Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Na sprzedaż wystawiony jest niby Canon EF 24-105 f/4.0 L a tymczasem na aukcji zamieszczone są zdjęcia dwóch różnych Nikkor'ów. Już sam ten drobny szczegół powinien wzbudzić uwagę potencjalnych licytujących. Pewnie finał będzie taki, że tuż przed zakończeniem aukcji sprzęt nagle ulegnie uszkodzeniu.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• San
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 30

Zamieszczone przez Doleslav
      Aukcje EmmaS_2009 mają wszystkie oznaki planowanego oszustwa: sprzedawca bez historii, wszystkie aukcje od złotówki lub małej kwoty, kończące się jednego dnia i bez odbioru osobistego. Podejrzewam że za dzień, dwa to konto będzie zawieszone, tak już bywało niejednokrotnie.
      Panowie, tak, czytam i czytam w tym watku o tych przekretach, ale nie wszystko rozumiem. Wytlumaczcie mnie, naiwnemu o co chodzi i co tu podejrzane - rozumiem, ze brak odbioru osobistego zapala kazdemu lampke ostrzegawcza. Ale reszta - chodzi mi o mechanizm - jak ten ktos oszukuje, na czym zyskuje? Tak samo jak dziwnie psujacy sie sprzet tuz przed zakonczeniem licytacji. Na czym oszustwo polega? Poza strata czasu na licytacje, oczywiscie.
      Jeszcze nie zdazylo mi sie wystawic zadnego przedmiotu na allegro, moze dlatego nie widze mechanizmow.
      Moze wogole zebrac jakos w postaci poradnika instruktazowego, jak i czego sie strzec.

Pozdrawiam
      San

Komentarz

• gavin
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 1339

1. Wysyłasz kasę nie dostajesz towaru

2. Dziwnie psujący się sprzęt zapobiega płaceniu prowizji allegro.

Komentarz

• bernard78
          Bywalec
          • 2010
          • 187

jak się psuje sprzęt na sam koniec, oznacza to że dogadał się poza allegro i w ten sposób unika zapłacenia prowizji i robi idiotów z ludzi którzy licytują...
          a wiadomo, że licytujący wiążą jakieś nadzieje z aukcją...
          Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
          SZUKAJKA Canon-Board

Komentarz

• diplo
            Początki nałogu
            • 2005
            • 298

Kiedys na Allegro, chciałem kupic jakies tam szkielko i sprzedawca napisał, że nie sprzeda bo sie obiektyw "rozkręcił"
            5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• Rob
              Początki nałogu
              • 2005
              • 259

No i zakończyła się krótka, na szczęście, kariera użytkownika "EmmaS_2009" - konto zawieszone:

Pochwała należy się obsłudze serwisu za szybką reakcję.
              http://www.flickr.com/photos/45481002@N05/

Komentarz

• jacapa
                Początki nałogu
                • 2007
                • 453

Zamieszczone przez jacapa
                Myślę że jeszcze dziś zawieszą
                Zamieszczone przez Rob
                No i zakończyła się krótka, na szczęście, kariera użytkownika "EmmaS_2009" - konto zawieszone:

Pochwała należy się obsłudze serwisu za szybką reakcję.
                Jasnowidz normalnie
                Jacek Paduszyński
                40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• milinet
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 215

Zamieszczone przez Rob
                  Ponadto kpiną z licytujących jest informacja zawarta na wspomnianej już stronie "o mnie": "Zastrzegamy sobie możliwość usuwania ofert allegrowiczów, którzy nie wzbudzają naszego zaufania"
                  Akurat tego nie musieli sobie zastrzegać bo to jest jeden z punktów regulaminu allegro mówiących o odwoływaniu ofert : "Licytant ma wiele komentarzy negatywnych lub z innych, poważnych powodów nie budzi Twojego zaufania. "

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Conrado znów atakuje na giełdzie CB: http://canon-board.info/showthread.p...224#post788224
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• trzeszcz6
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 188

Zamieszczone przez Merde
                      Conrado znów atakuje na giełdzie CB[/url]
                      To samo pomyślałem, telefon nie pasuje, ale te kielce... Pozdrawiam
                      5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• crasy
                        Coś już napisał
                        • 2009
                        • 61

co myslicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=944331061#gallery
                        napisalem do goscia, ze ma zdjecia roznych body na aukcji (450d na pierwszym zdjeciu) w odpowiedzi dostalem ze mi sie "przywidzialo" i ze jesli mi sie nie podoba to nie musze licytowac :/

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Zamieszczone przez crasy
                          co myslicie o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=944331061#gallery
                          napisalem do goscia, ze ma zdjecia roznych body na aukcji (450d na pierwszym zdjeciu) w odpowiedzi dostalem ze mi sie "przywidzialo" i ze jesli mi sie nie podoba to nie musze licytowac :/
                          Tak, bezwzglednie pierwsze zdjęcie to body 450D. Ale w sumie sprzedajacy miał rację, nikt nie musi licytować
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• pjakusz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 269

Kolejna aukcja Conrado http://allegro.pl/item965735940_cano...4_idealny.html.

Ciekawe jak uzasadni zakończenie przed czasem.

Komentarz

• tombas
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2195

Zamieszczone przez pjakusz
                              Kolejna aukcja Conrado http://allegro.pl/item965735940_cano...4_idealny.html.

Ciekawe jak uzasadni zakończenie przed czasem.
                              Możemy być spokojni, fantazji i pomysłów mu napewno nie zabraknie.
                              Z początku przyznam, fqurzał mnie "gościu":-D ale teraz śledze jego poczynania z zaciekawieniem:-D i tylko żal tych naiwnych którzy "kupują" sprzet od pierwszego własciciela, używany kilka razy na urlopach, wycieczkach itd...
                              Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                              (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• firley
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 135

To ja dodam coś takiego: http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzeda...AdIdZ193404110
                                SUPER SPRAWDZA SIĘ Z NIE PEŁNO KLATKOWYMI PUSZKAMI O NIE PEŁNO WYMIAROWYCH MATRYCACH
                                Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

Pracuję...