Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Canonowicz

Witam ponownie.
    Pomimo pewnych obaw przy zakupie wyżej wspomnianego obiektywu sprzedający okazał się całkiem w porządku osobą. Dla bezpieczeństwa wybrałem się dzisiaj po odbiór obiektywu osobiście podczas fatalnej pogody (śnieżyca) i sporej odległości ok. 150 km. Jednak nie chciałem ryzykować. Przez to niewiele zyskałem ale transakcja przebiegła bez przeszkód i obiektyw jest jak najbardziej w porządku. Ostrzy jak żyleta i papiery też grają. Pomimo tego nie była to moja najlepsza aukcja chociażby ze względu na niewielką w tej chwili róznicę w wartości pomiędzy nowym a zakupionym przeze mnie. Najważniejsze jednak, że wszystko gra. Dziękuję za ostrzeżenia nawet jeśli nie były w tym wypadku słuszne to mimo wszystko miło, że ktoś ma ochotę pomóc innym osobom w tego typu sytuacjach. Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

• Tezet-gdynia
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1283

Cieszymy sie ze dobrze sie skonczylo bo jego zachowanie swiadczylo inaczej. Oby zdjecia z niego byly teraz jak najlepsze!
      www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• HuleLam
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1641

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
        Cieszymy sie ze dobrze sie skonczylo bo jego zachowanie swiadczylo inaczej. Oby zdjecia z niego byly teraz jak najlepsze!
        A nie przesadzacie aby? Że gościu dość obcesowo pisze, a nie "ą-ę" to nie świadczy o jego nieuczciwości! Ewentualnie może tylko o niskiej kulturze osobistej...
        Fotograf platoniczny

Komentarz

• Thomason2005
          Uzależniony
          • 2005
          • 507

Zamieszczone przez Canonowicz
          Witam!
          Niestety to ja zostałem wielkim wygranym/przegranym tej aukcji z obiektywem. Jak się potoczy dalej zobaczymy. Dziękuję za ostrzeżenia odnośnie sprzedającego. Będę bardziej rozważny przy finalizowaniu transakcji.
          Natomiast dla "Flanel-a" jest inna aukcja po adresem:

gdzie sprzedający jest z pewnością bardziej wiarygodny. Jednak cena wyjściowa to 1000 zł.
          sprzedany za 3tys. zł???

Komentarz

• adams_bart
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 19

cena startowa 3000zł
            5D + GRIP + 50/1.8 + 17-40/4

Komentarz

• quail
              Początki nałogu
              • 2008
              • 400

Pewnie znajdzie się wielu chętnych ;-)
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Zadałem mu pytanie na allegro. Napisał, że obiektyw się już sprzedał (ciekawe za ile...). Aukcja lada moment zniknie.
              Ostatnio edytowany przez quail; 22409. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Tezet-gdynia
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1283

Zamieszczone przez HuleLam
                A nie przesadzacie aby? Że gościu dość obcesowo pisze, a nie "ą-ę" to nie świadczy o jego nieuczciwości! Ewentualnie może tylko o niskiej kulturze osobistej...
                Wyobrazasz sobie takiego sprzedajacego w normalnym sklepie ? :-| Bo ja jakos nie :-|
                www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• koy
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 108

Wbrew pozorom jest troche takich sprzedawcow, ktorzy na wejsciu do sklepu witaja z gracja i szykiem: Czego?! . Niektorzy wychodza z zalozenia ze liczy sie tylko towar, a cos takiego jak podejscie do klienta czy kultura osobista uwazaja za zbyteczny wysilek. Najlepiej takie sklepy omijac i odstraszac innych, moze wtedy zmadrzeja.

Komentarz

• Canonowicz

Z pewnością tacy sprzedawcy najbardziej szkodzą sami sobie. Ja kiedy jechałem po odbiór miałem bardzo dużo znaków zapytania, które się później rozwiały. Ale może dreszczyk emocji i trochę adrenaliny czasami pomaga

Komentarz

• galekeg
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 167

Podejrzane zakupy w sklepie?
                      Jakiś czas temu wchodzę do Fotojoker w Lublinie (tak przy okazji zakupów w markecie) i widzę dwóch sprzedawców w czarnych krawatach z żółtym napisem , ale co tam witrynka Canon jest więc pytam o możliwość sprowadzenia i cenę 85 1.8 i 50 1.4. Zostałem potraktowany jak trędowaty i dowiedziałem się że takie obiektywy tylko na zamówienie (nikt tego nie kupuje to po co magazynować) w kosmicznej cenie a po za tym to badziew.
                      Pomyliłem trochę allegro ze sklepem ale co tam , zawsze ktoś z jaśnie tu panujących przeniesie do info o sprzedawcach.
                      Ostatnio edytowany przez galekeg; 16819.
                      SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Komentarz

• Flanel
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 300

Zamieszczone przez galekeg
                        Podejrzane zakupy w sklepie?
                        Jakiś czas temu wchodzę do Fotojoker w Lublinie (tak przy okazji zakupów w markecie) i widzę dwóch sprzedawców w czarnych krawatach z żółtym napisem , ale co tam witrynka Canon jest więc pytam o możliwość sprowadzenia i cenę 85 1.8
                        A to ciekawe, bo ja będąc w FJ w Gdyni, zadałem pytanie czy mają ową 85 kę... Pani powiedziała że nie. Ja na to czy można zamówić, czy sprowadzą i za ile.

Usłyszałem. Nie - nie zamawiamy.

W ****ch się poprzewracało ?!

Komentarz

• Paenka
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 727

Może nie o aparatach stricte ale powiedzcie mi czy można sprzedawać program , który jest darmowy?

pomijam "fachowość" obróbki zdjęć
                          Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Płacisz za "kurs" i płytkę.
                            Wiele redakcji sprzedawało płytki z freewarem podklejone na papierku w postaci czasopisma :-)
                            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Paenka
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 727

Czyli ja równiez mogę powgrywać czyjąć ciężką pracę bez licencji ani pozwolenia na takie wykorzystanie programu, dodać jakiś "kurs" nawet w powerpoincie i będzie git? No to nic tylko robić interesy.
                              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• piotrek72t
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 380

W przypadku programów komputerowych, wszystko zależy od licencji na jakiej są udostępniane, licencje typu GPU, BSD dopuszczają takie praktyki.
                                Piotr Talarczyk
                                1ds III 1d

Komentarz

Pracuję...