Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
No to jest oczywiste, że jak nie złożono oferty i aukcja wisi jakiś czas bez odzewu, to można uatrakcyjnić opis, coś dodać w treści itp...
Po złożeniu oferty już sie nie da i dobrze, bo co by to było.Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Jak widać się da skoro całkiem niedawno sprzedawałeś Nowe body 550d i przed końcem aukcji odwołałeś wszystkie ofertyKomentarz
-
Kolejna "nietypowa" aukcja
Zdjęcia już gdzieś widziałem identyczne - były na aukcjach pewnego gościa rok temu.
Opis "kuszący" ;-)
Link do zdjęć http://www.fotopedia.com/items/flickr-3090910750Ostatnio edytowany przez lvk4sz; 23355.Komentarz
-
Kilka stron wcześniej można przeczytać o "przygodach" forumowego Kolegi , który zakupił sprzęt na podobnej aukcji.Zdjęcia już gdzieś widziałem identyczne - były na aukcjach pewnego gościa rok temu.
Opis "kuszący" ;-)
Link do zdjęć http://www.fotopedia.com/items/flickr-3090910750Komentarz
-
Koszty dostawy
Odbiór osobisty po przedpłacie - 0 zł
Mnie to przekonuje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
WRÓÓÓÓĆ, późno jest, nie przemyślałem - ale jak się da na odbiór osobisty BEZ przedpłaty, to imho czysty.C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:Komentarz
-
Koleś jest doprawdy zabawny.
Ale miałbym pomysł na typa, tylko, że mieszka gdzieś na końcu polski
Kupiłbym i podrobił potwierdzenie przelewu i umówił się na odbiór. Ciekawe jak by się wykręcał
Pewnie walnąłby negatywa więc można założyć konto na potrzeby takiego przekrętu. No ale może oduczyłby się robienia ludzi w bambuko.
Swoją drogą wiem co będę robił jak będę bogaty
Będę takie przedmioty krzaki kupował a potem nasyłał na gnoja policję a jak odda kasę to mu i tak założę sprawę o próbę wyłudzenia pieniędzy czy coś w ten deseń
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
najgorsze jest to że dział bezpieczeństwa Allegro nie reaguje... i może mieć z tego tytułu koszty - sprzedający dopuszcza zapłatę przez Allegro a to oznacza że POK zwróci całą kwotę niedoszłemu nabywcy jeśli spełni warunki (zgłoszenie na Policję itd)
kolejna aukcja która wygląda bardzo podobnie do tej na której próbowano oszukać jednego z forumowiczów CB (zwrócono mu $$ w ratach po zgłoszeniu na Policji)
podobieństwa widać gołym okiem :
btw - poinformowałem dział bezpieczeństwa Allegro o sytuacji , ciekawe co zrobią...Ostatnio edytowany przez Em Es; 42017.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Jako że jeszcze wczoraj wysłałem maila do gości od powyższej aukcji z zapytaniem czy są to zdjęcia sprzedawanego aparatu dziś otrzymałem odpowiedź:
"witam. tak to są autentyczne zdjęcia.pozdrawiam"
Krew mnie zalewa jak pomyślę do czego to ludzie są zdolni
Komentarz
-
mnie tylko zastanawia na czym polega wałek - to że robi to ta sama osoba to widać gołym okiem po sposobie przygotowania aukcji - czy to przejęcie konta i zmiana numeru konta czy też wyszukiwanie ludzi w trudnej sytuacji i obiecywanie paru zł za "pomoc w sprzedaży" ? tak czy inaczej - oszuści są wszędzie :/Komentarz
-
Komentarz
-
śmiem wątpić :/ przy takiej ilości aukcji jaka wisi w każdej chwili jest to niemal niewykonalne dla pracowników Allegro... zgłoszenie było bardzo proste - link do poprzedniej aukcji z którą miał problemy forumowicz CB , link do opisu sytuacji na forum CB (dodatkowo Allegro miało wiedzę o zgłoszeniu na Policję próby wyłudzenia) , wykazanie podobieństw , link do zdjęć które ukradziono i wykorzystano w tej nowej aukcji , irracjonalne warunki opisane w aukcji...
generalnie - prośba do forumowiczów - widzicie ewidentny wałek - zgłaszajcie to do Allegro - nic nie kosztuje a komuś (także z nas) może zaoszczędzić nerwów i $$$
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz