X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam71
    Początki nałogu
    • 2011
    • 316

Odp: Kolejny Canon Cashback 2014

OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.

Komentarz

• slavek_g
      Coś już napisał
      • 2007
      • 98

Zamieszczone przez Adam71
      OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.
      To i tak że udało Ci się oderwać - ja byłem świadom, że to ten kod nadrukowany na opakowaniu, ale odrywając naklejki sprzedawcy odrywał się również nadruk, więc wolałem nie ryzykować.
      6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Komentarz

• marimba22
        • 2014
        • 5

Słuchajcie.. ja wczoraj (30.10.2014 r.) kupiłem Canona 6D na fotoplus.pl i zgodnie z promocją obowiązującą do 31.10.2014 mam dostać tablet (tak jak Wy) i jednocześnie powinienem się załapać na zimowy cashback, który obowiązuje od 30.10 - czekam na razie na towar i zobaczymy, czy rzeczywiście uda się skorzystać z obydwu promocji (w regulaminie jest info, że nie można dostać dwóch cashback'ow, ale nie ma wzmianki o dwóch promocjach innego typu). Jak obstawiacie ???
        Ostatnio edytowany przez marimba22; 52840.

Komentarz

• Bear4
          • 2014
          • 8

Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
          Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
          Dziękujemy za zdjęcia pudełka.
          Niestety nie mogliśmy zatwierdzić wniosku, ponieważ kod kreskowy EAN nie odpowiada produktowi na pudełku.
          Na otrzymanych od Ciebie zdjęciach widać, że zaklejono oryginalny kod kreskowy EAN.
          Prosimy usunąć tę naklejkę i przysłać nam oryginalny kod kreskowy EAN/zdjęcie oryginalnego kodu kreskowego.

Nie mogę tego zrobić bo po wycięciu karton jest rozwarstwiony i zrywa się wszystko pod spodem.

Ta promocja to żeby popsuć opinie Canon'owi chyba jest.

Support na szczęście zajął się sprawą:
          Uprzejmie informujemy, że przesłała Pani prawidłowy kod EAN tylko z naklejoną nalepką sklepu.
          Sprawę wyjaśniamy.

Nie wiem ile to potrwa. Sądząc z poprzednich wiadomości Canon-Promo zna juz problem zaklejania kodu EAN
          przez swojego autoryzowanego sprzedawcę FotoJoker.
          Pomimo to odsyła enigmatyczne komunikaty kod EAN nieprawidłowy. Denerwując klientów.

Nie rozumiem takiego postępowania. Canon robi fajną promocję, która skłoniła mnie do zakupu aparatu Canon 6D,
          (bo się wahałam z powodu za wysokiej ceny jak na ten aparat)
          a potem robi wszystko aby mnie zirytować i zepsuć swój jeszcze pozytywny wizerunek w moich oczach.
          Gdzie tu logika? Nie rozumiem takiego postępowania...

Zamiast po rejestracji wniosku przyjrzeć się dokładnie - FotoJoker a to będą zaklejone oryginalne naklejki.
          I wysłać klientowi zrozumiałą informację zwrotną - masz zaklejony kod juz się tym zajmujemy, sprawę wyjaśniamy, prosimy o cierpliwość.

To po kilka razy enigmatycznie: masz nieprawidłowy kod, prześlij prawidłowy kod.
          Można zgłupieć, skąd mam wiedzieć jak wygląda ten prawidlowy.

Sadząc po długości tej wiadomości chyba jestem zirytowana
          Ostatnio edytowany przez Bear4; 52843.

Komentarz

• Bear4
            • 2014
            • 8

Zamieszczone przez Bear4
            Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
            Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
            -----
            Zainspirowana suszarką kilka wiadomości wcześniej, spróbowałam zerwać kody sprzedawcy, podgrzewając je suszarką, nawet zgrabnie zeszły.
            Czynność trwała kilkanaście minut. Dostałam się do kodu nadrukowanego na kartonie. Na szczęście karton ma śliską wytrzymałą powłokę.
            Jeszcze raz zrobiłam zdjęcie tego nieszczęsnego kodu i wysłałam do Canon-Promo.
            Ciekawe co tym razem mi odpiszą?

