X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shaqi
    Początki nałogu
    • 2005
    • 448

Zamieszczone przez andres
    napisz do fotto.pl dadzą Ci szablony stron i utworzą konto ftp, na które możesz wgrać strony wykonane w PSie

dzięki zaraz wypróbuje
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• shaqi
      Początki nałogu
      • 2005
      • 448

a jak wasze doswiadczenia z tym fotto.pl
      jak z jakością?
      ja miałem narazie jedną z fotojokera ale to jeden wielki pasztet.
      Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
      Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
      A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• ryszard_ochódzki
        Początki nałogu
        • 2007
        • 255

A czy ktoś z Was zamawiał tu ?
        Mordo Ty moja !

Komentarz

• Ghent
          Coś już napisał
          • 2007
          • 83

Zamieszczone przez shaqi
          jak z jakością?
          Także jestem ciekaw jak wygladaja od nich foto ksiązki może ktoś ma juz doświadczenie gdzie i jak można sensownie zrobic foto ksiązke smiało podzielcie się wiedza
          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Termos
            Coś już napisał
            • 2005
            • 61

Mam pytanie do klientow firmy Blurb.
            Wlasnie tworze u nich album i nie moge zrozumiec jak to mozliwe, ze gotowy produkt u mnie na dysku ma rozmiar X, a w momencie transferu do nich wysyla dane o rozmiarze 1/3 X. Jak sie to ma do jakosci wydrukowanych zdjec?
            Pozdrawiam
            5D

Komentarz

• thedoc
              Początki nałogu
              • 2006
              • 328

Zamieszczone przez Ghent
              Także jestem ciekaw jak wygladaja od nich ksiązki może ktoś ma juz doświadczenie gdzie i jak można sensownie zrobic foto smiało podzielcie się wiedza
              popieram, kto ma doświadczenia z fotto? chodzi o fotoksiążkę!

Komentarz

• Termos
                Coś już napisał
                • 2005
                • 61

Zamieszczone przez thedoc
                popieram, kto ma doświadczenia z fotto? chodzi o fotoksiążkę!
                Obecnie mam od nich jedna fotoksiazke w formacie standard landscape z maksymalna iloscia stron na zwyklym papierze. Powiem krotko... bede do nich wracal.
                Jak masz jakies pytania to w miare mozliwosci odpowiem.
                Pozdrawiam.
                5D

Komentarz

• Sielan
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 127

Zamieszczone przez ripek
                  schabu - nie wiem czy ktoś w Polsce ma taką maszynę tj HP Indygo 5000 która kosztuje MILION złotych ;>

...
                  Na HP Indigo 5000 drukują np. w warszawie w StudiuSupra www.studiosupra.pl. Zresztą robią fotoksiążki pod marką Fotogift www.fotogift.pl.

Na wydruku żadnej kaszki nie ma, jest zwykła rozetka rastra amplitudowego. Jak ktoś jest z Wawy, może sobie u nich obejrzeć przykładowe fotoksiążki.
                  30D + szpargały

Komentarz

• TIX
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 55

pracowałem w firmie gdzie maszyna kosztowała 500 000 zł i to nie farbkowe indygo ale xerox DC5000 - do odbitek bardzo fajna sprawa
                    /sig w budowie/
                    40D, Pancolar 50mm 1.8, C50 1.8 MkII, C35-105, Granit 80-200 mm , Jupiter 85/2.0 , 135mm, walizka różności

Komentarz

• andrewjohn
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 349

Zamieszczone przez shaqi
                      jak z jakością?
                      Ja natomiast byłe bardzo zadowolony z fotoksiązki z Fotojokera.
                      Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Komentarz

• schabu
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1352

Zamieszczone przez andrewjohn
                        Ja natomiast byłe bardzo zadowolony z fotoksiązki z Fotojokera.
                        jak dla mnie to bardzo kiepska jakość, szczególnie czerni.
                        Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• krzysp
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 133

Zamieszczone przez schabu
                          jak dla mnie to bardzo kiepska jakość, szczególnie czerni.
                          Witam.
                          Widziałem przykładowe coś co Fotojoker nazywa fotoksiążką. Zapytałem tylko panią na stoisku czy zdjędia w tych fotoksiążkach były wielkości znaczka pocztowego powiększane do formatu pocztówkowego, w dodatku z ogromną kompresją.
                          A ta na poczekaniu zrobiła mi wykład na temat: jakiego formatu musi być zdjęcie, żeby dobrze wyglądało w ich "rewelacyjnej" fotoksiążce. Usłyszałem baśń o megapikselach, rozmiarach zdjęć itd.
                          Żeby skończyć tę ciekawą dyskusję zapytałem czy mogę dostarczyć pliki w formacie TIFF. W tym momencie pani zamilkła... a ja opuściłem sklep.
                          link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• himi
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 2638

Zamieszczone przez Termos
                            Obecnie mam od nich jedna fotoksiazke w formacie standard landscape z maksymalna iloscia stron na zwyklym papierze. Powiem krotko... bede do nich wracal.
                            Jak masz jakies pytania to w miare mozliwosci odpowiem.
                            Pozdrawiam.
                            Sam przymierzam się do zlecenia im testowej fotosiążki - na sztywniejszych kartach, to się u nich nazywa fotoksięga. Planuję 16 stron - to ma być książka prezentacyjna dla klientów. Robił ktoś u nich już takie zlecenie? Jak z jakością - terminowością?

Komentarz

• Jaca9
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 241

Jaki druk do fotoksiążki polecacie atramentowy czy cyfrowy? A i jak się spisuje fotto.pl? warto u nich złożyć zamówienie wywiązują sie z terminu?
                              Ostatnio edytowany przez Jaca9; 12708.

Komentarz

• tomba
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 234

Zamieszczone przez Jaca9
                                Jaki druk do fotoksiążki polecacie atramentowy czy cyfrowy? A i jak się spisuje fotto.pl? warto u nich złożyć zamówienie wywiązują sie z terminu?
                                W fotto kiedys robiłem i było ok, teraz wysłałem jedną sztukę 14tego sierpnia i jeszcze nie dostałem nic od nich, niestety na stronie mają napisane, że czeka się do miesiąca.
                                sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
                                niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
                                Fotograf ślubny

Komentarz

Pracuję...