X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marimba22
    • 2014
    • 5

Odp: Kolejny Canon Cashback 2014

Mam teraz pytanie odnośnie zarejestrowania produktu do Cashbacku. Wysłałem zgłoszenie i dostałem maila z informacją o tym, że nie mają skanu nr seryjnego i kodu kresowego - dołączyłem PONOWNIE ten skan przez stronę śledzenia wniosku, ale od 3 dni cisza - brak ponownej weryfikacji. Moje pytanie dotyczy tego co zaznaczyli w mailu.
    napisali: "Prosze zwrócic uwage, ze na przeslanym skanie/zdjeciu kodu kreskowego powinno byc widoczne, ze kod zostal wyciety z opakowania, a opakowanie zostalo uszkodzone. Nie jest wystarczajace do przyjecia zgloszenia przeslanie skanu samych etykiet odklejonych z pudelka." Rzeczywiście tak to robiliście ???

Komentarz

• tombas
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2195

Zamieszczone przez marimba22
      Mam teraz pytanie odnośnie zarejestrowania produktu do Cashbacku. Wysłałem zgłoszenie i dostałem maila z informacją o tym, że nie mają skanu nr seryjnego i kodu kresowego - dołączyłem PONOWNIE ten skan przez stronę śledzenia wniosku, ale od 3 dni cisza - brak ponownej weryfikacji. Moje pytanie dotyczy tego co zaznaczyli w mailu.
      napisali: "Prosze zwrócic uwage, ze na przeslanym skanie/zdjeciu kodu kreskowego powinno byc widoczne, ze kod zostal wyciety z opakowania, a opakowanie zostalo uszkodzone. Nie jest wystarczajace do przyjecia zgloszenia przeslanie skanu samych etykiet odklejonych z pudelka." Rzeczywiście tak to robiliście ???
      tak, wycinałem kody z pudełka, szkoda ci pudełka, czy jak? (dla estetyki potem wklejam na tasmie 2 stronnej, i jest OK)
      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• igor58
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1861

niczego nie wycinałem, zrobiłem fotkę kodu, wysłałem i było ok

Komentarz

• robertskc7
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 1485

Ja korzystałem z cashback w lato i nic nie wycinałem. Kasa była 3 tyg przed terminem w mailu. Na stronie nie było nigdzie napisane o wycinaniu kodów.
          www.robertzbiec.pl

Komentarz

• robson999
            Uzależniony
            • 2013
            • 716

Szok, ale zabawa
            Otrzymałem maila z Canon, z informacją, że niestety ale zdjęcia kodu z opakowania nie wystarczą. Muszę natomiast wyciąć kod z pudełka, wykonać zdjęcie wyciętego kodu i przesłać jeszcze raz.
            W zeszłym roku od razu wysłałem wycięty kartonik pocztą tradycyjną i wszystko było ok. W tym roku poszedłem na całość i jednak się nie udało
            5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
            600EX-RT, 430EXII, 568EXII
            CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Komentarz

• igor58
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1861

i skąd teraz weźmiesz kartonik?

Komentarz

• robson999
                Uzależniony
                • 2013
                • 716

Nie mam pojęcia, bo pudełko wyrzuciłem
                5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

Zamieszczone przez robson999
                  Nie mam pojęcia, bo pudełko wyrzuciłem
                  Jak, po co ?
                  O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• robson999
                    Uzależniony
                    • 2013
                    • 716

Zamieszczone przez Cichy
                    Jak, po co ?
                    Cichy, to był tylko żarcik, na dziwnie postawione pytanie Igora.

Komentarz

• gonzo04
                      • 2013
                      • 9

Hej, czy kiedykolwiek canon 85/1.8 pojawił się na liście cashback? Chciałbym zakupić to szkiełko, ale nie mam parcia na zakup i mógłbym poczekać na promocję? Tylko nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym, że kiedykolwiek to szkło było objęte promocją. Obawiam się że nie doczekam się takiej promocji.

Komentarz

• pociej
                        • 2015
                        • 6

Hej, witam forumowiczów...

Mam pytanie do osób które korzystały z oferty cashback w 2015 roku bądź są w stanie mi pomóc.

W regulaminie odnośnie opodatkowania zwrotu czytamy o konieczności odprowadzenia podatku na podstawie PIT-8C

Paragraf 5, punkt 10.

Jednak w internecie znalazłem informację iż od 1 stycznie 2015 podatek uległ zmianie na ryczałtowy a obowiązek odprowadzenia podatku został przeniesiony na podmiot wypłacający cashback no i zmienia się formularz PIT związany z tym (PIT-8C na PIT-8AR).

Cashback po nowemu - czyli nowe zasady opodatkowania klientów bankowych
                        W 2015 r. świadczenia cashback będą opodatkowane ryczałtem - Aktualności - Infor.pl

No i tutaj moje pytanie czy tyczy się to również zwrotu z Canona?
                        Dzwoniłem do Canona jednak konsultant nie był stanie mi pomóc i poinformował iż z tego co wiem zapisy z ich regulaminu wciąż są ważne oraz nie wiedzą o takiej zmianie.

Dzięki, pozdrawiam

Komentarz

• novy
                          Dopiero zaczyna
                          • 2014
                          • 44

Zamieszczone przez robson999
                          Szok, ale zabawa
                          Otrzymałem maila z Canon, z informacją, że niestety ale zdjęcia kodu z opakowania nie wystarczą. Muszę natomiast wyciąć kod z pudełka, wykonać zdjęcie wyciętego kodu i przesłać jeszcze raz.
                          W zeszłym roku od razu wysłałem wycięty kartonik pocztą tradycyjną i wszystko było ok. W tym roku poszedłem na całość i jednak się nie udało
                          Potwierdzam to samo, zrobiłem skan ścianki pudełka skropowałem w paint'cie, i odpisali mi że muszę wysłać skan/zdjęcie na którym widać że pudełko zostało uszkodzone (kod został wycięty).

Komentarz

• horak
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 589

Zamieszczone przez novy
                            Potwierdzam to samo, zrobiłem skan ścianki pudełka skropowałem w paint'cie, i odpisali mi że muszę wysłać skan/zdjęcie na którym widać że pudełko zostało uszkodzone (kod został wycięty).
                            Gdyby nie było wymogu wycinania to nie jeden sprzedawca w kulki by leciał. Nożykiem do tapet można bardzo estetycznie wyciąć kody, a jak pedantom dziura przeszkadza zawsze można kod przykleić na taśmę, a jak i taśma przeszkadza to przecież nie ma obowiązku korzystania z cashbacku

Komentarz

• igor58
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1861

niczego nie wycinałem, zrobiłem fotkę kodu i było ok.

Komentarz

• filemoon
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 225

W Irlandii/UK tez niczego nie kaza wycinac ani nawet fotografowac. W formularzu wpusuje sie SN i doczepia fotke lub scan rachunku. Polska ciagle 3ci swiat.

Komentarz

Pracuję...