Komentarz

• Adam71
              Początki nałogu
              • 2011
              • 316

Zamieszczone przez Bear4
              -----
              Zainspirowana suszarką kilka wiadomości wcześniej, spróbowałam zerwać kody sprzedawcy, podgrzewając je suszarką, nawet zgrabnie zeszły.
              Czynność trwała kilkanaście minut. Dostałam się do kodu nadrukowanego na kartonie. Na szczęście karton ma śliską wytrzymałą powłokę.
              Jeszcze raz zrobiłam zdjęcie tego nieszczęsnego kodu i wysłałam do Canon-Promo.
              Ciekawe co tym razem mi odpiszą?

A numer EAN który podałaś ? Bo powinien być ten właśnie z tego nadruku z pudełka a nie z naklejek.

Komentarz

• Bear4
                • 2014
                • 8

Wysłałam zdjęcie kodu. Nie podawałam nic bo dalej nie jestem pewna który z tych dwóch jest właściwy.

Są tam dwa numery jeden górny
                XXXXBXXX[AA]
                kod kreskowy
                i dolny składający się z 13 cyfr

na dole jest jeszcze znak CE plus grafika
                Wszystko na białym prostokącie otoczonym czarnym kolorem pudła.
                Ostatnio edytowany przez Bear4; 52843.

Komentarz

• Adam71
                  Początki nałogu
                  • 2011
                  • 316

NUMER EAN który musisz wpisać w formularz to 4960999964515 ( to jest ten dolny na 13 cyfr) . Ten numer musi być na tym dolnym kodzie kreskowym.
                  W regulaminie jest jasno napisane że podajesz numer EAN, zdjęcie lub skan rachunku i zdjęcie lub skan tych kodów z pudełka.

Komentarz

• tryba
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 26

W stanach promocja obejmuje 24-70 2.8L II a w Europie nie Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : Products .W UK dodają pakiet Adobe lub SD wifi do wybranych produktów

Komentarz

• igor58
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1861

w jaki sposób załączacie fotki tych kodów?
                      czy taka opcja jest w formularzu?

Komentarz

• horak
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 589

Zamieszczone przez tryba
                        W stanach promocja obejmuje 24-70 2.8L II a w Europie nie Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : Products .W UK dodają pakiet Adobe lub SD wifi do wybranych produktów
                        Moim skromnym zdaniem nie ma co marudzić bo tego typ akcje to fajna sprawa. 24-70/2.8II był przy poprzednich akcjach. Wszystkich nigdy się nie zadowoli.

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Zamieszczone przez horak
                          Moim skromnym zdaniem nie ma co marudzić bo tego typ akcje to fajna sprawa. 24-70/2.8II był przy poprzednich akcjach. Wszystkich nigdy się nie zadowoli.
                          Owszem fajna, jeśli uda się skorzystać. Nikt tu przecież nie marudzi, tylko Koledzy opisują swoje problemy ku przestrodze.
                          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• horak
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 589

Moja odpowiedź nie tyczyła się problemów ku przestrodze. Przeczytaj uważnie pod czyim cytatem jest to co napisałem wcześniej, a będziesz wiedział czego dotyczy.

Komentarz

• 5pirit
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 433

Canona szaleje z kolejnymi "keszbekami":

Canon CashBack na obiektywy z aparatem EOS 7D Mark II - Optyczne.pl
                              eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Komentarz

• domelek
                                Coś już napisał
                                • 2011
                                • 71

A czy wysyłając dane w formularzu cashback, otrzymujecie jakieś potwierdzenie wysłania danych ? Ja próbuje już któryś raz i powraca mi na pierwszą stronę :/

Komentarz

Pracuję...