Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crasy
    Coś już napisał
    • 2009
    • 61

mistrzostwo swiata

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Zamieszczone przez crasy
      Jak za 'lustrankę", to nie dziwota
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez irekaro
        ...zakład po kilka kont na allegro czy canon board...
        A mógłbyś podać nazwy użytkowników, które ma zarejestrowane na CB ?
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• vidocq
          Bywalec
          • 2010
          • 157

Zamieszczone przez smegool
          Licytowałem też ten obiektyw, nawet prosząc MacGyver-a o pomoc w ocenie tej osoby na allegro, ale przebito mnie. Uważam, że skoro można nówkę kupić za około 2500zł to nie ma sensu dawać więcej niż 2000zł. Pytał mnie czy nadal nie chcę go kupić, bo osoba, która mnie przebiła nie potwierdziła chęci kupna, ale skoro mnie przebito to znalazłem inny cel dla swojej kasy.
          Spróbuj do niego napisać i zapytać co i jak. Zwłaszcza, że jak napisałeś, 2 tys to sporo więcej od 500zł.

Tu jest poprzednia aukcja, moja oferta to ta za 2000zł

I jak pisałem, zapytaj gościa. Jeżeli nie wzbudzi Twojego zaufanie to poszukaj kogoś innego
          Obiektyw jest z powrotem na Allegro: http://www.allegro.pl/item948761359_...m_3_5_4_5.html
          pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• Rob
            Początki nałogu
            • 2005
            • 259

Również zwróciłem uwagę na tego gościa. Do tej pory cała jego działalność jako sprzedawcy na Allegro ograniczyła sie do sprzedaży 3 uszkodzonych (!) telefonów komórkowych. Teraz wystawia równocześnie kilkadziesiąt ( i to dość drogich) przedmiotów, w tym zestawy z lustrzankami, obiektywy, laptopy. Bez odbioru osobistego itd. Skutek można łatwo przewidzieć. Zastanawiam się, na co liczą licytujący w jego aukcjach
            http://www.flickr.com/photos/45481002@N05/

Komentarz

• Doleslav
              Coś już napisał
              • 2007
              • 75

Aukcje EmmaS_2009 mają wszystkie oznaki planowanego oszustwa: sprzedawca bez historii, wszystkie aukcje od złotówki lub małej kwoty, kończące się jednego dnia i bez odbioru osobistego. Podejrzewam że za dzień, dwa to konto będzie zawieszone, tak już bywało niejednokrotnie.

Komentarz

• HuleLam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1641

Zamieszczone przez Doleslav
                Aukcje EmmaS_2009 mają wszystkie oznaki planowanego oszustwa: sprzedawca bez historii, wszystkie aukcje od złotówki lub małej kwoty, kończące się jednego dnia i bez odbioru osobistego. Podejrzewam że za dzień, dwa to konto będzie zawieszone, tak już bywało niejednokrotnie.
                Może jakiś pracownik ING (chyba tam konto podają) przeprowadzi śledztwo obywatelskie i przynajmniej sprawdzimy czy konto jest rejestrowane na "słupa"?
                zdRAWki
                Fotograf platoniczny

Komentarz

• jacapa
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 453

Myślę że jeszcze dziś zawieszą
                  Jacek Paduszyński
                  40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• Rob
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 259

Sprytny zapis (ze strony "o mnie"), tj. "Po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie paczki wysyłamy w ciągu pięciu dni roboczych jednak może się to czasami nieco wydłużyć" pozwala na skuteczny przekręt: pieniądze już spływają na konto, jednak licytujący jeszcze nie otrzymują w tym okresie przesyłek, więc nie mogą tym samym wystawić komentarza, co z kolei nie zapobiega licytowaniu przez kolejnych naiwnych.

Ponadto kpiną z licytujących jest informacja zawarta na wspomnianej już stronie "o mnie": "Zastrzegamy sobie możliwość usuwania ofert allegrowiczów, którzy nie wzbudzają naszego zaufania"
                    http://www.flickr.com/photos/45481002@N05/

Komentarz

• jacapa
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 453

Zamieszczone przez HuleLam
                      Może jakiś pracownik ING (chyba tam konto podają) przeprowadzi śledztwo obywatelskie i przynajmniej sprawdzimy czy konto jest rejestrowane na "słupa"?
                      zdRAWki
                      To niestety pachnie przestępstwem przeciw Ochronie Danych Osobowych.

Swoją drogą na co liczą licytujący w aukcjach tego użytkownika ? około 100 naiwnych.
                      Są ludzie którzy nigdy nie zaczną myśleć.
                      Jacek Paduszyński
                      40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• HuleLam
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1641

Zamieszczone przez jacapa
                        To niestety pachnie przestępstwem przeciw Ochronie Danych Osobowych.
                        Owszem, niestety. Ale na marginesie - ukrywanie danych konta przez Bank po podaniu przez klienta numeru konta to... kpina a nie ochrona danych !
                        zdRAWki
                        Fotograf platoniczny

Komentarz

• jacapa
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 453

No to już inna historia. Ze skrajności w skrajność , nie jedyny to przykład.
                          Jacek Paduszyński

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Witamy wszystkich na naszej stronie i proszę o zapoznanie się z naszym regulaminem.
                            proszę o nie wysyłanie pieniędzy na inne konto niż podane w aukcji, my nigdy
                            nie wysyłamy nr konta przez email lub gg nasz nr konta znajduje się w każdej naszej aukcji.
                            Rozdwojenie jaźni normalnie, raz my raz ja :-)
                            Człowiek ewidentnie próbuje zasugerować licytującym że kupują od zarejestrowanego podmiotu gospodarczego, który zatrudnia pracowników. Trochę to mało wiarygodne (brak adresu i nazwy, konto jest na osobę prywatną a nie na podmiot gospodarczy) ale jak widać naiwni niestety się znaleźli.
                            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• czerwiniak
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 196

Zamieszczone przez crasy
                              :-D pomyliły się zerka, jeszcze raz wystawił ale be jednego zera
                              5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                              ---------------------------------------

Komentarz

• HuleLam
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1641

Zamieszczone przez MacGyver
                                Rozdwojenie jaźni normalnie, raz my raz ja :-)
                                Pluralis maiestatis?
                                zdRAWki
                                Fotograf platoniczny

Komentarz

Pracuję...