Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez Em Es
    ...postaram się sprawdzić czy to możliwe w przypadku aukcji ze złożoną ofertą...
    Nie, nie możliwe.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• Bolek02
      Pełne uzależnienie
      • 2010
      • 3225

Zamieszczone przez Em Es
      być może macie rację - edytowałem owszem ale tytuły aukcji w których nie złożono ofert
      jutro postaram się sprawdzić czy to możliwe w przypadku aukcji ze złożoną ofertą

sorry że tak późno ale trudy FW
      No to jest oczywiste, że jak nie złożono oferty i aukcja wisi jakiś czas bez odzewu, to można uatrakcyjnić opis, coś dodać w treści itp...
      Po złożeniu oferty już sie nie da i dobrze, bo co by to było.
      Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
      Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• Hubi78
        Bywalec
        • 2009
        • 152

Zamieszczone przez Bolek02
        No to jest oczywiste, że jak nie złożono oferty i aukcja wisi jakiś czas bez odzewu, to można uatrakcyjnić opis, coś dodać w treści itp...
        Po złożeniu oferty już sie nie da i dobrze, bo co by to było.
        Jak widać się da skoro całkiem niedawno sprzedawałeś Nowe body 550d i przed końcem aukcji odwołałeś wszystkie oferty

Komentarz

• lvk4sz
          • 2009
          • 2

Kolejna "nietypowa" aukcja

Zdjęcia już gdzieś widziałem identyczne - były na aukcjach pewnego gościa rok temu.
          Opis "kuszący" ;-)

Link do zdjęć http://www.fotopedia.com/items/flickr-3090910750
          Ostatnio edytowany przez lvk4sz; 23355.

Komentarz

• fil91
            Bywalec
            • 2009
            • 140

Zamieszczone przez lvk4sz
            Zdjęcia już gdzieś widziałem identyczne - były na aukcjach pewnego gościa rok temu.
            Opis "kuszący" ;-)

Link do zdjęć http://www.fotopedia.com/items/flickr-3090910750
            Kilka stron wcześniej można przeczytać o "przygodach" forumowego Kolegi , który zakupił sprzęt na podobnej aukcji.

Komentarz

• Las3k
              Bywalec
              • 2010
              • 163

Koszty dostawy
              Odbiór osobisty po przedpłacie - 0 zł

Mnie to przekonuje.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              WRÓÓÓÓĆ, późno jest, nie przemyślałem - ale jak się da na odbiór osobisty BEZ przedpłaty, to imho czysty.
              Ostatnio edytowany przez Las3k; 37545. Powód: Automerged Doublepost
              C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

Koleś jest doprawdy zabawny.
                Ale miałbym pomysł na typa, tylko, że mieszka gdzieś na końcu polski
                Kupiłbym i podrobił potwierdzenie przelewu i umówił się na odbiór. Ciekawe jak by się wykręcał Pewnie walnąłby negatywa więc można założyć konto na potrzeby takiego przekrętu. No ale może oduczyłby się robienia ludzi w bambuko.
                Swoją drogą wiem co będę robił jak będę bogaty Będę takie przedmioty krzaki kupował a potem nasyłał na gnoja policję a jak odda kasę to mu i tak założę sprawę o próbę wyłudzenia pieniędzy czy coś w ten deseń
                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Em Es
                  Zablokowany
                  • 2011
                  • 394

najgorsze jest to że dział bezpieczeństwa Allegro nie reaguje... i może mieć z tego tytułu koszty - sprzedający dopuszcza zapłatę przez Allegro a to oznacza że POK zwróci całą kwotę niedoszłemu nabywcy jeśli spełni warunki (zgłoszenie na Policję itd)

kolejna aukcja która wygląda bardzo podobnie do tej na której próbowano oszukać jednego z forumowiczów CB (zwrócono mu $$ w ratach po zgłoszeniu na Policji)

podobieństwa widać gołym okiem :

btw - poinformowałem dział bezpieczeństwa Allegro o sytuacji , ciekawe co zrobią...
                  Ostatnio edytowany przez Em Es; 42017.

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez Em Es
                    najgorsze jest to że dział bezpieczeństwa Allegro nie reaguje...
                    Raczej nie są w stanie skontrolować wszystkich aukcji pod kątem ewentualnego przekrętu, a podejrzanie niska cena (dla Nas) jest dla nich żadnym argumentem.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• Em Es
                      Zablokowany
                      • 2011
                      • 394

niezupełnie - aukcję już usunięto (zgłaszałem raptem kilka h temu)

Komentarz

• lvk4sz
                        • 2009
                        • 2

Jako że jeszcze wczoraj wysłałem maila do gości od powyższej aukcji z zapytaniem czy są to zdjęcia sprzedawanego aparatu dziś otrzymałem odpowiedź:

"witam. tak to są autentyczne zdjęcia.pozdrawiam"

Krew mnie zalewa jak pomyślę do czego to ludzie są zdolni

Komentarz

• Em Es
                          Zablokowany
                          • 2011
                          • 394

mnie tylko zastanawia na czym polega wałek - to że robi to ta sama osoba to widać gołym okiem po sposobie przygotowania aukcji - czy to przejęcie konta i zmiana numeru konta czy też wyszukiwanie ludzi w trudnej sytuacji i obiecywanie paru zł za "pomoc w sprzedaży" ? tak czy inaczej - oszuści są wszędzie :/

Komentarz

• Jago
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Zamieszczone przez Em Es
                            niezupełnie - aukcję już usunięto (zgłaszałem raptem kilka h temu)

Jestem ciekawy czy gdybyś nie zgłosił, to także by była ona usunięta
                            C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Em Es
                              Zablokowany
                              • 2011
                              • 394

śmiem wątpić :/ przy takiej ilości aukcji jaka wisi w każdej chwili jest to niemal niewykonalne dla pracowników Allegro... zgłoszenie było bardzo proste - link do poprzedniej aukcji z którą miał problemy forumowicz CB , link do opisu sytuacji na forum CB (dodatkowo Allegro miało wiedzę o zgłoszeniu na Policję próby wyłudzenia) , wykazanie podobieństw , link do zdjęć które ukradziono i wykorzystano w tej nowej aukcji , irracjonalne warunki opisane w aukcji...

generalnie - prośba do forumowiczów - widzicie ewidentny wałek - zgłaszajcie to do Allegro - nic nie kosztuje a komuś (także z nas) może zaoszczędzić nerwów i $$$

Komentarz

• axk
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2027

Zamieszczone przez Em Es
                                ...komuś (także z nas) może zaoszczędzić nerwów i $$$
                                Szczególnie jak ten "ktoś" ma problemy z racjonalnym i logicznym myśleniem.
                                EOS + Speedlite

Komentarz

Pracuję...