Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

A moze to jakies nowe 5D bo pomijajac fakt, że dodają do niego obiektyw EF-S, to dodatkowo napisali:

APARAT POSIADA POLSKIE MENU

No i pewnie taki nowy niewiele waży, skoro dodaja do niego :

Mini Statyw Kieszonkowy

pomijajac fakt, że do tych pokrowcow dodanych zmiesci sie polowa obiektywu.
    Za to "Nareszcie Twoje obiektywy wolne od rys i zadrapań dzięki profesjonalnym zaślepką. " ( O ile beda pasowac rozmiarem do tych obiektywow).
    Ciekawe ilu chetnych maja na takie super zestawy z tyloma DODAKTAMI.
    Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• luciferi
      Bywalec
      • 2008
      • 181

najlepsze jest to:

'Wystawiamy fakture VAT na usługe sprowadzenia sprzętu, tj 10% wartości końcowej. "

nie ma to jak konkretny dowod zakupu sprzetu

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Coś się to wszystko kupy nie trzyma :-) Ładowarki też na fotach nie ma, pewnie zamiennik kupiony na innej aukcji jeszcze nie dotarł :-)
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Flanel
          Początki nałogu
          • 2005
          • 300

Witam - odkopałem ten wątek, bo mam jakiegoś podejrzanego typa ( oczywiście - mogę się mylić ).

Szukam od tygodni 85 f/1.8 - trafiłem na tą aukcję

I niby wszystko jest okey, ale...

Kiedy aukcja się pojawiła, zdjęcie obiektywu przedstawiało EF 100mm.

Napisałem do sprzedającego: Co jest przedmiotem sprzedaży - obiektyw w opisie aukcji czy ten na zdjęciu.

W odpowiedzi dostałem : " Spadaj "

Nie odpuściłem, i spytałem o co mu chodzi, że zwracam uwagę na istotny błąd i tak dalej.

W odpowiedzi, już milej :"Wybacz . Ale sam wiesz jacy wkurzający sa ludzie a zwłąszcza gówniarze z tymi ptaniami innymi ich głupotami. Zmieniłem już dzięki za spostrzeżeniee . Szampańskiej zabawy życze"

Jako że kusił mnie ten obiektyw, ale obawy co do kolesia z 17 komentarzami i 2 negatywami były duże, więc zacząłem szukać kogoś z jego miejscowości by dokonał zakupu osobiście i napisałem mu tak : "Wybacz że zawracam gitarę.

Jestem zainteresowany 85tką ale: nie mogę dać więcej niż 900 pln, oraz nie jestem w stanie dokonać przedpłaty, więc aktualnie szukam kolegi fotografa z bydgoszczy, który mógłby transakcji dokonać w moim imieniu ( z ręki do ręki ).

Jeśli to nie problem, prosiłbym o fotki testowe - jedną dowolną ( bez obróbki full size raw ), a drugą - tabeli testowej na BF/FF ( oczywiście na f/1.8).

Rozumiem że to dużo o co proszę, więc spoko luz - jak nie, to nie."

Odpowiedź sprzedającego : "Mam zapakowany ten obiektyw wiec tu trujesz mi dupę. Za 950 ci go oddam. Kombinuj szybciej bo mam takich jak ty magików wielu a napewno któryś z nich się zdecyduje na ta cene jw. Pozdrawiam"

Trochę zdziwiło mnie to podejście, więc napisałem: "Ok, rozumiem, w takim razie mnie nie licz, rezygnuję."

A odpowiedź w znanym już stylu przyszła : "Nie zawracaj mi wiecej ****"

I co - licytować ? :-)

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Zamieszczone przez Flanel
            Witam - odkopałem ten wątek, bo mam jakiegoś podejrzanego typa ( oczywiście - mogę się mylić ).

Szukam od tygodni 85 f/1.8 - trafiłem na tą aukcję

I niby wszystko jest okey, ale...

Kiedy aukcja się pojawiła, zdjęcie obiektywu przedstawiało EF 100mm.

Napisałem do sprzedającego: Co jest przedmiotem sprzedaży - obiektyw w opisie aukcji czy ten na zdjęciu.

W odpowiedzi dostałem : " Spadaj "

Nie odpuściłem, i spytałem o co mu chodzi, że zwracam uwagę na istotny błąd i tak dalej.

W odpowiedzi, już milej :"Wybacz . Ale sam wiesz jacy wkurzający sa ludzie a zwłąszcza gówniarze z tymi ptaniami innymi ich głupotami. Zmieniłem już dzięki za spostrzeżeniee . Szampańskiej zabawy życze"

Jako że kusił mnie ten obiektyw, ale obawy co do kolesia z 17 komentarzami i 2 negatywami były duże, więc zacząłem szukać kogoś z jego miejscowości by dokonał zakupu osobiście i napisałem mu tak : "Wybacz że zawracam gitarę.

Jestem zainteresowany 85tką ale: nie mogę dać więcej niż 900 pln, oraz nie jestem w stanie dokonać przedpłaty, więc aktualnie szukam kolegi fotografa z bydgoszczy, który mógłby transakcji dokonać w moim imieniu ( z ręki do ręki ).

