Rozumiem, że to jak się prezentuje aparatów i jakiej jakości są zdjęcia na aukcji już klasyfikuje do podejrzanych ? A kto powiedział, że wystawiający osobiście używał ten aparat ? Może jest to aparat żony/wujka/ dziadka ? Troche już czasami co niektórzy przesadzają z teorią spiskową. Jak dla mnie aukcja jakich wiele
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Acha, czyli jak ktoś się nie przyłoży do zrobienia zdjęć, to już jest aukcja podejrzana.dla mnie fakt jak wykonane są fotki, sorry ale ktoś kto "pracował" (bo zakładam ze ma jakies pojecie o fotografi i raczej nie robi sie jedynka zdjęć u cioci na imieninach) powinien unikac takich blików i odbłysków swiateł nawet na zdjęciach do aukcji, i używał tej lampy do 1D?
O w cholerę - pół allegro jest podejrzane... Zamknąć stanowczo!!
Komentarz
-
Bez jaj... ja sam na Allegro wstawiam fotki wykonane bylejak - oby było widać co sprzedaję, nie dbając o bliki i takie tam, mimo że jestem ich świadom i w 'normalnych' fotkach ich unikam. Ot zwykłe lenistwo. Czy to już czyni ze mnie pasera?dla mnie fakt jak wykonane są fotki, sorry ale ktoś kto "pracował" (bo zakładam ze ma jakies pojecie o fotografi i raczej nie robi sie jedynka zdjęć u cioci na imieninach) powinien unikac takich blików i odbłysków swiateł nawet na zdjęciach do aukcji, i używał tej lampy do 1D?
.
Komentarz
-
no to już... kupujcie ten sprzet bo taka okazja nie prędko może się zdarzyćDo zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Komentarz
-
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
Aż strach pomyśleć ilu oszustów u nas w giełdzie, gdzie ludzie często nie wrzucają żadnych zdjęć sprzedawanego sprzętu (ba, sam ostatnio tak zrobiłem, więc się pewnie też zaliczam do tej grupy).Komentarz
-
Zastanowiło mnie jeszcze jedno...z usa dostałem w paczkach kilka różnych "sprzętów foto"... DO jednych później dotarły pudełka i papiery, do innych nie. Sprzedając chyba 2 lata temu właśnie taką 50 ze światłem 1.8, kupujący zarządał odemnie podpisania papierka, ze sprzęt nie jest kradziony. Podpisałem, bo wiem że nie jest, ale jeżeli kiedyś miałbym sie wylegiymowac przed panami policjantami, to ileż było by tłumaczeń...
Piszę do tego, ze nie zawsze do sprzedanej rzeczy jest komplet pudełek, papierów itd. Nie gorączkujmy się jednak, ze to sprzęt kradziony, że gość podejrzany itd. Zainteresować sie trzeba dopiero wtedy, kiedy dzieje się to nagminnie, albo tłu tłumaczenia są...dziwne.
PozdrawiamKomentarz
-
Teoretyzowanie - gdybym się akurat rozglądał za właśnie takim sprzętem to bym kupił bez obaw. Sprzedający ma trochę komentarzy, Warszawa więc sprawdzenie przy odbiorze osobistym itd. Jesteś przewrażliwiony.
Co do pudełek, papierów - ja zeszłego lata straciłem wszystkie pudełka i instrukcje do całego swojego sprzętu foto i komputerowego - były w piwnicy, którą zalały fekalia przy solidnych zeszłorocznych burzach. I kto teraz ode mnie coś kupi?
Normalnie złodziej albo paser jestem bo nie mam pudełek i instrukcji... na szczęście mam asa w rękawie - większość dowodów zakupów i kart gwarancyjnych trzymam w teczce w mieszkaniu, nie w pudełkach w piwnicy
.
Komentarz
-
-
A tam link do konta użytkownika Allegro, który oferuje ten oto obiektyw "zakupiony w 2004 roku w USA":
.
Rozumiem, że obiektyw wcześniej został przywieziony do USA z UE?
Panowie przesadzacie z tą czujnością.
Praktycznie każde urządzenie sprzedawane w USA ma znaczek CE, w tym wyroby firm amerykańskich, i to już od dawna (mam gadzety z XX wieku ostemplowane CE).
Chyba tylko ziemniaki z Idaho jeszcze nie mają CE.I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.Komentarz
-
bo wszystko to China ExportA może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
Moja 50 1.8 kupiona w stanach ma CE w odróżnieniu od 50 1.8 kupionej w Polsce, która takiego znaczka nie ma.Komentarz
-
http://canon-board.info/showthread.php?t=59326 -> ciekawe skąd "kolega, właściciel hurtowni foto", weźmie dokumenty (papierowe) europejskiej gwarancji (bez którego nie da się serwisować sprzętu w Polsce).Komentarz
-
... a przede wszystkim, co na to urząd skarbowy?http://canon-board.info/showthread.php?t=59326 -> ciekawe skąd "kolega, właściciel hurtowni foto", weźmie dokumenty (papierowe) europejskiej gwarancji (bez którego nie da się serwisować sprzętu w Polsce).Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz

Komentarz