To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Zamieszczone przez muflon
    (może to gdzieś podkleić czy coś?)
    nie ma sprawy - dla mnie wygoda - coraz wiecej sklepow obsluguje PayPal'a - no i bezpieczniej (a dla nas - z racji wykonywanego zawodu) to najwazniejsze.
    (jesli ma byc przyklejone to zrobie manuala z obrazkami i step by step co gdzie i jak, w takiej wersji sie nie nadaje)

Komentarz

• miszaqq
      Uzależniony
      • 2006
      • 678

Zamieszczone przez mor_feusz
      nie ma sprawy - dla mnie wygoda - coraz wiecej sklepow obsluguje PayPal'a - no i bezpieczniej (a dla nas - z racji wykonywanego zawodu) to najwazniejsze.
      (jesli ma byc przyklejone to zrobie manuala z obrazkami i step by step co gdzie i jak, w takiej wersji sie nie nadaje)
      ale przeciez jest po PL wiec tam chyba kazdy zrozumie

PayPal to bezpieczniejsza i wygodniejsza forma płatności w trybie online, która nie wymaga ujawniania numeru karty kredytowej innym.

a jak ktos mieszka w UK tutaj ma konto bankowe to chyba sobie da rade zalozyc i konto na paypal, ja jestem szczesliwym posiadaczem od ponad 3 lat, nigdy nie narzekalem wiec polecam jak najbardziej
      EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Alzail
        Uzależniony
        • 2005
        • 574

a ja tak zapytam ;] co lepsze, MoneyBookers czy PayPal? Gdzieś przeczytałem że MB ma mniejsze opłaty, ale czy np. PayPal nie jest bardziej rozpowszechniony?
        350D

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

Zamieszczone przez miszaqq

a jak ktos mieszka w UK tutaj ma konto bankowe to chyba sobie da rade zalozyc i konto na paypal, ja jestem szczesliwym posiadaczem od ponad 3 lat, nigdy nie narzekalem wiec polecam jak najbardziej
          Jak najbardziej (aczkolwiek wiesz jak niektorzy konta zakladaja), jest po PL tak wiec kazdy da rade

Zamieszczone przez Alzail
          a ja tak zapytam ;] co lepsze, MoneyBookers czy PayPal? Gdzieś przeczytałem że MB ma mniejsze opłaty, ale czy np. PayPal nie jest bardziej rozpowszechniony?
          PayPal raczej bardziej rozpowszechniony ja jak MISZAQQ mam, uzywam, polecam

Komentarz

• Mala

Ja jeszcze nie jestem zalogowana, ponewaz narazie czytam i pytam. Padlo tutaj takie pytane jak pieniadze sa wyplacane w $ czy w PLN i nie znalazlam na nie odpowiedzi. Moze mi powiecie. I w jaki sposob mam sie rozliczyc (chodzi mi o podatek) skoro juz nie ma pitu 53???

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

zacznij zarabiac - potem martw sie o podatek

Komentarz

• robgr85
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1719

Zamieszczone przez Mala
                Ja jeszcze nie jestem zalogowana, ponewaz narazie czytam i pytam. Padlo tutaj takie pytane jak pieniadze sa wyplacane w $ czy w PLN i nie znalazlam na nie odpowiedzi. Moze mi powiecie. I w jaki sposob mam sie rozliczyc (chodzi mi o podatek skoro juz nie ma pitu 53???

ponoć na stronie 23 tego tematu zaczela sie powazna dyskusja na ten temat...

zacznij zarabiac - potem martw sie o podatek
                nic dodać nic ująć
                Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• niven

Witam wszystkich. Przyglądałam się całej dyskusji na temat stocków i też postanowiłam spróbować. Jak na razie zapisałam sie na fotolię. Czekam na aprobatę zdjęć. Do kilku muszę zastosować Model Agreement i tu mam pytanie. Na samym dole tej umowy jest miejsce na podpis świadka. Czy zawsze jest on niezbędny? A co w sytuacji, gdy nie było świadków?

Komentarz

• robgr85
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1719

Zamieszczone przez niven
                    Witam wszystkich. Przyglądałam się całej dyskusji na temat stocków i też postanowiłam spróbować. Jak na razie zapisałam sie na fotolię. Czekam na aprobatę zdjęć. Do kilku muszę zastosować Model Agreement i tu mam pytanie. Na samym dole tej umowy jest miejsce na podpis świadka. Czy zawsze jest on niezbędny? A co w sytuacji, gdy nie było świadków?
                    daj bratu, siostrze, koleżance lub koledze. Nie powinno być problemów...

Pozdr.

Komentarz

• Mala

Zamieszczone przez robgr85
                      ponoć na stronie 23 tego tematu zaczela sie powazna dyskusja na ten temat...
                      Tak jest i jak to czytałam. Ale od roku 2007 nie ma pit-u 53...
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 12163.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez mor_feusz
                        c) PayPal "musi wiedziec" z czego pobierac i gdzie wplacac pieniadze - w swoim panelu podajesz swoje PRAWDZIWE KONTO BANKOWE (bez niego nie da rady)
                        Tak gwoli sprostowania - mozna podac tylko karte kredytowa. Da rade bez rachunku bankowego. Przynajmniej ja tak zakladalem PayPala i takie konto mam - tylko do platnosci karta, bez rachunku bankowego. Tylko nie wiem czy wtedy mozna otrzymywac wplaty na karte.

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Zamieszczone przez Mala
                          Tak jest i jak to czytałam. Ale od roku 2007 nie ma pit-u 53...
                          może ma ktoś jakichś znajomych/sam pracuje w skarbówce aby mógł napisać co dalej?

Komentarz

• cos okropnego
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 20

Witam wszystkich forumowiczow,
                            Cały ten wątek przeczytałem od dechy do dechy, bardzo mnie zainteresowało zarabianie na zdjęciach, jednak mam pewien problem: Jestem szczęśliwym posiadaczem znakomitego Canon S3 IS. Czy jest ktos ze szczęślwców taki jak ja i udaje się sprzedawać zdjęcia na którymś z portali?
                            Pytam dlatego że nie jestem pewien czy jest sens porywać się z motyką na księżyc.

Komentarz

• iblip
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 59

Zamieszczone przez robgr85
                              może ma ktoś jakichś znajomych/sam pracuje w skarbówce aby mógł napisać co dalej?
                              teraz sytuacja wygląda tak:

wpłacasz zaliczkę (19% od przychodów) do 20 dnia, następnego miesiąca, oraz składasz deklaracje pit 36 i załącznik ZG

"...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Komentarz

• rachwal
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 125

Zamieszczone przez Vitez
                                Tylko nie wiem czy wtedy mozna otrzymywac wplaty na karte.
                                Mamy jeszcze troche zacofany system bankowy. Funkcjonalnosc Paypal w porownaniu np. z USA, jest "lekko" ograniczona ... chodzi tu glownie o mozliwosc bezposrednich wplat "na karte".
                                obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

Pracuję...