X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Izabella Bodzioch
    Dopiero zaczyna
    • 2012
    • 38

Odp: Albumy ślubne, fotoksiążki

Zamieszczone przez Konrado84
    Ja też chciałbym wyrazić swoje zadowolenie z albumów Bodziochów - bardzo wysokiej jakości produkty, asortyment szybko się powiększa, a biorąc pod uwagę, że to początki... to może być z biegiem czasu naprawdę ciekawie
    Wszystko w bardzo miłej atmosferze.

Póki co... macie mnie
    dzięki Konradzie za dobre słowo

Komentarz

• Bigammer
      • 2012
      • 2

Ja ostatnio kupiłam fajne albumy niemieckiej firmy Hama. Normalne takie, z kartkami do wklejania białymi albo czarnymi - to sprawdza się najlepiej. Fotoprzylepce, albo taśma dwustronna do przyklejenia zdjęć i już. Ja kupiłam w sklepie entero.pl - podaję link Tradycyjne - Albumy uniwersalne - Albumy fotograficzne albumy | zegarki | akumulatory | karty pamięci | kable | kino domowe | xavax | tornistry | entero.pl sklep internetowy Lębork

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

Nasza najnowsza produkcja - Art Book - muzealny matowy papier (żadnych przebarwień na bigu), archiwalne pigmenty o długości życia 100+ lat. Jako jedyni w PL i nieliczni w Europie oferujemy taki produkt

Więcej zdjęć tutaj: Photocover Art Book 20x20 | Facebook
        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• merida
          Początki nałogu
          • 2010
          • 416

Witam od pewnego czasu zainteresowany jestem tematem Fotoalbumów (które wcześniej robiłem w innym miejscu). Do tej pory wybór skłaniał się ku Krukbook, jednak ostatnim czasem Empresseart mocno zawojował na rynku stawiając na jakość i podobne ceny. Chcę wydrukować w jednej z tych dwóch firm portfolio by oferować klientom. Czy polecacie którąś*z firm bardziej? O pierwszej sporo wyczytałem w wątku, o drugiej mniej...a jak wypada bezpośrednie porównanie w relacji cena-jakość?
          Instagram

Komentarz

• darkon
            Bywalec
            • 2011
            • 239

Zamieszczone przez ripek
            archiwalne pigmenty o długości życia 100+ lat.
            Zawsze mnie interesowało kto w początkach XXw wyprodukował takie pigmenty?
            A tak na poważnie w jaki sposób można określić, czy taki pigment przetrwa 10, 20, 50 czy 100 lat?
            EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• marekb
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2273

Zamieszczone przez merida
              Witam od pewnego czasu zainteresowany jestem tematem Fotoalbumów (które wcześniej robiłem w innym miejscu). Do tej pory wybór skłaniał się ku Krukbook, jednak ostatnim czasem Empresseart mocno zawojował na rynku stawiając na jakość i podobne ceny. Chcę wydrukować w jednej z tych dwóch firm portfolio by oferować klientom. Czy polecacie którąś*z firm bardziej? O pierwszej sporo wyczytałem w wątku, o drugiej mniej...a jak wypada bezpośrednie porównanie w relacji cena-jakość?
              zarówno Krukbook jak i Empress produkują fotoksiążki (druk cyfrowy na cienkich kartach )a nie fotoalbumy (odbitka fotograficzna lub wydruk pigmentowy na sztywnych kartach - głównie usztywniane przekładką kartonową lub z tworzywa ). Pierwsze tańsze i gorsze, drugie jakościowo lepsze lecz droższe.

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7443

Zamieszczone przez marekb
                Pierwsze tańsze i gorsze, drugie jakościowo lepsze lecz droższe.
                Tansze ? Gorsze ? Ceny podobne, a klienci mają rozne preferencje. Fotoksiążki wydawac by sie moglo, ze mniej trwałe, ale moja pokazowa od Zbyszka ma juz ze 3 lata a jest jak nowa.
                O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• BeatX
                  PLUS member
                  PLUS member
                  • 2007
                  • 1733

jakie ceny podobne?
                  fotoksiążka 30x30cm, 50 stron to około 250pln (okładka z ekoskóry)
                  fotoalbum 30x30cm, 50 stron to około 450pln (okładka z ekoskóry)
                  oczywiście to wszystko szacunkowo.
                  klienci nie tyle ze maja rozne preferencje, co rozna pojemnosc portfela.
                  jeszcze nie widzialem, zeby komus stykala fotoksiazka zamiast fotoalbumu (w pojeciu estetyki)
                  zawsze fotoksiazka musi wystarczyc, bo fundusze nie pozwalaja na fotoalbum.
                  Moje zdjęcia: https://www.flickr.com/photos/193816559@N05/

