Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jago
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Tatanka74 Jak już będziesz mieć tą pozycję, to podziel się uwagami na jej temat Jeśli miałaś wcześniejsze wydanie, to jakie są różnice w porównaniu z tym najnowszym
    C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Tatanka74
      Coś już napisał
      • 2008
      • 89

Zamieszczone przez Jago
      Tatanka74 Jak już będziesz mieć tą pozycję, to podziel się uwagami na jej temat Jeśli miałaś wcześniejsze wydanie, to jakie są różnice w porównaniu z tym najnowszym
      No niestety to mój pierwszy egzemplarz,kupiłam zachęcona wszystkimi opiniami na CB, więc nie mam szansy na porównanie z poprzednimi wydaniami, ale cytując za Autorem: "...możliwe stało się trzecie wydanie, które można byłoby nawet uznać za piąte, jeśli uwzględnić, że jest przecież kontynuacją książki: O fotografowaniu, napisanej w roku 1982." oczywiście zostało ono unowocześnione na przestrzeni czasu - teraz ma 200 fotografii zamiast 50 z opisami nastaw i opisami sytuacji.
      A przeczytanie trochę mi zajmie, bo format i waga książki nie pozwala na wożenie jej tramwajem i czytanie jak się nadaży okazja.
      Ostatnio edytowany przez Tatanka74; 21856. Powód: spelling mistake
      Canon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USM

Komentarz

• RNz
        Uzależniony
        • 2007
        • 708

Zamieszczone przez makro
        Co do propozycji w tym watku to jest ich wiele i po podaniu nazwiska autora i samego tytulu niestety nie jestem w stanie stwierdzic co by mi bylo potrzebne, kazda z tych ksiazek na pewno jest dobra, ale biorac pod uwage moj poziom moze dla nie nie koniecznie kazda bedzie potrzebna juz teraz dlatego mniej wiecej okreslilem jakie mam potrzeby i oczekiwania na chwile obecna liczac na konretniejsza porade
        Myślę, że jak weźmiesz Mroczka nie będziesz żałował. To naprawdę świetna pozycja, która się CZYTA.
        Napisana w sposób bardzo przystępny, bez "profesjonalnego bełkotu" i omawia najważniejsze sprawy.
        Zman wcześniejsze wydanie, ale i tak kupiłem najnowsze by ją przeczytać, czasem zajrzeć i mieć :-)

Komentarz

• punky
          Początki nałogu
          • 2008
          • 483

Zamieszczone przez RNz
          Zman wcześniejsze wydanie, ale i tak kupiłem najnowsze by ją przeczytać, czasem zajrzeć i mieć :-)
          no i sprzedac na allegro jak sie naklad wyczerpie za duzo lepsze pieniazki - zart

ceny widywalem ponad 200 pln jakis czas temu wiec to dobra inwestycja
          R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Zamieszczone przez RNz
            Myślę, że jak weźmiesz Mroczka nie będziesz żałował. To naprawdę świetna pozycja, która się CZYTA.
            Napisana w sposób bardzo przystępny, bez "profesjonalnego bełkotu" i omawia najważniejsze sprawy.
            A wg mnie Mroczek dla całkowitego (lub prawie) laika się nie nadaje - trzeba mieć pojęcie już o tym co się czyta.. na początek lepsza będzie choćby Szkoła fotografowania NG czy coś Freemana, świetne pozycje Bryana Pattersona czy Mroczka moim skromnym zdaniem lepiej zostawić "na deser".. Mroczka mam 1 wydanie, 3cie wczoraj helion wysłał więc będę miał porównanie..
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Jacek Kidoń
              Coś już napisał
              • 2005
              • 86

Kupowałem w przeszłości co nieco w Helionie, między innymi Kelbyego, i przysłali mi mail z kuponem rabatowym - 20% zniżki, to znaczy, że Mroczek kosztował mnie 55,20 pln. Uroczo. Zerknąłem wgłąb wątku. Rabat powszechny. Potwierdzam, kod ten sam. Można wklejać
              Ostatnio edytowany przez Jacek Kidoń; 3193.
              5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.

Komentarz

• airhead
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2495

te 20% zniżki to najbardziej namacalne, co dało mi to forum :P
                Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• Flowenol
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 85

Zamieszczone przez Jago
                  Różnice w wydaniu nowym:
                  -inny układ (kolejność) rozdziałów;
                  -dodatkowo rozdział o fotografowaniu krajobrazów, we wcześniejszym był tylko o fotografowaniu w plenerze;
                  -nieco zmieniona/uaktualniona i rozszerzona treść rozdziałów;
                  -część zdjęć usunięto i dodano nowe;
                  -dołączono CD ze zdjęciami z książki.
                  Ostatnio edytowany przez Flowenol; 4509. Powód: Automerged Doublepost
                  PozdRufka
                  Flowenol
                  -------------------------------------------------------------
                  Life is too short for reading MTF charts.
                  Craig16229

Komentarz

• makro

mroczek

freeman

polecicie ktoras pozycje z tych tutaj dostepnych ??

Komentarz

• januszP.
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 634

Kupiłem wczoraj w empik-u Freemana "Światło i oświetlenie..."54,90zł. I dzisiaj mam przekonanie, że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto!.

Komentarz

• Slider
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1052

Zamieszczone przez arturs
                        świetne pozycje Bryana Pattersona czy Mroczka moim skromnym zdaniem lepiej zostawić "na deser"..
                        O tak.. Mam dwie ksiązki Petersona i naprawdę jestem pod wrażeniem. Bardzo przyjemnie się czyta i mam zamiar kubić sobie jego trzecią część. Jak widać mój czas na deser już nadszedł, bo dzisiaj sobie kupiłem Mroczka i biorę sie za lekturę.

Pozdrawiam

Komentarz

• giltoniel
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 97

Polecam Slider - Kreatywną fotografię bez tajemnic - warto przeczytać. Peterson ma dar pisania w prosty sposób, co pewnie zauważyłeś w Ekspozycji.. i Czasie... BTW, czy ktoś może coś powiedzieć na temat: O Patrzeniu - JOHNA BERGERA? Dziś ją znalazłem w sieci niestety opis lakoniczny.

Komentarz

• Slider
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1052

Zamieszczone przez giltoniel
                            Polecam Slider - Kreatywną fotografię bez tajemnic
                            O właśnie o nią mi chodziło:grin: Dzięki, napewno przeczytam:wink:

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

akurat co do pattersona to jeszcze taka uwaga że (moim zdaniem) ta ostatnia część pl. "Kreatywna fotografia bez tajemnic" powinna być czytana na początku tych trzech.. mroczek dzisiaj przyszedł w po wstępnym przeglądzie całkiem sympatyczny i trochę różnic jest na pierwszy rzut oka w stosunku do wydania I..
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• airhead
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2495

a co byście polecili o fototechnice a szczególnie obiektywach? najlepiej dosyć aktualne i konkretne...
                                Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

Pracuję...