. Masakryczna ilość danych do uzupełnienia w formularzu. Cashback dla polski a żądają nawet kodu SWIFT banku jakby było im to potrzebne do przelania na konto w polskim banku...----------------------
5D mk III + 40D + Zenitar 2.8/16 + 35L + 85L + 100L macro + 70-300L + 600EX-RT + 270EXKomentarz
-
A skąd pewność że będzie przelew od Canona z polskiego Banku - bo np. ja dostałem z Holandii kasę - a korzystałem z 2 promocji letniej i obiektywy z Canon 5D.W tym roku bez wysyłania wyciętych kodów kreskowych - tylko skan paragonu i wyciętych z pudełka kodó kreskowych. Masakryczna ilość danych do uzupełnienia w formularzu. Cashback dla polski a żądają nawet kodu SWIFT banku jakby było im to potrzebne do przelania na konto w polskim banku...
Natomiast i tak jest lepiej niż lata wcześniejsze bo kody kreskowe musiało się jeszcze wysłać pocztą a to była zawsze masakra :P
Cieszmy się ze są takie akcje bo w dzisiejszych czasach człowiek się cieszy z każdej złotówki zaoszczędzonej :PKomentarz
-
canon Cashback oszukał mnie nie wypłacili mi kasy gdzie z tym isćKomentarz
-
-
mocne stwierdzenie, może to TY czegoś nie dopatrzyłes (sprawdzałeś status wniosku?), albo zwyczajnie skonczyła sie pula kasy na sprzet który kupiłes (a może poprostu kupiłęs nie tam gdzie trzeba)Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Komentarz
-
Musisz złożyć do sądu rejonowego właściwego wg. Twojego miejsca zamieszkania pozew przeciwko panu Canonowi Cashbackowi. Ewentualnie możesz na własną rękę próbowac wyegzekwować swoje prawa wynajmując cyngla, niejakiego Sonyego "Fuji" Nikona.Komentarz
-
Komentarz
Komentarz