Jeśli to jest Twoja pierwsza wizyta na naszym forum, pamiętaj sprawdź listę najczęściej zadawanych pytań FAQ . Zapraszamy do zarejestrowania się
Z uwagi na kłopoty wbudowanej "szukaczki" zalecamy korzystanie z narzędzia alternatywnego, wyszukiwarki google.
Istnieje kilka sposobów korzystania z narzędzia, najprostsze z nich to:
1. Rozbudowana wyszukiwarka Kolaj-a: http://maciejko.net/cbsearch/
W okienku wpisujemy szukaną frazę a w rozwijanym menu poniżej wybieramy całe forum lub też konkretne podfora.
Szukać możemy na całym forum, tylko w tytułach wątków lub też tylko w postach konkretnego użytkownika. Narzędzie umożliwia również wyłączenie z wyników wyszukiwania tematyki ślubnej.
2. Bezpośrednio przez google http://google.pl
w celu wyszukiwania informacji na CB wpisujemy: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie w tytułach i treści postów
lub: allintitle: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie wyłącznie w tytułach
Istnieje też możliwość bezpośredniego wyszukiwania googlem, ograniczonego do poszczególnych forów i działów. Aby znaleźć coś w konkretnym dziale konstruujemy zapytanie w następujący sposób: "Canon Board > nazwa_forum > nazwa_działu" "szukana_fraza" site:canon-board.info
np.: "Canon Board > Sprzet Cyfrowy > Canon dSLR" "7D" site:canon-board.info
3. Za pomocą wtyczki do przeglądarki internetowej, którą możemy pobrać w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=22036
Chcą ograniczyć wyszukiwanie do tytułów wątków wpisujemy. allintitle: szukana_fraza
Wyszukiwanie ograniczone do tytułów wątków działa jak wyżej lecz nie wpisujemy już oczywiście "site...."
Wbudowana wyszukiwarka przyjmuje obecnie zapytania złożone z 5 lub więcej znaków i nie zawierające znaków typograficznych ("-" "/" itp.). Znajdzie więc wyniki dla zapytania "plecak", "teleobiektyw" czy "1200L" ale dla "600D","70-200/2.8", "24-70"czy "35/2" już nie.
Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Gość: Jeśli coś działa - nie ruszaj. Jeśli nie działa - udawaj, że tak miało być.
OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.
OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.
To i tak że udało Ci się oderwać - ja byłem świadom, że to ten kod nadrukowany na opakowaniu, ale odrywając naklejki sprzedawcy odrywał się również nadruk, więc wolałem nie ryzykować.
Słuchajcie.. ja wczoraj (30.10.2014 r.) kupiłem Canona 6D na fotoplus.pl i zgodnie z promocją obowiązującą do 31.10.2014 mam dostać tablet (tak jak Wy) i jednocześnie powinienem się załapać na zimowy cashback, który obowiązuje od 30.10 - czekam na razie na towar i zobaczymy, czy rzeczywiście uda się skorzystać z obydwu promocji (w regulaminie jest info, że nie można dostać dwóch cashback'ow, ale nie ma wzmianki o dwóch promocjach innego typu). Jak obstawiacie ???
Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
Dziękujemy za zdjęcia pudełka.
Niestety nie mogliśmy zatwierdzić wniosku, ponieważ kod kreskowy EAN nie odpowiada produktowi na pudełku.
Na otrzymanych od Ciebie zdjęciach widać, że zaklejono oryginalny kod kreskowy EAN.
Prosimy usunąć tę naklejkę i przysłać nam oryginalny kod kreskowy EAN/zdjęcie oryginalnego kodu kreskowego.
Nie mogę tego zrobić bo po wycięciu karton jest rozwarstwiony i zrywa się wszystko pod spodem.
Ta promocja to żeby popsuć opinie Canon'owi chyba jest.
Support na szczęście zajął się sprawą:
Uprzejmie informujemy, że przesłała Pani prawidłowy kod EAN tylko z naklejoną nalepką sklepu.
