Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalab
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1580

Zamieszczone przez MM-architekci
    jak sie nie zgadza ? na foto canon f-1 , w opisie tez , exakta na foto w opisie tez wiec ?

poza tym chyba jest taka opcja zadaj pytanie sprzedajacemu , widac ze facet nie zna sie na tym , nie kazdy musi i mozna dopytac sie jesli ktos jest czyms zainteresowany... niestety widze ze czasem wiekszosc o tym zapomina , bo mi tez takie przypadki sporadycznie sie zdarzaja i pozniej lament , czemu to paska nie ma zestawie :/ ...
    Naprawdę dla Ciebie takie ogłoszenie jest normalne? Czy nie przeczytałeś dokładnie?

Zdjęcia i tytuł się zgadzają. Natomiast w opisie jest, że przedmiotem jest tylko yashica, a pozostałe może wystawić na życzenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Już usunięte przez allegro, więc nie da się sprawdzić, ale sam fakt usunięcia też coś mówi.
    Ostatnio edytowany przez michalab; 8064. Powód: Automerged Doublepost
    Zapraszam

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

Zamieszczone przez michalab
      Naprawdę dla Ciebie takie ogłoszenie jest normalne? Czy nie przeczytałeś dokładnie?

Zdjęcia i tytuł się zgadzają. Natomiast w opisie jest, że przedmiotem jest tylko yashica, a pozostałe może wystawić na życzenie.
      Już usunięte przez allegro, więc nie da się sprawdzić, ale sam fakt usunięcia też coś mówi.
      usunięte po zgłoszeniu sprzedaży poza allegro

Ludzie zgłaszać ! to mniej będzie takich kwiatków

Komentarz

• MM-architekci
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2227

Zamieszczone przez michalab

czepiasz sie kogos kto pewnie slabo sie na na sprzecie foto , i z tego powodu tragedia a aukcja podejrzana odrazu...
        no comment...

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Aukcja może nie podejrzana, ale ja bym nie zaufal sprzedawcy- pomimo 100% pozytywów- wpisującemu malymi literkami takie teksty:
          Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt, czy oferta jest nadal aktualna, oraz w celu uzgodnienia sposobu wysyłki - odbioru. W PRZECIWNYM RAZIE OFERTY BĘDĄ ANULOWANE

Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantuj, że publikowane dane techniczne oraz opis produktu nie zawierają uchybień lub błędów, które nie mogą jednak być podstawą do roszczeń. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, proszę przed podjęciem decyzji o kontakt.
          http://allegro.pl/item862907613_cano...usm_24_70.html
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

E tam, tommygun wydaje mi się sprzedawcą godnym zaufania. Te teksty są raczej zapobiegawczo, w razie takich mega czepialskich licytujących

Komentarz

• tombas
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2195

Zamieszczone przez dinderi
              Aukcja może nie podejrzana, ale ja bym nie zaufal sprzedawcy- pomimo 100% pozytywów- wpisującemu malymi literkami takie teksty:
              Tomek ma tym forum dobra opinię, ale oczywiście możesz mieć swoje zdanie. Strasznie nieufni ludziska się porobili, ot takie czasy;-)
              Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
              (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Zamieszczone przez tombas
                Strasznie nieufni ludziska się porobili, ot takie czasy;-)
                Nie staram się podważac uczciwości tomigun'a, ale...
                1. Ja, w przeciwieństwie do Was, go nie znam. Aukcja jest adresowana chyba do nieznajomych, raczej.
                2. Zaufanie to rzecz, która leży po obu stronach.
                3. Domyślam się, dlaczego są wpisywane takie zastrzeżenia, ale na mnie działają odpychająco. Dlatego też nie korzystam ze sklepów, które w swoich gazetkach promocyjnych, równiez to wpisują.

Generalnie, mój wpis jest protestem przed coraz powszechniejszym uchylaniem się przed odpowiedzialnościa za swoje slowo. A tak odbieram tego typu wpisy.
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• tombas
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2195

Cos mi tu nie pasuje, jeszcze nie wiem co ale...
                  (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• sebfoto
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 380

Zamieszczone przez tombas
                    Cos mi tu nie pasuje, jeszcze nie wiem co ale...
                    http://allegro.pl/item877059917_cano...grip_nowy.html
                    Jak dla mnie negatywne komentarze sprzedawcy i jego komentarze zwrotne stawiają go w niezbyt dobrym świetle.

