To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

Zamieszczone przez fotoaloja
    wiecie co, chyba jeszcze się zaloguję do jakiegos stocka. który najlepszy:

CanStockPhoto, Feature Pics czy MicroStockphoto

???
    Wszystkie nie warte świeczki...
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• fotoaloja
      Bywalec
      • 2007
      • 203

a czemu, opowiadaj
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      jagódka, dzięki za komplement odnośnie moich fotek, aczkolwiek myślę sobie, że są dwa powody, dla których mnie nie przyjęli na SS: słabe jeszcze od strony technicznej i może pod kątem sprzedaży stockowej mało przydatne w porównaniu do innych?
      hm
      Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715. Powód: Automerged Doublepost
      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• rachwal
        Bywalec
        • 2006
        • 125

natomiast nie rozumiem zupełnie "polityki" cholernych ARTEFAKTóW, ciągle ktoś gdzieś je widzi, ja nie widzę, może podeślecie mi jakiś konkretny artykuł na temat artefaktów, co to są i dlaczego ja ich nie widzę?
        Pozwolilem sobie przyblizyc jedno z Twoich zdjec na Fotolii. Rzuc okiem na krawedzie kapelusza ... z doswiadczenia wiem, ze cos takiego (przebarwienie i chyba za ostre krawedzie) na SS nie przejdzie (to dla nich kwalifikuje sie do "artefaktu") :

BTW: cytrynowy (chyba) ludek, extra
        obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• jagódka
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 33

Zamieszczone przez robgr85
          a ja powiem tak jak ja to widzę. otóż, na dobranie słów kluczowych do zdjęcia, opis, wyedytowanie znaczków formowych itp edycje poświęcasz co najmniej 15-30 minut dla jednego zdjęcia.

Wysłanie to problem? Ja wysyłam skryptem korzystając z ftp jednorazowo do wszystkich (jak znajdę czas to wrzucę go na swoją stronkę), potem na wybranie kategorii itp (nie wszędzie to jest potrzebne) zajmuje maksymalnie 60s /zdjęcie... czy problemem jest dłuższe wysyłanie? dla mnie nie - w wakacje po prostu zostawiam komputer włączony i idę robić coś innego, a w sezonie wysyłam przez łącze uniwersytetu *34Mbit/s* więc idzie błyskawicznie. Według mnie warto rozsyłać do jak największej liczby, ale nie będę się tutaj sprzeczać. Jak uważasz tak postępuj.

Pozdrawiam,
          Robert
          Zgadzam się z Robertem. Wysyłanie, to nie problem. Gdybym poprzestała tylko na Fotolii, to dziś miałabym tam portfolio jedno z większych i tylko trochę $.
          Mam zdjęcia na kilku stockach i na większości zarobki większe (mimo mniejszej ilości zdjęć).

Pozdrawiam

Komentarz

• fotoaloja
            Bywalec
            • 2007
            • 203

bardzo very very dzięki, rachwal, poczytam ten artykuł co zapodałeś, może coś wymyślę jak się tego pozbyć
            canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• zeber
              Coś już napisał
              • 2007
              • 62

Big Stock Photo

Jak długo czekacje na weryfikacje fotek w Big Stock Photo? Tydzień to już chyba przesada :eek:
              wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• rachwal
                Bywalec
                • 2006
                • 125

bardzo very very dzięki, rachwal, poczytam ten artykuł co zapodałeś, może coś wymyślę jak się tego pozbyć
                To czy ten "efekt" widzisz bardziej wyraznie czy mniej to tez moze zalezec od Twojego monitora, ja np. na LCD w robocie widzialem ten efekt zdecydowanie mocniej niz teraz w domu ... Warto przegldac foty na krawedziach w skali 1:1, wtedy mozna dojsc do ciekawych wnioskow ...
                obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez zeber
                  Jak długo czekacje na weryfikacje fotek w Big Stock Photo? Tydzień to już chyba przesada :eek:
                  pewnie wakacje mają, lub coś w tym stylu. W moim przypadku weryfikacja fotek w tym serwisie trwa długo, ale nie liczę ile więc nie napiszę dokładnie. Ostatnio fotki czekały grubo ponad tydzień.
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• fotoaloja
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 203

moje fotki jesienne mają ładne branie
                    pochwalę się:

dziś już 3 DL ma ta fotka

tak jeszcze nie miałam, żeby jednego dnia 3xDL ta sama fotka miała
                    it is very niece))
                    canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• sergi
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 413

moje fotki jesienne mają ładne branie
                      pochwalę się:

dziś już 3 DL ma ta fotka

tak jeszcze nie miałam, żeby jednego dnia 3xDL ta sama fotka miała
                      it is very niece))
                      oj wróże Ci niezłą kariere na stockach

Komentarz

• jagódka
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 33

Zamieszczone przez zeber
                        ok. 10 dni

Komentarz

• fotoaloja
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 203

oj wróże Ci niezłą kariere na stockach
                          obyś był dobrym wróżbitą
                          wiecie co, ja jak odpalam mojego 'słabiaka' kompakta i rozkładam moje pierdułki: koszyczki, owoce, patyki, gałązki itp. itd. to czuję się jak w 7 niebie, to jest w sumie takie dziwne i jednocześnie świetnie się złożyło, że w moim wieku ()znalazłam takie coś dla siebie, co idzie po linii moich talentów (jestem plastykiem, ale nie po studiach niestety) oraz zainteresowania pracą twórczą, plastyczną oraz samodzielną, bez szefa oraz może przynieść mi zyski w przyszłości i to spore
                          tylko czasem dopada mnie taki niepokój, że to wszystko to jest jakiś spisek, że oni mają już wszystkie moje dane personalne i jak przyjdzie co do czego, to mnie złapią, wsadzą we worek i wrzucą do Sekwany, a kasę zabiorą;DDD
                          canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• sergi
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 413

tylko czasem dopada mnie taki niepokój, że to wszystko to jest jakiś spisek, że oni mają już wszystkie moje dane personalne i jak przyjdzie co do czego, to mnie złapią, wsadzą we worek i wrzucą do Sekwany, a kasę zabiorą;DDD
                            LOL

Komentarz

• oszin
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 53

Oj tym razem to ja się uśmiałem ))))

nie pękaj co najwyżej do wisły a że prądy nikłe to do brzegu zdołasz dopłynąć
                              trzydziecha na karku +kicior+budżetowa stałka+ lampki softy i parasolki

Komentarz

• pazurek
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1294

hmm.. a spotkal sie ktos z takim powodem odrzucenia zdjecia na fotolii?

However, this photo has not been accepted yet due to one or more Editing issues:

* the information is not precise enough.
                                * the information is incomplete
                                * the index information does not correspond well to the photograph submitted
                                * spelling mistakes

You have a few days to modify this information. If no modification is recorded, the photograph will be removed as well as information relating to it.
                                http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

Pracuję...