X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nrene
    Coś już napisał
    • 2014
    • 64

Odp: Kolejny Canon Cashback 2014

Zamieszczone przez Grabus
    A są u nas sklepy Canona?
    Nie wiem, ale nie chodzi tu o sklep tylko o to, że nikt mi nie kazał przynosić ze sobą pudełka czy wyciętego kodu. Gwarancja i faktura wystarczają.

Poza tym to nie jest sklep, to coś bardziej jak takie stoisko jak na targach czy wystawie.
    6D + T24-70/2.8VC + T90/2.8VC + T70-300/4-5.6VC

Komentarz

• Bolek02
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 3225

Zamieszczone przez Kecaj
      Przy okazji kolejnej edycji, nikt nie prosił o przesłanie wyciętych kodów pocztą, a jedynie skan/zdjęcie, gdzie wyraźnie widać, że wycięte są z opakowania (+oczywiście dowód zakupu). Przejrzałem regulamin (może nieco pobieżnie), nic na ten temat w sumie nie ma. Wyprowadzi mnie ktoś z błędu, czy utwierdzi w obecnie obranej drodze? Status wniosku od ponad tygodnia "rozpatrywany".
      Wnioski rozpatrują do 14 dni więc pozostaje cierpliwie czekać, a jak wysłałeś skan paragonu i kodu z opakowania to IMHO wystarczy.
      Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• madzik
        • 2014
        • 1

Dla mnie ten cały zwrot jest tak zrobiony, żeby z niego nie korzystać. Nawet nie rejestruje się, bo jak zobaczyłam czego wymagają, ilu informacji to sorry, ale dziękuję. Nie dostanę kasy, ale też nie podam im tylu moich danych (brakuje mi tam jedynie jeszcze nr buta ), nie będę motała się z US. Mam porównanie, brałam kasę w zeszłym roku z pewnej firmy za odkurzacz i nie miałam takich problemów, motania się. Zgłosiłam produkt, odebrałam kasę i zapomniałam o wszystkim. Można? Można.

Komentarz

• Kecaj
          Bywalec
          • 2014
          • 130

Tylko jednak szkoda sporej kwoty, a procedura z US skomplikowana nie jest. Dużo trudniej dobre zdjęcie zrobić. Dzisiaj dostałem potwierdzenie pozytywnego rozpatrzenia wniosku, teraz tylko cierpliwie na przelew czekam. Zachęca taki program do zakupów, bez CB padlo by pewnie na YN...
          Nadal więcej sprzętu niż umiejętności...

Komentarz

• VomitroN
            Uzależniony
            • 2006
            • 516

No właśnie. "Potwierdzenie pozytywnego rozpatrzenia wniosku" trochę blado ma się do "Idzie sie do sklepu Canona z gwarancją i fakturą i wypłacają od ręki w gotówce". Zostaliśmy skutecznie przyzwyczajeni do molocha biurokracji , gdzie nawet, jeśli coś się klientowi należy, zgodnie z jakimś regulaminem, to i tak na końcu musi się o to kłaniać ze zwiniętym beretem i wycinankami łowickimi z pudełka.
            "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• Paul80
              Początki nałogu
              • 2008
              • 257

A jeżeli zakupiłem obiektyw w innym sklepie niż na opisane stronie Canona, to dostanę cashback ?

Komentarz

• filemoon
                Bywalec
                • 2010
                • 225

Twierdza ze nie

Komentarz

• BigMan
                  Bywalec
                  • 2012
                  • 110

W tym roku bez wysyłania wyciętych kodów kreskowych - tylko skan paragonu i wyciętych z pudełka kodó kreskowych. Masakryczna ilość danych do uzupełnienia w formularzu. Cashback dla polski a żądają nawet kodu SWIFT banku jakby było im to potrzebne do przelania na konto w polskim banku...
                  ----------------------
                  5D mk III + 40D + Zenitar 2.8/16 + 35L + 85L + 100L​ macro + 70-300L + 600EX-RT + 270EX

Komentarz

• adi760303
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 317

Zamieszczone przez BigMan
                    W tym roku bez wysyłania wyciętych kodów kreskowych - tylko skan paragonu i wyciętych z pudełka kodó kreskowych. Masakryczna ilość danych do uzupełnienia w formularzu. Cashback dla polski a żądają nawet kodu SWIFT banku jakby było im to potrzebne do przelania na konto w polskim banku...
                    A skąd pewność że będzie przelew od Canona z polskiego Banku - bo np. ja dostałem z Holandii kasę - a korzystałem z 2 promocji letniej i obiektywy z Canon 5D.

Natomiast i tak jest lepiej niż lata wcześniejsze bo kody kreskowe musiało się jeszcze wysłać pocztą a to była zawsze masakra :P

Cieszmy się ze są takie akcje bo w dzisiejszych czasach człowiek się cieszy z każdej złotówki zaoszczędzonej :P

Komentarz

• evjann
                      Dopiero zaczyna
                      • 2014
                      • 15

canon Cashback oszukał mnie nie wypłacili mi kasy gdzie z tym isć

Komentarz

• mysiaty
                        Coś już napisał
                        • 2012
                        • 95

Z ciekawości zapytam, czy podali z jakiego powodu?

Komentarz

• tombas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2195

Zamieszczone przez evjann
                          mocne stwierdzenie, może to TY czegoś nie dopatrzyłes (sprawdzałeś status wniosku?), albo zwyczajnie skonczyła sie pula kasy na sprzet który kupiłes (a może poprostu kupiłęs nie tam gdzie trzeba)
                          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• becekpl
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 4304

do mamy
                            Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                            Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• tomfoot
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2277

Musisz złożyć do sądu rejonowego właściwego wg. Twojego miejsca zamieszkania pozew przeciwko panu Canonowi Cashbackowi. Ewentualnie możesz na własną rękę próbowac wyegzekwować swoje prawa wynajmując cyngla, niejakiego Sonyego "Fuji" Nikona.

Komentarz

• RobertON
                                Pełne uzależnienie
                                • 2012
                                • 2190

Zamieszczone przez tomfoot
                                Ewentualnie możesz na własną rękę próbowac wyegzekwować swoje prawa wynajmując cyngla, niejakiego Sonyego "Fuji" Nikona.
                                Ten cyngiel najbardziej mie się spodobał , a newet to pseudo "Fuji" jakoś brzmi znajomo.
                                https://500px.com/robowert26

Komentarz

Pracuję...