Poza tym wg. opisu body jest nowe, ale powystawowe. Natomiast o gwarancji nie ma ani słowa. W jednym komentarzu też jest podobny problem.
                    Lepiej dopłacić i kupić now-nowy z fakturą.
                    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• tomygun
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 204

Zamieszczone przez dinderi
                      To jest najzwyklejszy w świecie "dupochron" kolego. Życzyłbym sobie aby wszyscy na allegro byli tak skrupulatni w opisach i robieniu zdjęć do nich.
                      Czasami opis sprzętu kopiuje się z jakiejś storny w internecie, i tam np występuje błąd że obiektwy posiada konstukcję optyczna np. (elementy/grupy) 18/15 a okazuje się że ma 19/15, ja nawet czasami nie jestem w stanie wychwycić takiego błędu, i później może być nadgorliwy klient który będzie próbował "dochodzić" jednej zaginionej niby to soczewki...

Zresztą najczęściej daje gwarancje rozruchową, i jeśli coś komuś nie pasuje, można zwrócić...
                      GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• PawelB
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 578

Zamieszczone przez sebfoto
                        Natomiast o gwarancji nie ma ani słowa.
                        Jest coś
                        NIC WIĘCEJ DO APARATU NIE POSIADAM
                        czyli gwarancji też nie ma
                        Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
                        Moje gnioty 2

Komentarz

• sebfoto
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 380

Zamieszczone przez PawelB
                          Jest coś

czyli gwarancji też nie ma
                          Obecnie niektóre opisy aukcji to erystyka z retoryką.
                          Człowiek czegoś nie doczyta, albo zinterpretuje "na chłopski rozum" i potem jest problem ;-)
                          Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Zamieszczone przez tomygun
                            To jest najzwyklejszy w świecie "dupochron" kolego.
                            Oczywiście, doskonale rozumiem, że to "dupochron", kolego. Zdecydowanie bardziej sobie cenię handel z: "jak powiedziałem, tak jest". Nie trzeba wtedy używać dupochronów.

To własnie dzięki takiemu upowszechnieniu sie "dupochronow", znakomita część ofert handlowych zawiera wieksze i mniejsze haczyki, bardzo często umieszczane tam świadomie.
                            Widzisz, w prawie każdej "gazetce promocyjnej" jest zapis, że:
                            - "podane informacje nie stanowią ofert handlowej w rozumieniu kodeksu ...',
                            albo
                            - "... zastrzega sobie prawo do zmiany cen podanych w "ofercie nazwa sklepu",
                            albo
                            - "zdjęcia zamieszczone w "ofercie nazwa sklepu", moga odbiegać od wygladu produktów znajdujacych sie w sprzedaży" etc.etc.

Dla mnie, choć wiem, że pewnie jestem tutaj ekscentrykiem i idealistą, takie zapisy to uchylanie się od odpowiedzialności.
                            Zawsze można nie podawac parametru, jeśli nie jest sie czegos pewnym. A jeśli kopiujemy opis ze strony producenta, to dlaczego nie wspomniec 'Producent obiektywu deklaruje...'? Wtedy jest i uczciwiej, i bardziej "dupochronnie'
                            Pozdrawiam

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Zamieszczone przez tommygun9
                              Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt, czy oferta jest nadal aktualna, oraz w celu uzgodnienia sposobu wysyłki - odbioru. W PRZECIWNYM RAZIE OFERTY BĘDĄ ANULOWANE
                              Dyskutowałbym czy to skuteczna dupokryjka :-) Jest to bez wątpienia obejście wycofania przez Allegro aukcji prywatnych ale nie jestem pewien czy w przypadku zawziętego usera nie skończyłoby się to konsekwencjami, z których ban na Allegro wydaje się być najlżejsza z możliwych :-)
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• tombas
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2195

Ciekawostka, chyba to szkło było przez długi czas oferowane na allegro za 3,5k (sprzedawca z ostrzeszowa) a teraz powraca z nową "lepszą" ceną i mniej wyraźnymi fotkami ;-)

Komentarz

Pracuję...