Sprawę wyjaśniamy.
Nie wiem ile to potrwa. Sądząc z poprzednich wiadomości Canon-Promo zna juz problem zaklejania kodu EAN
przez swojego autoryzowanego sprzedawcę FotoJoker.
Pomimo to odsyła enigmatyczne komunikaty kod EAN nieprawidłowy. Denerwując klientów.
Nie rozumiem takiego postępowania. Canon robi fajną promocję, która skłoniła mnie do zakupu aparatu Canon 6D,
(bo się wahałam z powodu za wysokiej ceny jak na ten aparat)
a potem robi wszystko aby mnie zirytować i zepsuć swój jeszcze pozytywny wizerunek w moich oczach.
Gdzie tu logika? Nie rozumiem takiego postępowania...
Zamiast po rejestracji wniosku przyjrzeć się dokładnie - FotoJoker a to będą zaklejone oryginalne naklejki.
I wysłać klientowi zrozumiałą informację zwrotną - masz zaklejony kod juz się tym zajmujemy, sprawę wyjaśniamy, prosimy o cierpliwość.
To po kilka razy enigmatycznie: masz nieprawidłowy kod, prześlij prawidłowy kod.
Można zgłupieć, skąd mam wiedzieć jak wygląda ten prawidlowy.
Sadząc po długości tej wiadomości chyba jestem zirytowana
Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
-----
Zainspirowana suszarką kilka wiadomości wcześniej, spróbowałam zerwać kody sprzedawcy, podgrzewając je suszarką, nawet zgrabnie zeszły.
Czynność trwała kilkanaście minut. Dostałam się do kodu nadrukowanego na kartonie. Na szczęście karton ma śliską wytrzymałą powłokę.
Jeszcze raz zrobiłam zdjęcie tego nieszczęsnego kodu i wysłałam do Canon-Promo.
Ciekawe co tym razem mi odpiszą?
-----
Zainspirowana suszarką kilka wiadomości wcześniej, spróbowałam zerwać kody sprzedawcy, podgrzewając je suszarką, nawet zgrabnie zeszły.
Czynność trwała kilkanaście minut. Dostałam się do kodu nadrukowanego na kartonie. Na szczęście karton ma śliską wytrzymałą powłokę.
Jeszcze raz zrobiłam zdjęcie tego nieszczęsnego kodu i wysłałam do Canon-Promo.
Ciekawe co tym razem mi odpiszą?
A numer EAN który podałaś ? Bo powinien być ten właśnie z tego nadruku z pudełka a nie z naklejek.
NUMER EAN który musisz wpisać w formularz to 4960999964515 ( to jest ten dolny na 13 cyfr) . Ten numer musi być na tym dolnym kodzie kreskowym.
W regulaminie jest jasno napisane że podajesz numer EAN, zdjęcie lub skan rachunku i zdjęcie lub skan tych kodów z pudełka.
Moim skromnym zdaniem nie ma co marudzić bo tego typ akcje to fajna sprawa. 24-70/2.8II był przy poprzednich akcjach. Wszystkich nigdy się nie zadowoli.
Moim skromnym zdaniem nie ma co marudzić bo tego typ akcje to fajna sprawa. 24-70/2.8II był przy poprzednich akcjach. Wszystkich nigdy się nie zadowoli.
Owszem fajna, jeśli uda się skorzystać. Nikt tu przecież nie marudzi, tylko Koledzy opisują swoje problemy ku przestrodze.
Moja odpowiedź nie tyczyła się problemów ku przestrodze. Przeczytaj uważnie pod czyim cytatem jest to co napisałem wcześniej, a będziesz wiedział czego dotyczy.
A czy wysyłając dane w formularzu cashback, otrzymujecie jakieś potwierdzenie wysłania danych ? Ja próbuje już któryś raz i powraca mi na pierwszą stronę :/
Komentarz