To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tom517
    Uzależniony
    • 2007
    • 495

1. W oknie Layers przechodzisz na zakladke Paths
    2. Tworzysz nowa sciezke
    3. Pen Toolem rysujesz sciezke
    4. Klikasz prawym myszki z wcisnietym Ctrl na sciezce i masz w ten sposob zaznaczony obiekt
    5. Mozesz zapisac wszystko w formacie .jpg
    Tu jeszcze link to przykladowego Tutorialu

Komentarz

• rachwal
      Bywalec
      • 2006
      • 125

Zamieszczone przez robgr85
      mogę podesłać Ci prosty skrypt który napisałem - automatyzuje proces wysyłania zdjęć (poprzez ftp) - nie musisz męczyć się z dodawaniem wszystkiego przez 'formularz na stronie'.
      Ze tak "odgrzeje posta" Wczoraj mnie zirytowalo wysylanie reczne po FTP wiec napisalem w przerwie na kawe male "cos" co pozwala na upload po FTP do kilku serwisow za jednym razem. Najlepiej uruchomic jako CGI zdalnie na szybkim serwerze, opis i pliki do sciagniecia zamiescilem tutaj.
      obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• tom517
        Uzależniony
        • 2007
        • 495

Moze ktos orientuje sie jak to dokladnie jest z prawami do sprzedawania na stockach zdjec:
        1. eksponatow ktore sa w muzeum
        2. zdjecie obrazu namalowanego przez kogos innego, ale na moje zamowienie ?

Komentarz

• Gotman
          Coś już napisał
          • 2007
          • 54

Witam.
          Mam problem z programem FileZilla.
          Otóż, zalogowałem się na ftp.shutterstock.com, z menu po lewej stronie wybrałem 10 plików. Zaznaczyłem wszystkie, kliknąłem prawym i wyślij i rozpoczął się proces wysyłania.

Jednak, w czasie owego procesu wystąpiły błędy, jak np. nieudane wysyłanie plików, w menu logowania co jakiś czas przewijały się różne polecenia i odpowiedzi.

Zostawiłem program na noc w nadziei, że program wyśle te 10 plików. Rano, po zalogowaniu się na shuttera, okazało się, że FileZilla wysłała nie 10, a .... 254 zdjęcia! Co lepsze, po wejściu na zakładkę zdjęć okazało się że fizycznie ich nie ma - tak, jakby do serwera przyszły tylko informacje z rezerwacją miejsca na dany plik. Taka jakby deklaracja, że plik istnieje, jednak na serwerze tak naprawdę nie było ani jednego zdjęcia.

Ktoś spotkał się z czymś podobnym? Jak skonfigurować FileZille? Zastanawiam się czy nie wysłać ich najnormalniej w świecie przez protokół http.....
          z góry dziękuję za pomoc
          pozdrawiam
          "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
          Mikołaj Kopernik

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

Zamieszczone przez Gotman
            Witam.
            Mam problem z programem FileZilla.
            Otóż, zalogowałem się na ftp.shutterstock.com, z menu po lewej stronie wybrałem 10 plików. Zaznaczyłem wszystkie, kliknąłem prawym i wyślij i rozpoczął się proces wysyłania.

Jednak, w czasie owego procesu wystąpiły błędy, jak np. nieudane wysyłanie plików, w menu logowania co jakiś czas przewijały się różne polecenia i odpowiedzi.

Zostawiłem program na noc w nadziei, że program wyśle te 10 plików. Rano, po zalogowaniu się na shuttera, okazało się, że FileZilla wysłała nie 10, a .... 254 zdjęcia! Co lepsze, po wejściu na zakładkę zdjęć okazało się że fizycznie ich nie ma - tak, jakby do serwera przyszły tylko informacje z rezerwacją miejsca na dany plik. Taka jakby deklaracja, że plik istnieje, jednak na serwerze tak naprawdę nie było ani jednego zdjęcia.

Ktoś spotkał się z czymś podobnym? Jak skonfigurować FileZille? Zastanawiam się czy nie wysłać ich najnormalniej w świecie przez protokół http.....
            z góry dziękuję za pomoc
            pozdrawiam
            10sztuk do testowania to możesz spokojnie przesłać przez http.

Jeśli będziesz potrzebował dużego uploadu przez ftp to skombinuj sobie jakiegoś linuxa, najwygodniej chyba bedzie wersja 'live cd' - dlaczego? w najblizszym czasie mam zamiar na swojej stronce opublikowac skrypt automatyzujacy wysylanie plikow przez ftp do stockow - dziala jak ta lala, ale musze wszystko opisac tak aby kazdy laik potrafil go ustawic do swoich potrzeb.

Pozdr.
            Robert
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Gotman
              Coś już napisał
              • 2007
              • 54

Cholera. Odrzucili. Kiedy następna możliwość uploadu? Tam nie pisze konkretnej daty.
              Mikołaj Kopernik

Komentarz

• rachwal
                Bywalec
                • 2006
                • 125

Zamieszczone przez Gotman
                Cholera. Odrzucili. Kiedy następna możliwość uploadu? Tam nie pisze konkretnej daty.
                Za miesiac od daty odrzucenia (rozumiem ze to SS byl).
                obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• Gotman
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 54

Tak, ShutterStock

dostałem:
                  "Uploading has been disabled after review of your initial uploaded photos. We hope that you develop your skills and return to us at a later date. In the mean time, you can still post banners or refer photographers to Shutterstock and make money from your referals!"

czyli w skrócie znaczy to chyba tyle co - popraw się . Nie powiem, lekko sie wkurzyłem i straciłem zapał.
                  Mikołaj Kopernik

Komentarz

• rachwal
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 125

No niestety (a raczej stety!), trzeba sie przylozyc do pierwszych fotek na SS, potem zreszta tez trzeba wysylac cukiereczki ;-)

Komentarz

• fotoaloja
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 203

a na PayPal to trzeba założyć konto osobiste czy specjalne?
                      canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• sergi
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 413

Zamieszczone przez fotoaloja
                        a na PayPal to trzeba założyć konto osobiste czy specjalne?
                        jeżeli obecnie nic innego nie planujesz robić oprócz wypłat kasy ze stocków to zapewne wystarczy Ci konto osobiste. W każdej chwili możesz rozszerzyć do specjalnego.

Jeżeli przekroczysz limit obrotów lub będziesz chciała handlować na ebayu to zmuszą Cię do rozszerzenia konta na specjalne. Ja mam specjalne już od 5 lat i jest spoko
                        5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                        :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                        :: Motywy wordpress

Komentarz

• cos okropnego
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 20

Witam,
                          jakiego clienta ftp używacie i jaki jest najlepszy do wysyłania stocków ?
                          Pozdrawiam

Komentarz

• mor_feusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1370

total commander - ale czasmi tez cmd

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez cos okropnego
                              Witam,
                              Pozdrawiam
                              najlepsze (i najprostsze) narzędzie do wysyłania zdjęć na stocki to wput, ale nie wiem czy istnieje wersja pod windowsa...
                              Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rachwal
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 125

Zamieszczone przez cos okropnego
                                Tylko sftp ... Pelna kontrola.

Komentarz

Pracuję...