To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

Jeszcze jeden ważny aspekt, przynajmniej dla mnie..

Czy ktoś nie mając 18 lat rejestrował się na jakimś ze stockow? Wiem że na Istock może się udać takie coś, że zarejestruje się na np. moją mamę i wyśle jej dowód tożsamości, a później zmienię dane na swoje. Może ktoś próbował takich "praktyk" bądź może po prostu na niektórych stockach można się rejestrować nie mając 18 lat?
    350D

Komentarz

• fotoaloja
      Bywalec
      • 2007
      • 203

a ja mam jeszcze zupełnie takie 'dziwne' zapytanie, mianowicie:

czy jak się wysyła pierwsze zdjęcia, te potrzebne do rejestracji, to już one mają mieć te wszystkie słowa kluczowe i wymagania itp.?
      czy np. jakieś stare, nieobrobione pod kątem stocka lepiej dać, czy już robić fotki "pod nich"?
      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• Alzail
        Uzależniony
        • 2005
        • 574

Według mnie to chyba te pierwsze fotki decydują o tym czy Cię przyjmą czy nie więc chyba te fotki muszą być najlepsze (opieram się tylko na tym co tu wyczytałem)
        350D

Komentarz

• fotoaloja
          Bywalec
          • 2007
          • 203

no ale mi chodzi o to czy mają już mieć te słowa kluczowe itp., czy tylko takie do oceny tego co ja robię mają się nadawać, a nie do wystawienia na stocku
          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

Zamieszczone przez fotoaloja
            a ja mam jeszcze zupełnie takie 'dziwne' zapytanie, mianowicie:

czy jak się wysyła pierwsze zdjęcia, te potrzebne do rejestracji, to już one mają mieć te wszystkie słowa kluczowe i wymagania itp.?
            czy np. jakieś stare, nieobrobione pod kątem stocka lepiej dać, czy już robić fotki "pod nich"?
            powinny spełniać wszystkie wymagania. Jeśli je zatwierdzą to i tak pewnie będziesz chciała je potem dodać do swojej galerii.

Z tego co pamietam to jeśli (nie pamietam dokladnie ilosci) 3 razy sie nie powiedzie np na istocku złożenie aplikacji to będziesz mieć jakieś 3miech/miech(nie pamietam:P) na przemyślenie co było nie tak :P

Czy ktoś nie mając 18 lat rejestrował się na jakimś ze stockow? Wiem że na Istock może się udać takie coś, że zarejestruje się na np. moją mamę i wyśle jej dowód tożsamości, a później zmienię dane na swoje. Może ktoś próbował takich "praktyk" bądź może po prostu na niektórych stockach można się rejestrować nie mając 18 lat?
            po pierwsze - wysyłasz nie dowód a paszport. Nie wiem w czym problem - jeśli zarejestrujesz na mamę to chyba nie zrobi Ciebie w bambuko i nie ucieknie z kasą :P

na sxc.hu możesz się zarejestrować będąc ponizej 18tki, ale tam za darmo fotki udostępniasz... odnośnie stocków to nie mam pojęcia bo nigdy takiego problemu nie miałem.
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Alzail
              Uzależniony
              • 2005
              • 574

Problem jest taki że nie uśmiecha mi się do końca życia być jako female :P aha i ona nie ma paszportu wyrobionego, ale czytałem że prawko przechodzi. :P
              350D

Komentarz

• robgr85
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1719

Zamieszczone przez Alzail
                Problem jest taki że nie uśmiecha mi się do końca życia być jako female :P aha i ona nie ma paszportu wyrobionego, ale czytałem że prawko przechodzi. :P
                no to możesz poczekać :P i robić teraz galerie, przygotowywać zdjęcia, a jak przyjdzie osiemnastka to uploadować na dzień dobry 1000 zdjęć

u mnie na istockphoto i shutterstock ani prawko ani id nie przeszły. paszport i tyle.

3maj się!

Komentarz

• gutek
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 133

mi id też nie przyjęli a paszport mi stracił ważność 2 miesiące temu więc chyba nie zaryzykuje

[Portfolio]

Komentarz

• titit
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 153

Zamieszczone przez gutek
                    mi id też nie przyjęli a paszport mi stracił ważność 2 miesiące temu więc chyba nie zaryzykuje
                    ja im wyslalem dowod i paszport ale kazali mi jeszcze raz podeslac paszport i bylo juz ok

Komentarz

• gutek
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 133

ja im paszportu na razie nie podeśle, ładnie tam widać datę wygaśnięcia
                      a na wyrabianie nowego się też jakoś nie zanosi, trzeba będzie się dalej zadowolić istockiem
                      Ostatnio edytowany przez gutek; 9052.

[Portfolio]

Komentarz

• robgr85
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1719

Zamieszczone przez gutek
                        a na wyrabianie nowego się też jakoś nie zanosi, trzeba będzie się dalej zadowolić istockiem

ja bym przeslal mimo wygaśnięcia, a nóż zatwierdzą :P

Komentarz

• titit
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 153

Zamieszczone przez gutek
                          ja im paszportu na razie nie podeśle, ładnie tam widać datę wygaśnięcia a na wyrabianie nowego się też jakoś nie zanosi, trzeba będzie się dalej zadowolić istockiem
                          to pozostaje Ci jedynie posluchac dobrej rady robgr85 i pstrykac az uzbierasz z 1000 zdjec i ich zasypiesz a wtedy od razu z 500$ na konto wpadnie bo to beda same nowosci

Komentarz

• sergi
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 413

Zamieszczone przez gutek
                            Data wygasnięcia nie stanowi raczej problemu... Chodzi o potwierdzenie Twoich danych osobowych.
                            5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                            :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                            :: Motywy wordpress

Komentarz

• gutek
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 133

Zamieszczone przez titit
                              to pozostaje Ci jedynie posluchac dobrej rady robgr85 i pstrykac az uzbierasz z 1000 zdjec i ich zasypiesz a wtedy od razu z 500$ na konto wpadnie bo to beda same nowosci
                              na istocku jestem już 2 lata i jakoś tych zielonych nie widzę za dużo ale to raczej wina moich umiejętności i braku czasu na zdjęcia stockowe ;-)

a co do paszportu to wysłałem i zobaczymy co będzie

[Portfolio]

Komentarz

• titit
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 153

Zamieszczone przez gutek
                                na istocku jestem już 2 lata i jakoś tych zielonych nie widzę za dużo ale to raczej wina moich umiejętności i braku czasu na zdjęcia stockowe ;-) a co do paszportu to wysłałem i zobaczymy co będzie
                                nie przesadzaj ze brak umiejetnosci to tylko kwestia czasu i pomyslu ja co prawda jeszcze nie zaczalem sie bawic takimi zdjeciami bo kompletuje sprzet wiec mam nadzieje ze jak moja maszyna stockowa ruszy to tak szybko sie nie zatrzyma pozytywne myslenie sie tez klania

Komentarz

Pracuję...