Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Zamieszczone przez Kubak82
    a co pomoze klamka kiedy zaczniesz drzemac i ktos jeszcze w sobie znany sposob Cie w tym stanie utwierdzi ?? ukradna Ci kompa, sprzet foto i klamke a z tym bedzie duzo, oj bardzo duzo wyjasniania i zeznawania na Policji.. nie lepiej jezdzic PKS-ami ?? bezpieczniej, cena praktycznie ta sama a dojezdzaja do takich miejsc gdzie kolej nie dotrze
    Wiem, jestem tego świadomy z tą klamką.
    Jeśli chodzi ogólnie o komunikacje to rozkład jazdy mamy jaki mamy i tutaj również: Pożal się Boże :-(
    Nie wspominając o PKS na trasie stolica --> Śląsk. I odwrotnie.
    Dodatkowo likwidują od czerwca jeden z kursów PKP.

...naprawde nie warto a nawet jesli sie obudzisz i wyjmiesz bron to albo w nerwach zrobisz cos czego bedziesz zalowal (wiesz w jakim kraju zyjemy i ze to zlodziej bedzie ofiara a nie Ty - chore ale co zrobic :-( ) albo np. trafisz na zlodzieja ktory bedzie uzbrojony w to samo.. i co wtedy?? strzelanina w pociagu??

serio, kraju nie zmienisz, ale mozesz sie dostosowac...
    No tak, bezradność.

ja tam pks-y sobie chwale
    Kurde, pewna 'dupencja' ciągle mnie zagaduje, żebym z nią w końcu przejechał się PKS'em zamiast PKP.
    Może faktycznie warto

Zamieszczone przez Tomasz1972
    wystarczy do kanału wentylacyjnego rozpylić odpowiedni środek i cały przedział śpi . na usypiaczy tylko klamka..........od drzwi daje radę . Usypiacze omijają drzwi zamknięte .
    Heh, kiedyś była nawet mowa (reportaż w TV - nie pamiętam) o układach złodzieje --> konduktorzy.
    Oczywiście na pewnych trasach.
    Nie pamiętam juz która trasa w PL należała do najgorszych.

Zamieszczone przez mattnick
    Jeśli po świeceniu nie ma rekcji klienta tzn. śpi. Teraz trybisz ?
    Tak, teraz tak. Wychodzi na to, że jak nie śpimy a wiemy o tym numerze to i tak **** wi co zrobić? Myślisz, że jak otworzysz oczy to poprostu sobie pójdą?? Być może będzie grabież. Wiadomo, sytuacja zależy też od ilości 'normalnych' ludzi w przedziale.
    sigpic

Komentarz

• mattnick
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1735

teoretycznie możesz poprosić konduktora, żeby Cię zamknął w przedziale po wcześniejszym sprawdzeniu biletu. Poza tym są teraz przedziały z zamykaniem. Nie załatwia to też do końca sprawy, bo klameczkę do otwierania przedziałów mogą mieć też "amatorzy cudzej własności" więc jakby nie patrzeć **** z tyłu.

btw...
      Zamieszczone przez Zielony
      Swietna cenzura

http://allegro.pl/item101822195_cano...zlotowki_.html a ta ?? pozatym koleś na osobnej aukcji sprzedaje lampkę...zero pudełek...
      Ostatnio edytowany przez mattnick; 4561.
      30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Wats0n
        Uzależniony
        • 2006
        • 996

Ja piernicze, co za bezczelność.
        Na innych aukcjach m. in. radia samochodowe i GPS...
        Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

czyli co ? Wałek ??
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Wats0n
            Uzależniony
            • 2006
            • 996

nie, skąd.
            Zupełnie przypadkiem kolo handluje najczęściej kradzionym sprzętem. Szkoda, że nie ma jeszcze prawie nowych telefonów.
            Tako rzecze Watson.

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

zgłosiłeś ?? Mi się najbardziej podobają wtyczki w radiach
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Wats0n
                Uzależniony
                • 2006
                • 996

Dałem cynk kumplowi z allegro. Tyle mogę zrobić.
                Tako rzecze Watson.

Komentarz

• zanussi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1696

a tego gościa polecam.... ma dużo kasy i czasem robi ponadprzeciątne zakupy, wiec jeśli ktoś ma ochotę zaoszczędzić to do przodu....
                  Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Zielony
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2928

Z tą aukcją to nic, tylko na rower i do wróżki*
                    Ciekawe co koleś miał z matury...

