Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Zamieszczone przez OrzelPiotr
    Ja sobie wyobrażam przez certyfikat kwalifikowany :] ... np nie możesz wystawić aukcji bez takowego podpisu.
    A ja sobie wyobrażam... odpływ użytkowników z tak zabezpieczonego serwisu aukcyjnego. 90% userów nie poradzi sobie z takim podpisem.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• OrzelPiotr
      Początki nałogu
      • 2009
      • 350

Wbrew pozorom nie jest to aż tak skomplikowane - a po drugie można by go wymagać tylko w aukcjach z przedmiotami od określonej wartości.
      7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.

Komentarz

• STR8
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 34

Zamieszczone przez Merde
        Na głupotę użytkowników nie ma zabezpieczenia, włamy na konto to w większości przypadków słownikowe hasła na konto / e-mail lub keylogger zainstalowany na dostępnym publicznie komputerze.
        Dlaczego twierdzisz, że to głupota? Bardziej odpowiednie określenie to " niewiedza ", bo czy nie wiedząc o czymś, to znaczy być głupim ?

Komentarz

• Em Es
          Zablokowany
          • 2011
          • 394

Zamieszczone przez Bolek02
          No tak, wszystko to prawda, ale wynka z tego, że wszystkich traktujesz jako potencjalnych kombinatorów. To nie jest już intuicja, tylko podejrzliwośc na maxa. Co będzie jak kogoś niewinnie napiętnujesz - myślałes o tym, że będzie niefajnie
          znowu nadinterpretacja... wątek jest o podejrzanych aukcjach , sam kupuję na aukcjach które nie budzą moich podejrzeń - nie traktuję nikogo jako potencjalnego kombinatora... kupuję , płacę (najczęściej przez Allegro) i spokojnie czekam na przesyłkę

na blisko 200 zakupów z Allegro wtopę miałem tylko raz tak jak już pisałem

Komentarz

• Merde
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez STR8
            Dlaczego twierdzisz, że to głupota? Bardziej odpowiednie określenie to " niewiedza ", bo czy nie wiedząc o czymś, to znaczy być głupim ?
            Bo to taka sama "niewiedza" jak zostawianie klucza do mieszkania pod wycieraczką.

Komentarz

• STR8
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 34

Zamieszczone przez Merde
              Bo to taka sama "niewiedza" jak zostawianie klucza do mieszkania pod wycieraczką.
              uważam, że wiedza informatyczna nie jest wiedzą elementarną, a na pewno jej jej brak nie czyni nikogo głupim. Inna sprawą jest, że komentuje się zachowanie osoby, która została oszukana a powinno się napiętnować postępowanie człowieka, które to hasło wykradł.
              Bo czy mając wiedzę, że klucze znajdują się pod wycieraczką, możemy bezkarnie korzystać sobie z mieszkania osoby, która te klucze zostawiła ?

Komentarz

• hekselman
                Uzależniony
                • 2005
                • 568

Wszystko fajnie tylko - mądry Polak po szkodzie.
                Prawda jest taka że cały system jest od podstaw do bani.
                Opiera sie na tradycji która z równym traktowaniem podmiotów - nie ma nic wspólnego.
                Obecne zasady na Allegro preferują sprzedających i te są ewidentnie popierane przez serwis. Ma w tym jakis interes?... ;-)
                Spróbujcie złamać "standard Allegro": kupujący wysyła kasę w ciemno
                na: dostaję towar a potem płacę.
                Jakim i czyim ryzykiem to się różni?!
                KAŻDA taka propozycja budzi co najmniej śmiech - dlaczego?
                Dla mnie jedyną NORMALNĄ formą sprzedaży/kupna jest taka na którą zgadzają sie OBIE STRONY. Jesli ktoś swoimi "podregulaminami" narzuca mi coś co stoi w sprzeczności z moim poczuciem bezpieczeństwa - mam go gdzieś.
                Allegro mogłoby być bezpiecznym portalem handlowym gdyby było tym zainteresowane. Nie jest - bo z tego nie ma kasy. Po co usprawniać coś co działa? Po co sobie robić pod górkę?
                Dlaczego wciąż jest tak że mnóstwo ludzi nie wie o opcji pocztowej: za pobraniem ze sprawdzeniem zawartosci PRZED ZAPŁATĄ?
                Dlaczego budzi to opór?
                Obawę? - Przed czym? Uczciwy nie ma nic do ukrycia i powinien dać szanesę kupującemu! Ubezpieczamy przesyłkę; płącimy za nią z góry i - oglądam i wiem co kupuję!
                Żaden kurier "do pięt" nie dorasta temu sytemowi bo kasę weźmie i da ci cegłę - a potem będzie z tobą bolał "ach co za oszust"!!!
                Dlaczego tego typu sprzedaż to wciąż rarytas? Dlaczego Allegro tego nie poleca tylko usiłuje wzbudzać zaufanie swoim "rankingiem" płacących prowizję sprzedawców?
                Czy też mydlić oczy swoim systemem rekompensat...

