X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hazan
    Administrator
    • 2004
    • 1719

Zamieszczone przez djtermoz
    Sa pierwsze odpowiedzi: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15884970

Wyglada na to ze w innych krajach Europy Srodkowo-Wsch. nie jest pewnie lepiej ale zobaczymy jak sie sprawa rozwinie. Jesli macie jakies komentarze to piszcie na dpreview

Te opinie nie do końca wydaj mi sie obiektywne - no chyba ze napisze 300 osób i każdy powyżej 18 lat

Osobiście mam bardzo dobre doświadczenia z serwisem w warszawie i dlatego nie wydaje mi sie aby generalizowanie było całkiem wporządku (choć wiem z opowiadań ze ten serwis potrafi wykrecic numer) ponieważ są tam ludzie którzy zasługują na dobre słowo.
    Pozdrawiam
    Hazan
    Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• Domini-Q
      Bywalec
      • 2005
      • 151

Fajnie, a ja oddałem mój sprzęt do kalibracji. No to juz widzę w jakim stanie wróci. :-(
      EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Ciekawe jakby u nas zadzwonic na Żytnią z Radomia i powiedzieć, że KIT 18-55 przestał działać i zeby ktos przyjechał go zabrać do naprawy ) Przecież by z szoku tam nie wyszli przez tydzień.
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez kami74
          Ciekawe jakby u nas zadzwonic na Żytnią z Radomia i powiedzieć, że KIT 18-55 przestał działać i zeby ktos przyjechał go zabrać do naprawy ) Przecież by z szoku tam nie wyszli przez tydzień.
          i to za free

Komentarz

• MarekC
            Uzależniony
            • 2005
            • 647

Zamieszczone przez kami74
            jesteś też z Radomia ? :-)

Mnie spodobał się taki fragment jednej z odpowiedzi:

While it may be true that the volume of customers is smaller for this service center than one in Tokyo or New Jersey, it seems to me that if it is an "Authorized Canon Service Center" then they should be expected to have the same level of expertise and provide the same level of service as any other authorized center.

It's up to Canon to be sure their centers are up to par. If they are not giving equal service then Canon should be notified of this so they can train the personnel and make sure that all of their centers are competent. Bad service from ANY Canon authorized center gives the whole company a bad reputation
            Pozdrawiam
            Marek

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Marek C nie z Warszawy ale akurat Radom przyszedł mi pierwszy do głowy jako miejsce oddalone o ok. 100 kM od serwisu.
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• pn_
                Zablokowany
                • 2005
                • 857

Zamieszczone przez hazan
                Te opinie nie do końca wydaj mi sie obiektywne - no chyba ze napisze 300 osób i każdy powyżej 18 lat

Osobiście mam bardzo dobre doświadczenia z serwisem w warszawie i dlatego nie wydaje mi sie aby generalizowanie było całkiem wporządku (choć wiem z opowiadań ze ten serwis potrafi wykrecic numer) ponieważ są tam ludzie którzy zasługują na dobre słowo.
                Samo istnienie przypadkow zlego potraktowania klientow bardzo zle swiadczy o serwisie, niezaleznie od ludzi potraktowanych jak nalezy.

Co mnie obchodzi 100 zadowolonych, jezeli ze mna ktos obejdzie sie jak z natretem i byle splawic.

Komentarz

• Janusz
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 110

Ja mam złe doświadczenia. O tym było w innym wątku. Ale negatywne wypowiadanie się o serwisie jako całości pewnie byłoby przesadzone. Negatywnym elementem było np doradzenie mi (zamiast usunięcie usterki AF w 20D) wyostrzanie sobie zdjęć w PS-ie. Jak również fakt niebejrzenia w kompie zjęć tekstowych, które dostarczyłem na płytce CD. Mam natomiast wątpliwości czy aby firma Canon nie olewa kwestii doposażenia i szkolenia pracown ików serwisu. Czy czasami serwis nie jest postawiony "pod ścianą" przez samego producenta lub jego regionalnego przedstawiciela.

Komentarz

• lukaszdziopa
                    • 2014
                    • 11

Odp: Żytnia na dpeview.com

Mam aktualnie taką sytuacje. Nowy 6d przez mc ostrzyl jak brzytwa, po tym czasie af dziala jak 3 mpx aparacik. Zero ostrosci. Dziś wysle po raz 2 na zytnią. Problem w tym, że oni nie widzą problemu. Pierwsza naprawa niby zrobiona a zero efektu. Mało tego zalezy mi na czasie, polecili rejestracje na cps, celem uzyskania statusu srebro złoto lub platyna co uprawnia do naprawy w jeden dzien. I co? Otrzymałem srebrny i w momencie checi ustalenia daty dostarczenia aparatu, okazalo sie ze srebrny nic mi nie daje - wczensiej nie wspomnial pan kierownik o tym ktora opcja daje taka mozliwosc. Generalnie, jak sie pisze ze ustarka wyglada jak A, oni że nie bo B. I tak w kolo macieju....

Komentarz

• cobalt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2012
                      • 1513

Odp: Żytnia na dpeview.com

Każdy serwis jest tak dobry, jak dobrzy są ludzie, którzy w nim pracują. Korzystałem z napraw i regulacji gdy miałem 1100D i 650D. Ale jakoś dziwnie zawsze byłem zadowolony z usług serwisu. Z Canona 70-200/2,8 też jestem zadowolony po regulacji na Żytniej.
                      Teraz mam 7D i jeszcze nie wiem, bo z niczym u nich nie byłem. Dało mi kiedyś do myślenia, gdy odbierałem sprzęt i przyszedł profesjonał z 1DX. Poprosił na wstępie o kontakt z panem X, który wyszedł do niego i poszli sobie spokojnie na zaplecze .
                      C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
                      www.cobalt.fr.pl

Komentarz

Pracuję...