To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rachwal
    Bywalec
    • 2006
    • 125

Zamieszczone przez robgr85
    to jasne, że Twój uploader w javie jest dużo bardziej elastyczny pod względem środowiskowym, ale zapewniam Ciebie że w ostatnich latach linuksy stają się coraz bardziej popularne, i już kilku zwykłych 'klikaczy/kilkaczek' których znam zostawiło windowsa dla linuksa. Wiele firm/uczelni wymaga od pracownikow pracy w systemach uniksowych (a tam raczej maja szybkie lacza, i moj skrypcik zyskuje na wartosci gdy mozna plytke ze zdjeciami wrzucic do uczelnianego cd-roma)...
    Nadal twierdze, ze nie zrozumiales nic z mojej pierwszej wypowiedzi o Linuxie - byl to sarkazm! Zobacz winka na koncu zdania ...

Orientuje sie troche w branzy IT, wiec nie musisz mnie do niczego przekonywac... a jesli chcesz nawracac userow Windowsa na pingwina i argumentem ma tu byc Twoj skrypt to wybacz ... nie tedy droga.

Moja app w Javie tez mozesz smialo uruchomic z shella na uczelni wiec gdzie tu przewaga Twojego rozwiazania ...

Zamieszczone przez rypson
    Linuks jest fee.... BUHAHAHAHAHAHAHAHAH ohh zeby nie teninuks to pewnie bysmy nie mili nawet szansy sie spotkac na tym forum :P
    O teninuksie nigdy nie slyszalem, ale pewnie i tam mozna postawic serwer WWW, ktory to forum smialo pociagnie

Troche schodzimy na off-topy wiec koncze tematy Linuxowe ... bo sa feee
    obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• robgr85
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1719

Zamieszczone przez rachwal

Moja app w Javie tez mozesz smialo uruchomic z shella na uczelni wiec gdzie tu przewaga Twojego rozwiazania ...

O teninuksie nigdy nie slyszalem, ale pewnie i tam mozna postawic serwer WWW, ktory to forum smialo pociagnie

Troche schodzimy na off-topy wiec koncze tematy Linuxowe ... bo sa feee
      google o teninuksie tez nie slyszalo

odnosnie przewagi mojego rozwiazania, to bezpieczenstwo :P (oczywiscie nie udostepniajac skryptu osobom trzecim)

nie zebym cos zarzucal, bo na Twoim forum nie jestem zarejestrowany wiec programu nie pobrałem, nie sprawdzilem itd

ale znam kilka osob, które by chetnie wykozystaly taki program po to aby poznac hasla do kont innych ludzi :-) co wcale nie oznacza ze twierdzę ze Ty masz podobne intencje...

Pozdr.
      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rachwal
        Bywalec
        • 2006
        • 125

Zamieszczone przez robgr85
        odnosnie przewagi mojego rozwiazania, to bezpieczenstwo :P (oczywiscie nie udostepniajac skryptu osobom trzecim)

ale znam kilka osob, które by chetnie wykozystaly taki program po to aby poznac hasla do kont innych ludzi :-) co wcale nie oznacza ze twierdzę ze Ty masz podobne intencje...
        Jest argument za publikacja zrodla ... :-P Dla czujacych sie mniej bezpiecznie jest wersja PHP, ktora dziala dokladnie tak samo ale pewnie mniej osob bedzie w stanie to uruchomic samemu. Chodz jak ktos sie na kodzie nie zna to i tak nie zauwazy czy ktos gdzies nie robi sobie backdora
        obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• asterix
          Uzależniony
          • 2005
          • 793

wam sie tu maly chat zrobil na priv Panowie bo potem nie idzie nic w temacie znalesc..
          Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• pazurek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1294

Wrzucenie zdjec na ftp to dopiero polowa roboty, trzeba jeszcze ustalic kategorie, zatwierdzic licencje, ewentualnie dodac release model, itd. Przydal by sie program typu ImageManager z istockphoto, ale umozliwiajacy wrzucenie zdjec na kilka stockow.
            http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• rachwal
              Bywalec
              • 2006
              • 125

Zamieszczone przez pazurek
              Wrzucenie zdjec na ftp to dopiero polowa roboty, trzeba jeszcze ustalic kategorie, zatwierdzic licencje, ewentualnie dodac release model, itd. Przydal by sie program typu ImageManager z istockphoto, ale umozliwiajacy wrzucenie zdjec na kilka stockow.
              Nie bardzo wiem jak dziala ten soft z iStocka, moge sie tylko domyslac ... ale aby taki program mogl powstac to stocki musialby udostepniach jakies API lub webservice na co sie nie zanosi (czyt. nigdy tego nie zrobia).

