To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eryk
    Bywalec
    • 2006
    • 151

Chodzi mi o:
    - softbox, strip
    - parasolka
    - reflektory (miski, czasze, garnki), plastry miodu
    - beauty dish
    - wrota

To takie najczęściej spotykane.
    40D + ...

http://erykwalkowicz.com/
    Fototapety

Komentarz

• McKane
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2015

Zamieszczone przez iblip
      napisałem taką propozycję tylko dlatego, że osobom nowym o wiele łatwiej byłoby znaleźć to czego szukają jeżeli zrobiło by się jakoś przejrzyściej (piszę jeszcze raz, że w stopkach niektórych osob, nie można znaleźć wszystkiego)
      No to stary na co czekasz ?
      Wez zbierz wszystkie wartosciowe posty, linki, wlasne doswiadczenia, zrob z tego kompilacje i opublikuj na CB.
      Czemu tego nie zrobisz tylko zwalasz na moderatorow cala prace. Masz pomysl chcesz pomoc nowym .. zrealizuj go i pokaz ze masz jaja a nie tylko potrafisz wymyslac robote innym.
      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• iblip
        Coś już napisał
        • 2007
        • 59

gdyby mój pomysł spotkał się z większą aprobatą, to czemu nie... ale skoro tak nie jest, to przecież nic na siłę
        "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

dawaj - dawaj - zachety chcesz? to ja zachecam!

Komentarz

• McKane
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2015

Zamieszczone przez iblip
            gdyby mój pomysł spotkał się z większą aprobatą, to czemu nie... ale skoro tak nie jest, to przecież nic na siłę
            Ta jaasne. Jak ktos ma fajny pomysl nie czeka na aprobate tylko realizuje. W ten sposob powstalo 90% tekstow w dziale T&T.
            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• zeber
              Coś już napisał
              • 2007
              • 62

Cały tutorial wyglądał będzie tak:
              1. robisz 10 dobrych zdjęć
              2. obrabiasz je w programie graficznym
              3. zapisujesz w jpg
              4. wchodzisz na strone dowolnego stocku
              5. wypelniasz formularz aktywacyjny /wpisujesz swoje dane, numer paszportu, czasami potrzebujesz skan paszportu ze strona ze zdjeciem/
              6. wysylasz kilka zdjec /tyle ile wymaga dany stock - dlatego dobrze miec z 10 juz zrobionych/
              7. czekasz
              8. czekasz
              9. nerwowo zagladasz na strone stocku i wyszukujesz kolejne
              10. dostajesz maila - albo zaakceptowali zdjecia w pierwszym podejsciu albo dosylasz inne /dlatego dobrze jest miec 10 juz zrobionych/
              11. jezeli zdjecia zostaly zaakceptowane przesylasz juz bez ograniczen, jezeli nie wracasz do punktu 6
              12. zdjecia zostaja dodane do bazy i mozna je kupowac
              13. czekasz
              14. czekasz
              15. uzbierana kase dostajesz w sposob przez ciebie wybrany - i tak co jakis czas /dlugi czas/
              16. raz na rok uwzgledniasza w rozliczeniu swoj dodatkowy dochod - ale w tej sprawie proponuje zasiegnac jezyka w najblizszym biurze ksiegowym - bo tu konczy sie zabawa

pozdrawiam
              Ostatnio edytowany przez zeber; 10407.
              wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• fotoaloja
                Bywalec
                • 2007
                • 203

hahaha
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                no co tu dużo gadać, robić, trzeba, robić, a nie pykać posty roszczeniowe
                Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715. Powód: Automerged Doublepost
                canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• 3SA
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 64

Zamieszczone przez iblip
                  Skoro już władowałeś do tego wątku sporo off-topa to nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić ten przesiew i opublikować esencję w poście-poradniku

zachęcam również. powodzenia.

P.S. Wątek czytam od dawna i nie ukrywam, że często bywa pomocny. Dzięki.
                  ...

Komentarz

• iblip
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 59

Zamieszczone przez 3SA
                    Skoro już władowałeś do tego wątku sporo off-topa to nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić ten przesiew i opublikować esencję w poście-poradniku

zachęcam również. powodzenia.

P.S. Wątek czytam od dawna i nie ukrywam, że często bywa pomocny. Dzięki.

może tak na koniec tego OT.
                    Myślę, że jest tu co najmniej kilka osób które znają się o wiele lepiej na stockach niż ja i to one mogły by to zrobić. Ja jedynie mogę służyć pomocą
                    "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez iblip
                      może tak na koniec tego OT.
                      Myślę, że jest tu co najmniej kilka osób które znają się o wiele lepiej na stockach niż ja i to one mogły by to zrobić. Ja jedynie mogę służyć pomocą
                      napisz, a jak będą błędy to lepsi je powytykają
                      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Karolwe

Zamieszczone przez zeber
                        16. raz na rok uwzgledniasza w rozliczeniu swoj dodatkowy dochod - ale w tej sprawie proponuje zasiegnac jezyka w najblizszym biurze ksiegowym - bo tu konczy sie zabawa
                        poważnie trzeba sie spowiadac z tego w skarbówce??
                        nawet jak by sie zarobiło pare złotych??

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Zamieszczone przez Karolwe
                          poważnie trzeba sie spowiadac z tego w skarbówce??
                          nawet jak by sie zarobiło pare złotych??
                          powiem tak. Możesz spróbować się nie rozliczyć, ale jeśli dowiedzą się skądś że kasa do Ciebie za zdjęcia wpłynęła to poczekają 5 lat, policzą odsetki za ten okres od kwoty którą powinieneś zapłacić, dodatkowo jeśli dostałeś jakieś zwroty to też sobie od nich odsetki policzą. Jednym słowem - wesoło nie będzie...
                          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• lmfoto

Wypłaty pieniędzy ze stoków

A co z wypłatamie ze stocków.
                            Doczytałem że moneybookers są dobrzy.
                            Czy konto w moneybookers otwieracie w walucie $.
                            Na jakie przelewacie konto w banku - walutowe czy z zamianą na PLN.
                            Jaką sumę macie przy przelewach w SS, czy oni przelewają co miesiąc czy może lepiej potrzymać tak kasę i przeleć na następny rok - to tak przy okazji skarbówki, żeby już za ten rok nie podawać do rozliczenia.
                            Zaznaczyłem w SS opcję moneybookers ale nie ma tam potwierdzenia numeru konta lub ID konta z moneybookers, może oni w czasie wyl=płaty pieniędzy zapytają o to?

Komentarz

• zeber
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 62

Zamieszczone przez robgr85
                              powiem tak. Możesz spróbować się nie rozliczyć, ale jeśli dowiedzą się skądś że kasa do Ciebie za zdjęcia wpłynęła to poczekają 5 lat, policzą odsetki za ten okres od kwoty którą powinieneś zapłacić, dodatkowo jeśli dostałeś jakieś zwroty to też sobie od nich odsetki policzą. Jednym słowem - wesoło nie będzie...
                              Jeżeli za spóźnienie się z rozliczeniem jest kara około 5 tys, to za nieudokumentowane dochody dostaniesz wyrok jak szef mafii
                              wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• dickory dare
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 189

prawo autorskie a stocki

pytanie zasadnicze: czy udostępniając na stocku autorską fotografię/grafikę/video zrzekam się całkowicie praw do tych prac? czy mogę nimi nadal dysponować, modyfikować, umieszczać na swojej stronie internetowej etc? wydaje mi się, że mogę. czy tak?

Komentarz

Pracuję...