Jeśli to nie problem, prosiłbym o fotki testowe - jedną dowolną ( bez obróbki full size raw ), a drugą - tabeli testowej na BF/FF ( oczywiście na f/1.8).

Rozumiem że to dużo o co proszę, więc spoko luz - jak nie, to nie."

Odpowiedź sprzedającego : "Mam zapakowany ten obiektyw wiec tu trujesz mi dupę. Za 950 ci go oddam. Kombinuj szybciej bo mam takich jak ty magików wielu a napewno któryś z nich się zdecyduje na ta cene jw. Pozdrawiam"

Trochę zdziwiło mnie to podejście, więc napisałem: "Ok, rozumiem, w takim razie mnie nie licz, rezygnuję."

A odpowiedź w znanym już stylu przyszła : "Nie zawracaj mi wiecej ****"

I co - licytować ? :-)
            pewnie że nie.. a w sprawie 85ki wysyłam PW bo kolega chyba ma do sprzedania
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Tezet-gdynia
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1283

Zamieszczone przez MacGyver
              http://www.allegro.pl/item512020994_...it_filtry.html

Coś się to wszystko kupy nie trzyma :-) Ładowarki też na fotach nie ma, pewnie zamiennik kupiony na innej aukcji jeszcze nie dotarł :-)

i posiada zoom cyfrowy :P chyba klikne link na aukcji po prawe na gorze
              www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• jacab1
                Bywalec
                • 2005
                • 177

Flanel dzięki... dzięki również innym za ostrzeżenie przed tą aukcją:

Poprosiłem sprzedającego o odwołanie mojej oferty....
                pozdrawiam Jacek
                http://fotosyntetycznie.blogspot.com/
                http://jacekbrozek.blogspot.com/
                http://bacaj.digart.pl/

Komentarz

• siudym
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2254

Ciekawy negatyw ma:

"Negatyw za całościowe podejście do aukcji!. Agresywny w kontakcie z ludźmi, targowanie każdej złotówki aż do bólu a po otrzymaniu ubezpieczenia gratis-brak zadowolenia i wyzwiska. Niepoważny facet!!!
                  [Odpowiedź z:wto 29 sty 2008 17:08:32 CET] Zapłaciciłem pieniądze za przesyłkę zignorował mnie.Nie dotrzymał słownej umowy.Ubezpieczył na połowę wartości kłamał.Nie rzetelnie opisał produkt brak szacunku do osóby 2x starszej w rozmowie.Za moj neutralny dał mi negatywa wstyd."

Brak szacunku dla osoby 2x starszej... Wiec moze ma 16 lat, a druga osoba 8

Komentarz

• jacab1
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 177

Zamieszczone przez siudym
                    Brak szacunku dla osoby 2x starszej... Wiec moze ma 16 lat, a druga osoba 8
                    Na prośbę o wycofanie mojej oferty dostałem odpowiedź:

"Maiałem opinię po stażu Allegowicza że mam do czynienia z powazna osoba nie wycofuję ofert i w razie zmian sytuacji prosze byc gotowy na zakup"

delikatnie mówiąc.... brak życzliwosći i dobrej woli.....??: ja najwyżej ryzykuję negatywa.... a szkiełka poszukam innego- bo nie dosyć że sprzedawca "fajny inaczej" to jeszcze zniezbyt pewny towar.

Komentarz

• Flanel
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 300

cieszę się że mogłem pomóc.

widzę jednak, że kolejna osoba licytuje.

Została już poinformowana.

Komentarz

• jacab1
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 177

Zamieszczone przez Flanel
                        cieszę się że mogłem pomóc.

widzę jednak, że kolejna osoba licytuje.

Została już poinformowana.
                        Ale niestety nie odwołuje ofert ten osobnik....

Komentarz

• Tezet-gdynia
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1283

Wyslijcie wszystkie rozmowy mailowe do obslugi allegro, i napiszcie ze po jego zachowaniu boicie sie ze to oszust. Moze oni cos zdzialaja
                          www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Flanel
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 300

pierwsze maile wysłałem 5 dni temu.

Bez rezultatu..

Ale jestem w kontakcie z tym który aukcję wygrał, i w razie czego pomogę.

Komentarz

• Canonowicz

Witam!
                              Niestety to ja zostałem wielkim wygranym/przegranym tej aukcji z obiektywem. Jak się potoczy dalej zobaczymy. Dziękuję za ostrzeżenia odnośnie sprzedającego. Będę bardziej rozważny przy finalizowaniu transakcji.
                              Natomiast dla "Flanel-a" jest inna aukcja po adresem:

gdzie sprzedający jest z pewnością bardziej wiarygodny. Jednak cena wyjściowa to 1000 zł.

Komentarz

• Flanel
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 300

Dziękuję, ale znalazła się już dobra dusza na CB, która zaofiarowała mi swój używany obiektyw 85, i niebawem do mnie zawita :-)

Komentarz

Pracuję...