Zamieszczone przez asterix
              wam sie tu maly chat zrobil na priv Panowie bo potem nie idzie nic w temacie znalesc..
              Przesadzasz ... i tak nie mozna w tym gigancie nic znalezc

Komentarz

• pazurek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1294

Nie bardzo wiem jak dziala ten soft z iStocka, moge sie tylko domyslac ... ale aby taki program mogl powstac to stocki musialby udostepniach jakies API lub webservice na co sie nie zanosi (czyt. nigdy tego nie zrobia).
                Etam, wystarczylo by podgladnac co leci w POST z ich formularzy na www.

Komentarz

• sergi
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 413

a prostockmaster Wam nie odpowiada??
                  5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                  :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                  :: Motywy wordpress

Komentarz

• rachwal
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 125

Zamieszczone przez pazurek
                    Etam, wystarczylo by podgladnac co leci w POST z ich formularzy na www.
                    I co ... co drugi dzien bedziesz sprawdzal i zastanaiwal sie czy czegos nie zmienili procesie ? Takie cos IMO nie ma sensu ... zrobisz never ending story z takiego softu ..o no chyba ze na nim chcesz zarobic kilka $$$

Zamieszczone przez sergi
                    a prostockmaster Wam nie odpowiada??
                    Nie rozgladalem sie za takim softem na razie, ale podejrzewalem, ze cos pewnie gdzies juz powstalo... Widze front page tej applikacji i wydaje sie byc sensownym rozwiazaniem... Calosc za darmo, tak ooo ?
                    Ostatnio edytowany przez rachwal; 7482.

Komentarz

• Qbexus
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 562

A udało się komuś poprawnie pobrać prostockmaster. Nie wiem czy oni to generują na żywo czy jak bo sami piszą o zwracaniu uwagi na rozmiar pliku pobranego. Który niestety w moim przypadku zawsze różni się od podanego i program jest walnięty.

Komentarz

• rachwal
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 125

Zamieszczone przez Qbexus
                        A udało się komuś poprawnie pobrać prostockmaster.
                        Ja wlasnie sciagnalem i size sie zgadza (17014545 bajtow).

Co do licencji tego softu to czulem, ze nie moze byc do konca za darmo :

Download and use ProStockMaster with the free license as long as you wish (limited to 5 uploads daily). You can purchase unlimited license at anytime - no need to re-download or re-install the software.
                        Pytanie czy te 5 uploadow to sumarycznie do wszystkich stockow czy per stock ?

Komentarz

• sergi
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 413

Pytanie czy te 5 uploadow to sumarycznie do wszystkich stockow czy per stock ?
                          per stock
                          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                          :: Motywy wordpress

Komentarz

• pazurek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1294

I co ... co drugi dzien bedziesz sprawdzal i zastanaiwal sie czy czegos nie zmienili procesie ? Takie cos IMO nie ma sensu ... zrobisz never ending story z takiego softu ..o no chyba ze na nim chcesz zarobic kilka $$$
                            No bez przesady, az tak czesto nie zmieniaja bo by nie wyrobili. Jedyne co trzeba by aktualizowac regularnie to liste kategorii. Zobacz np. jak dziala SELLO od InsERT.

Co do zarobienia kilku $$$ na programie to czemu nie? W koncu po co wystawiasz swoje zdjecia na stocki? A takim programem ulatwilbys zycie i sobie i innym.

/EDIT: no widze ze ProStockMaster to wlasnie takie narzedzie o ktorym rozmawiamy.
                            Ostatnio edytowany przez pazurek; 1830.

Komentarz

• sleep
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 91

Witam

Małe pytanko.
                              Może ktoś mi to dokładnie przetłumaczyć na j.polski. miej więcej wiem co i jak ale mam problem z 2 i 3 punktem:
                              Terms of Use
                              1. I have a model release for any and all recognizable people in the file.
                              2. I am the author of the file and own all artistic elements in the image.
                              3. My file does not contain trademarks or elements protected by industrial or intellectual property laws
                              4. My file is relevant to the needs of Fotolia customers.
                              Zrobiłem dzisiaj zdjęcia krzyża na cmentarzu. Jakby nie patrzeć krzyż nie jest moim dziełem lecz kogoś innego. Czy mogę takie zdjęcie wrzucić na stocka.
                              Dla mnie troszeczkę punk 2 i 3 jest niejasny.
                              Pozdrawiam
                              40D, 5D2 + dwie -ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Komentarz

• zeber
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 62

Zamieszczone przez sleep
                                Witam

Zrobiłem dzisiaj zdjęcia krzyża na cmentarzu. Jakby nie patrzeć krzyż nie jest moim dziełem lecz kogoś innego. Czy mogę takie zdjęcie wrzucić na stocka.
                                idąc tym tropem myślenia - co jest twoim dziełem? Samochód, budynek, człowiek?
                                wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

Pracuję...