Komentarz

• marekb
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2273

Zamieszczone przez Cichy
                    Tansze ? Gorsze ? Ceny podobne, a klienci mają rozne preferencje. Fotoksiążki wydawac by sie moglo, ze mniej trwałe, ale moja pokazowa od Zbyszka ma juz ze 3 lata a jest jak nowa.
                    Kuba, ja o jakości obrazka, a nie trwałości. W drugą stronę to niech mi ktoś pokaże gdzie w podobnej cenie zrobi np 40 kart fotoksiążki vs 40 rozkładówek fotoalbumu. Dlatego fotoksiążka przeznaczona jest do sporej ilości stron, kartek, można zapodawać po jednym dużym zdjęciu na stronie, jakością jednak nie dorówna. Ceny podobne przy małej ilości kart gdzie sporym kosztem jest introligatorka.

Komentarz

• merida
                      Początki nałogu
                      • 2010
                      • 416

Ja chyba źle napisałem,zawsze to mylę. Chodziło mi, to to ,że dawniej robiłem fotoksiążki, a teraz chcę wybrać fotoalbumy i przy nich zostać bo bardziej mi się podobają. Wolę umieszczać jedno zdjęcie na stronę niż ładować kolaż z 5 jak to miało miejsce w fotoksiążce, gdzie liczba rozkładówek była znacznie mniejsza.
                      Instagram

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

Zamieszczone przez merida
                        Ja chyba źle napisałem,zawsze to mylę. Chodziło mi, to to ,że dawniej robiłem fotoksiążki, a teraz chcę wybrać fotoalbumy i przy nich zostać bo bardziej mi się podobają. Wolę umieszczać jedno zdjęcie na stronę niż ładować kolaż z 5 jak to miało miejsce w fotoksiążce, gdzie liczba rozkładówek była znacznie mniejsza.
                        piszesz zupełnie odwrotnie...

Komentarz

• merida
                          Początki nałogu
                          • 2010
                          • 416

Wiem wiem, bo pomyliłem nazwy co mi się często zdarza w tym przypadku
                          Instagram

Komentarz

• suchyHc
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 504

Gdzie w Warszawie można zrobić fotoksiążkę, fotoalbum i tradycyjny album do wklejania? - chodzi mi o jedno miejsce, sprawdzone, o wysokiej jakości. Teraz zamawiam te rzeczy z dwóch różnych miejsc i często mam wtopę, przez różne kolory okładek do jednego zamówienia. Podoba mi się oferta najlepszefoto.pl , ale to daleko, a ja lubię czasem pogadać na żywo, o tym co robię.
                            Skasowali mi ;(

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

Zamieszczone przez suchyHc
                              Gdzie w Warszawie można zrobić fotoksiążkę, fotoalbum i tradycyjny album do wklejania? - chodzi mi o jedno miejsce, sprawdzone, o wysokiej jakości. Teraz zamawiam te rzeczy z dwóch różnych miejsc i często mam wtopę, przez różne kolory okładek do jednego zamówienia. Podoba mi się oferta najlepszefoto.pl , ale to daleko, a ja lubię czasem pogadać na żywo, o tym co robię.
                              a jaki jest problem poprosić o wzornik, producent Ci wysyła, jaki jest problem poprosić o paczkę demo ? producent Ci wysyła, chyba, że bardziej niż na jakości zależy Ci bardziej na tym by pogadać na żywo o tym co robisz ?

Komentarz

• suchyHc
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 504

Chodzi oczywiście o kwestie kontaktu osobistego w przypadku problemów, reklamacji. Poproszę o odpowiedzi na moje pytanie.
                                Skasowali mi ;(

Komentarz

Pracuję...