Komentarz

• Sunders
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 2746

Dziwna sprawa, nowy w tytule 100-400L IS a w opisie i na zdjeciu 400/5,5L IS::

Nie wie cosprzedaje ??:
                  http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Merde
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez Sunders
                    Dziwna sprawa, nowy w tytule 100-400L IS a w opisie i na zdjeciu 400/5,5L IS
                    Kopiuj-wklej z tej aukcji, ale zapomniał poprawić tytuł.

Komentarz

• placykumaster
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 37

Ostatnio zgłosił się do mnie zainteresowany kupnem aparatu allegrowicz, po kilku krótkich mailach w języku angielskim, dostałem taką ciekawostkę od niego.
                      Zaznaczałem, że odbiór tylko osobisty. Po wklejeniu treści do neta, wyskakuje cała litania podobnych przypadków.

Hello,

OK Thanks..I am From United State.Am very much okay with the price and condition of the item and i can pay to your bank account..So all i want you to do now is get me the shipment cost of the package by POCZTEX EMS / POLAND POST to the receiver My Sister in Nigeria and also send me your full bank details so that i can be able to commence with the payments to your account okay.Below is the receivers address so you can calculate the shipment cost plus item cost and also send me your full bank details for payment.

Here is My Sister shipping address below:

Address: 101, Kayode Street Onipanu
                      City: Shomolu
                      State: Lagos
                      zip Code: 23401
                      Country: Nigeria

Also provide me the following details for payment:

Name :
                      Address :
                      Account Number :
                      BIC/S.W.I.F.T :
                      Bank Name :
                      Phone number :
                      Total Estimate to be sent to your account including shipping cost :

I await your soonest reply.
                      Regards.

Komentarz

• jacek_73
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 2587

Zamieszczone przez placykumaster
                        Ostatnio zgłosił się do mnie zainteresowany kupnem aparatu allegrowicz...

... Nigeria...

Regards.
                        Nigeria...guuut widać Nigeria is BACK
                        Jestę fotografę
                        miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• dinderi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3028

Ja bym im podał nr konta. Jak będa pieniądze na koncie, wtedy wysłał aparat.
                          Tylko, że pieniędzy nie będzie, przyjdzie za to e-mail z prośbą o szybkie wysłanie, bo kasa w drodze, a suka się własnie szczeni etc. etc.
                          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Em Es
                            Zablokowany
                            • 2011
                            • 394

w****** stara jak świat jedna z tysiąca odmian wałka nigeryjskiego
                            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

Ostatnio zgłosił się do mnie zainteresowany kupnem aparatu allegrowicz...
                              Ciekawe czy ONI znają polski język

Odpisz im niech sobie tłumaczą

Ja chciałem opowiedzieć taki dowcip w imieniu brata: „Dwóch taterników w kompletnym stroju alpinisty wybrało się do lasu. I tam była taka mała huta... Ona była w jaskini i w tej jaskini była taka, hmm, taka sopla... z góry. I tam taka... ciekło tam tak po niej. I oni wchodzą do tego lasu i spotykają taką rozwódkę, która się ich pyta: – Panowie, jak na Górną Perć? A oni mówią: – Nie wiemy, babciu... I potem poszli dalej i spotkali takiego puchacza.”
                              Jestę fotografę
                              miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Natan
                                Coś już napisał
                                • 2009
                                • 91

Ostatnio zgłosił się do mnie zainteresowany kupnem aparatu allegrowicz, po kilku krótkich mailach w języku angielskim, dostałem taką ciekawostkę od niego.
                                Zaznaczałem, że odbiór tylko osobisty. Po wklejeniu treści do neta, wyskakuje cała litania podobnych przypadków.

Hello,

OK Thanks..I am From United State.Am very much okay with the price and condition of the item and i can pay to your bank account..So all i want you to do now is get me the shipment cost of the package by POCZTEX EMS / POLAND POST to the receiver My Sister in Nigeria and also send me your full bank details so that i can be able to commence with the payments to your account okay.Below is the receivers address so you can calculate the shipment cost plus item cost and also send me your full bank details for payment.

Here is My Sister shipping address below:

Address: 101, Kayode Street Onipanu
                                City: Shomolu
                                State: Lagos
                                zip Code: 23401
                                Country: Nigeria

Also provide me the following details for payment:

Name :
                                Address :
                                Account Number :
                                BIC/S.W.I.F.T :
                                Bank Name :
                                Phone number :
                                Total Estimate to be sent to your account including shipping cost :

I await your soonest reply.
                                Regards.
                                Cześć.

Parę tygodni temu miałem ten sam przypadek gdy chciałem sprzedać tel. na allegro tylko, że koleś był z juesej
                                Co oni myślą, że kto się na to nabierze

Komentarz

Pracuję...