X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rsuhy
    Coś już napisał
    • 2007
    • 70

Fotto.pl juz nie przyjmuje zleceń na fotoksiegi i raczej nie zapowiada sie na to...;((

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Przecież pisałem już o tym, że mają padniętą maszynę. Zostawia kleksy na stronach. Serwisant odmówił naprawy, bo ,,maszyna jest ok''.

Komentarz

• Jaca9
        Bywalec
        • 2007
        • 241

A brał już ktoś z www.fotoksiega.pl, to z fotto.pl można już zapomnieć a szkoda bo dobre ceny mieli

Komentarz

• Jaca9
          Bywalec
          • 2007
          • 241

Chyba że jest jakie foto godne polecenia w Poznaniu

Komentarz

• tomba
            Bywalec
            • 2006
            • 234

wczoraj dostałem z fotto.pl na miękkich kartach w standardowym druku. Więcej takich nie zamawiam, chyba że młodzi się uprą. Różnica w porównaniu do odbitek jest kolosalna, przynajmniej dla mnie. Druk jest mało ostry (mój domowy epson bije go na głowe w każdym calu nawet na zamiennikach). Zdjęcia nadrukowane na całą stronę 36x26 jeszcze wyglądają znośnie, ale małe po 4 szt i więcej na stronie to totalna mydlana porażka. Kolory to kolejna sprawa, po raz pierwszy ujrzałem na swoich zdjęciach coś czego bardzo nie lubię - czerwone twarze (tutaj też mój epson na zamiennikach wygrywa).
            Oglnie jeszcze całość ciut ciemniejsza niz na odbitkach, moim monitorze i drukarce.
            W zeszłym roku tam brałem jedną i zdawało mi się, że było lepiej. Może mniejszy format i dla tego, ale jak pisałem druk na całej stronie jeszcze w miarę akceptowalny (ostrość).
            sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
            niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
            Fotograf ślubny

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

Zamieszczone przez Jaca9
              A ze stronki www.fotoksiega.pl ktos moze korzystał jak tam wygrada, wydruk, kolorystyka itd, czy lepiej zostać przy www.fotto.pl proszę o odpowiedź pilna już sprawa
              W zeszlym roku przes swietami kozystalem z uslug FOTTO.pl. Zeskanowlismy stare zdjecia tesciow + jeszcze kupa innych i zrobilismy im album. Zlozylem zamowienie, zadzwonilem nawet (duzo przed swietami) zeby sie upewnic ze zamowienie bedzie na czas. Pare dni przed, .... nic...., swieta .... nic....., po sylwestrze .... nic. Dostali album w polowie stycznia. Sam nie wiem ile dni trwala realizacja. Niestety nie wiem jaka jest jakosc poniewaz w PL jeszcze od zeszlych swiat nie bylem i nie bylo mi dane zobaczyc rezultatu.
              Bije sie w piersi ze nie zrobilem tego albumu w www.blurb.com wiem ze ze stanow ale bylo by napewno na czas. Zawsze sie wyrabiaja. Cenowo podobnie a jakosc mnie zadawala.

Komentarz

• sawczuk
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 27

Tez ostatnio odebralem fotoksiazke z fotto.pl, zdjecia wygladaly dokladnie tak samo jak opisuje tomba, jak dla mnie tragedia, az wstyd bylo to mlodym oddawac.
                Rowniez zastanawiam sie nad fotoksiega.pl, jak u nich z jakoscia? Zamawial ktos u nich?

Komentarz

• mor_feusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1370

W jakims ostatni casopismie foto, ktore kupilem byl "test" wlasnie "drukarni fotoksiazek" (mieszkam w UK). Goden polecenia bylo www.blurb.com (2 miejsce o ile sie nie myle). Widzialem foto ksiazki z BLURBa i jest dobrze. Naprawde moge polecic. Wysylka tez nie idzie dlugo tak wiec polecam. Wiem, wie, trzeba napedzac rynek, promowac produkt krajowy ale... warto sprobowac

Komentarz

• tomba
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 234

ciekawie to wygląda z blurbem, a i wysyłka ekonomiczna do nas to jakieś 5euro - dostawa 4-15 dni.
                    Biorąc pod uwagę to że czekałem w fotto.pl miesiąc na moją badziewną sztukę, to rewelacja. Jeżeli jakość jest na wysokim poziomie to chyba nie ma się co zastanawiać pomiędzy tymi dwoma.
                    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
                    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
                    Fotograf ślubny

Komentarz

• RUTRA007
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 52

Pierwszą fotoksiążkę w FOTOJOKERze byłem zachwycony. Było to 4 lata temu (pierwsza w punkcie, w którym składałem zlecenie). Systematycznie spadała jednak jakość, ostatnią sprzed miesiąca byłem załamany.
                      Zastanawiam się jednak nad kolejną, tyle że wersją na lepszym papierze.
                      Mam wątpliwości, czy spadek jakości nie wiąże się z wprowadzaniem zbyt ciężkich zdjęć. Kiedyś dawałem zwykłe jpg wprost z aparatu. Teraz - po wywołaniu z RAWu i ew. PSuciu, a ich ciężar jest i tak spory.
                      Może zbyt dużo pikseli w dokumencie źródłowym nie jest odpowiednio przerabiane przez ich soft i maszyny? W punkcie nie uzyskałem odpowiedzi. A może odpowiedź jest bardziej prozaiczna - więcej klienteli, mniej troski o jakość.
                      Jak odbiorę następną, to dam znać. Bo sama idea fotoksiążek jest super.
                      Rutra007

Komentarz

• pawelel
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 15

Zamieszczone przez Jaca9
                        A może znacie jakieś inne firmy co robią fotoksiażki i warci są polecenia.
                        na forum nikona polecają najlepszefoto.pl, z tego co wiem to w przyszły czwartek i piątek organizują preznetację swoich produktów w Warszawie

Komentarz

• Jaca9
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 241

Na www.najlepszefoto.pl wygląda to dość obiecująco tylko nie wiem ceny są netto. Bardzo zbliżona cena co do www.fotoksiega.pl ale najważniejsze pytanie jak z jakością ??

Komentarz

• pawelel
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 15

tutaj jest sporo opinii na temat producentów

pozdrawiam

Komentarz

• Jaca9
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 241

dzięki

Komentarz

• rysiaczek
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 897

Zamieszczone przez Jaca9
                                Na www.najlepszefoto.pl wygląda to dość obiecująco tylko nie wiem ceny są netto. Bardzo zbliżona cena co do www.fotoksiega.pl ale najważniejsze pytanie jak z jakością ??
                                2 dni temu odebrałem pierwszą książkę od nich. O ile druk bez zarzutu, to niestety jestem już w trakcie reklamacji - na wszystkich łamaniach rozkładówek rozszedł się druk - czarne jest niebieskie, na czb zdjęciach łamanie różowe/nieb etc. Wygląda to mniej więcej tak, jakby była otwierana znacznie bardziej, niż 'na płasko' i nastąpiło rozciąganie papieru. Po rozmowie z nf - taka rzecz nie powinna mieć miejsca, no więc obaczym co dalej.
                                Gdyby nie ten 'niuans', to książka całkiem ok.

Mam zdjęcia łączeń kart, ale wstrzymam się z pokazywaniem aż zakończymy procedurę reklamacyjną - nie chce niepotrzebnie publicznie roztrząsać, wypadki przy pracy zdarzają się każdemu.
                                Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

Pracuję...