*nie chodzi o to czy kradzione
                    sigpic

Komentarz

• kociu
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 111

To tez wyglada dla mnie bardzo dziwnie...
                      Brak ladowarki, papierow, pudelka, kabli itd
                      moim zdaniem wyglada jak eweidentnie kradziony:/

eos 10D, zenit TTL
                      kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...

Komentarz

• rene
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 283

Pech, skradziono wszystko oprócz body... złodziej napalił się na insrukcję, 2 CD i ładowarkę, body uznał za zbędny gadżet?

Komentarz

• McKane
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2015

Ladowarke chcial dokupic zeby aukcja wygladala mniej podejrzanie ale poczta polska nawalila
                          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Delorian77
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 68

aukcja któą pokazał rene, wedłóg mnie przedstawia ewidentnie kradziony sprzet! pokusiłym sie o zdobcyie ejgo dancyh adresowych.............nawet kosztem komentarza N ( który mi nie zaszkodzi a jego dowali).

Ktos kto sprzedaje taki sprzet napewno ma wiecej komentarzy niz jeden............a ten wyglada na złodzieja w dresie:/
                            300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |

Komentarz

• Wats0n
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 996

Tak sobie myślę... fajnym patentm byłaby wyszukiwarka, coś na zasadzie google graphics, z tym że robiąca bazę fotek na podstawie danych z exifów, dokładniej - numerów body. Mogłoby to troche ułatwić proces odnajdowania sprzętu.
                              Tako rzecze Watson.

Komentarz

• b'Art
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 370

Zamieszczone przez MMM
                                Już teraz dla wielu ludzi "Allegro" to synonim szarej strefy, paserstwa, przemytu i oszustw, i omijają ten sposób kupowania z daleka bo się po prostu boją stracić pieniądze.
                                Im więcej będzie takich ludzi tym szybciej Allegro zrozumie że jednak warto zadbać o wizerunek, bo w końcowym rozrachunku to się może po prostu bardziej opłacić.

A propozycje z numerami seryjnymi już się przewijają od jakiegoś czasu:
                                "Dlaczego nikt z Allegro jeszcze nie wpadł na pomysł aby WYMUSIĆ na sprzedających używany sprzęt obowiązku zamieszczania numeru seryjnego towaru?

Mamy plagę kradzionych telefonów, aparatów fotograficznych i całej masy innego sprzętu RTV. Czy nie warto pomyśleć o ochronie kupujących i utrudnienia życia złodziejom i paserom?
                                Oczywistym jest, że nie zlikwiduje to w/w patologii ale powinno chociaż trochę ją ograniczyć. W przypadku gdy wystąpi rozbieżność między numerem w aukcji a rzeczywistym numerem sprzętu, kupujący ma od razu świadomość że został oszukany i może podjąć odpowiednie kroki. Istnieją bazy z numerami kradzionych telefonów i przed zakupem można sobie sprawdzić czy to co kupujemy ma legalne pochodzenie.
                                Najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie specjalnego, obowiązkowego pola do wpisania takiego numeru, dzięki czemu sprawdzenie legalności towaru mogłoby się odbywać nawet automatycznie. Można ten numer ukryć na czas trwania aukcji i pokazać go TYLKO kupującemu już po wygraniu aukcji. Daje to możliwość sprawdzenia pochodzenia sprzętu jeszcze przed wpłatą pieniędzy. "

... i ZERO reakcji z ich strony

Niestety nie wymuszą tego z prostego powodu - mają z tego prowizję
                                Tak samo jak zarabiający operatorzy GSM na skradzionych komórkach - przecież w jakiejś sieci wykupiona zostanie karta PP lub abonament. A policjanci nasi olewają np. giełdy z częściami samochodowymi... więc allegro się nie będą zajmować

Ja kupuję za All już kilka lat, i jeszcze się nie naciąłem i pewnie się nie natnę. Dlatego, że wybieram ludzi z dużą ilością komentarzy (profesjonalistów), minimalną ilością negatywów (nie zawsze na 1000 transakcji uda się nieotrzymać negatywnego koment.) Nie łudzę się i nie uczestniczę w aukcjach zakupu czegoś o wartości rynkowej 5000 za 50 PLN - to jest jasne, że to kradziony sprzęt lub naciągactwo... i już.

Wystarczy trochę zdrowego rozsądku.

Komentarz

Pracuję...