Oni ciut inaczej dzialaja - mowia ze przelali pieniadze do jakiegos banku (np big bank of berkerley) i zeby szybko szybko wyslac im sprzet i pieniadze da sie odebrac tylko wysylajac im skan nadania przesylki. Dla "uwiarygodnienia" w mailu sa rozciagniete zdjecia prezesow ktorzy sie usmiechaja podpisujac jakis protokol (oczywiscie chodzi o nasz przelew
) oraz zdjecia samego banku. Naprawde nie jest mi zal tych cos ie nabiora na cos takiego, uwazam ze takie osoby powinny byc ubezwlasnowolnione finansowo.
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Szwindel znany od początków istnienia allegro. Widziałem jak kilka osób żali się na forach, że posłało obiektyw za wielką wodę na murzyńskie wioski, a nigdy tego pieniądza nie dostało. Najbardziej ciekawi mnie czy nie wywinąć takiego szwindla tym naszym biało-zębnym przyjaciołom. Jeśli odpowiednim językiem się do nich ukierunkować :P
Tak poza tym, nie zginął komuś 550D z Włocławka?
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|Komentarz
-
Jest gdzieś w necie jak jakiś Brytyjczyk czy Amerykanin takiego scammera przekręcił. Rozchodziło się o lapka podajrze macbooka. Nie pamiętam dokładnie ale szło to w skrócie tak, że wysłał w ten sposób, że naciągacz musiał zapłacić za przesyłkę przy odbiorze + jeszcze cło. A w przesyłce był segregator "stylizowany" mazakami na tego kompaSzwindel znany od początków istnienia allegro. Widziałem jak kilka osób żali się na forach, że posłało obiektyw za wielką wodę na murzyńskie wioski, a nigdy tego pieniądza nie dostało. Najbardziej ciekawi mnie czy nie wywinąć takiego szwindla tym naszym biało-zębnym przyjaciołom. Jeśli odpowiednim językiem się do nich ukierunkować :P
Tak poza tym, nie zginął komuś 550D z Włocławka?
http://allegro.pl/canon-550-d-i1996244911.html
O tutaj jak komuś chce się czytać:
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.Komentarz
-
Dlaczego? To d60, nie 60d.Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
to będzie prawdziwa paczka z niespodzianką i nowy wątek "mój 60D jest trochę inny"A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
no i będzie płacz i zgrzytanie zębami a w tym wypadku kupujący nic nie może zrobić
na zdjęciu dokładnie widać że to d60 sprzedającym jest os prywatna wiec teoretycznie nie ma 10dni na oddanie sprzętu
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.Komentarz
-
Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
-
o, masakra dwóch się jeszcze na koniec wystrzelało do 2700zł : )
taaaaa
a może3 to już unikat i cena jest już wynikiem przejścia Canona D60 na półki kolekcjonerów
Komentarz
-
Tiaaa, no to się zwycięzca zdziwi. BTW, czy w takich sytuacjach obowiązuje przepis o możliwości wycofania się z zakupu na odległość w ciągu 10 dni?Komentarz
-
O ile wiem, to nie. Ponadto zgodnie z literą prawa (Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów z dn. 2 marca 2000r.) - kupujący ma prawo do zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10 dni od daty jego otrzymania.
Prawo to przysługuje kupującym przedmiot w opcji Kup Teraz, natomiast przepisów powyższej ustawy nie stosuje się do przedmiotów zakupionych w licytacji (Art.16.1 pkt 10).Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.Komentarz
Komentarz