To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wronap

Mój pierwszy DL na fotoli:

P.S. ile czekacie na akceptacje zdjęć na dreamstime ? U mnie po 4 dniach fotki nadal oczekują...

Komentarz

• jagódka
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 33

Zamieszczone przez wronap
      P.S. ile czekacie na akceptacje zdjęć na dreamstime ? U mnie po 4 dniach fotki nadal oczekują...
      Ja ostatnio ok. 10 dni.

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

Na dreamstimie w pending files jest napisane ile jeszcze trzeba czekać na sprawdzenie +- pare godzin. Choć czasem mimo że pisze 5 dni to akceptują w parę godzin.
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• wronap

Zamieszczone przez gonzo44
          ... Choć czasem mimo że pisze 5 dni to akceptują w parę godzin.
          Albo w drugą stronę....

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

Albo w drugą stronę....
            a to dlatego, iż priorytetowo sprawdzają fotki 'ekskluzywnych' fotografów... zostało Ci niby 5h do weryfikacji, a nagle kilku(nastu) takich dodaje w sumie np 4000fot. Kolejka się wygłuża, ale oni trafiają przed Ciebie.

Pozdr.
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• sergi
              Początki nałogu
              • 2004
              • 413

na dreamstime jest tak, że czas liczy się od momentu uploadu zdjęć a nie od chwili dodania kategorii.
              Także jeżeli wgrasz zdjęcia i np dopiero po tygodniu lub dwóch dodasz kategorie, to zdjęcia będą przeglądane dosłownie w sekundach, pomimo tego, że otrzymasz informację np "review time 132 hours".
              5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
              :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
              :: Motywy wordpress

Komentarz

• JanJar
                • 2007
                • 12

Zamieszczone przez robgr85
                Tak to MR z dreamstime, są jak najbardziej uniwersalne. Akceptują je na wszystkich stockach do których wysyłam fotki.
                To prawda. MR z Dreamstime faktycznie akceptują na innych stockach. Chociaż w XII miałem związaną z tym niespodziankę. Papierki zaakceptowali mi wszędzie poza... Dreamstime. Wg przedstawionej wersji problem polegał na braku podanego adresu modelki, a w polu "Witness’ Name" wpisane było TYLKO nazwisko (to już chyba przesada - biurokraci!!).
                W związku z tym mam nauczkę - trzeba wypełniać skrupulatnie. Unikniemy niespodzianek. Człek uczy się na błędach. Szkoda, że na własnych.

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez JanJar
                  To prawda. MR z Dreamstime faktycznie akceptują na innych stockach. Chociaż w XII miałem związaną z tym niespodziankę. Papierki zaakceptowali mi wszędzie poza... Dreamstime. Wg przedstawionej wersji problem polegał na braku podanego adresu modelki, a w polu "Witness’ Name" wpisane było TYLKO nazwisko (to już chyba przesada - biurokraci!!).
                  W związku z tym mam nauczkę - trzeba wypełniać skrupulatnie. Unikniemy niespodzianek. Człek uczy się na błędach. Szkoda, że na własnych.
                  te podstawowe pola trzeba uzupełniać. Świadka także z imienia i nazwiska (ale tu już adres niepotrzebny).

Pozdrawiam

Komentarz

• saskia

Pół dnia to czytałam... ale się opłaciło
                    Ciekawi mnie jedno... jak zauważyłam wyżej, w danych exif ląduje nazwa programu do obrabiania... jeśli nie mam wy7kupionej licencji komercyjnej to co wtedy? Czy mozna tę nazwę jakos wykasować? Czy mozna wykasowac niektóre dane z exif?
                    Będę wdzięczna za informacje.

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

idziesz za daleko
                      Jak by ktos mial sprawdzac legalnosc softwaru przy np 3mln zdjec w bazie danych to by musial wynajac armie informatykow.

Po drugie nie jest to w interesie sprzedawcy ani kupujacego, by takowa licencje sprawdzac. Nie ma takze mozliwosci prawnych ku temu.

Itd Itd...
                      Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• robgr85
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1719

Zamieszczone przez saskia
                        Pół dnia to czytałam... ale się opłaciło
                        Ciekawi mnie jedno... jak zauważyłam wyżej, w danych exif ląduje nazwa programu do obrabiania... jeśli nie mam wy7kupionej licencji komercyjnej to co wtedy? Czy mozna tę nazwę jakos wykasować? Czy mozna wykasowac niektóre dane z exif?
                        Będę wdzięczna za informacje.
                        są na to jakieś narzędzia, nie pamiętam dokładnych nazw. Z tego co się orientuję to oni skryptami 'obrabiającymi fotki' podczas uploadu zmieniają m.in exif. Podczas tej obróbki często następuje ponadto stworzenie kilku kopii pliku w różnych rozmiarach (także w maksymalnym). Nie jestem pewien czy we wszystkich serwisach to tak samo wyglada, bo nie kupowałem ze stocków. Jak ktoś sciaga fotki z banków zdjęć to niech napisze co z exifu znika [jeśli znika].

Pozdr.

Komentarz

• janzwolinski

Witam
                          Mam takie pytanie do was: Ile trzeba mieć fotek w galerii i ile słów kluczowych dajecie do zdjęć żeby ktoś wogule zajrzał do niej?

Komentarz

• wronap

Zamieszczone przez janzwolinski
                            Witam
                            Mam takie pytanie do was: Ile trzeba mieć fotek w galerii i ile słów kluczowych dajecie do zdjęć żeby ktoś wogule zajrzał do niej?
                            Trudno odpowiedzieć na takie pytanie. Ja odpowiem tak - im więcej tym lepiej

Komentarz

• janzwolinski

Ok. :razz: To ile słów kluczowych średnio dajecie do 1 photo

Komentarz

• robgr85
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1719

Trudno odpowiedzieć na takie pytanie. Ja odpowiem tak - im więcej tym lepiej
                                ale muszą być dobre. Spamowanie bazy nie pomoże. Kupującego tylko sfrustruje i spowoduje że poszuka innego serwisu (jeśli wogóle fotka zostanie zaakceptowana z zbyt 'odległymi' słowami kluczowymi).

Pozdrawiam,

Komentarz

Pracuję...