X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

Zamieszczone przez pank
    Jak już wspominałem, składanie książek w PSie jest bardzo złym pomysłem, chyba że ktoś na nadmiar czasu narzeka. Jak jest w pakiecie, to InDesign, jak nie ma, to jakiś program do składu książek z wielostronicowymi dokumentami i pracą na prevkach.
    nie jest złym pomysłem jeśli się wykonuje 6-10 projektów rocznie / 60-70 albumów tradycyjnych Wszystko zależy na czym tak na prawdę ci zależy. Gdyby mnie interesowały fotoalbumy/ fotoksiążki robiłbym je w znaczącej większości. Jeśli jednak chcę i mogę więcej zarobić na tradycyjnych to je wolę;-)

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Koszt tradycyjnego albumu i fotoksiążki jest podobny więc czemu na albumie miałbyś zarobić więcej? Zakładając, oczywiście proponujesz dobre albumy.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

Zamieszczone przez pank
        Koszt tradycyjnego albumu i fotoksiążki jest podobny więc czemu na albumie miałbyś zarobić więcej? Zakładając, oczywiście proponujesz dobre albumy.
        stosuję, że to bardzo, bardzo dobre, solidne albumy (i żadnych reklamacji odkąd je polecam - będzie tego ze 3 lata) i mam na nich znacznie, znacznie większą przebitkę niż na fotoalbumie, ale to już moja słodka tajemnica.

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

off-topic o tym co można robić w czasie wyklejania albumu itp. poszły do kosza, proszę przynajmniej z grubsza trzymać się tematu wątku..
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• GoOrange
            Bywalec
            • 2011
            • 193

Zamieszczone przez pank
            Jak już wspominałem, składanie książek w PSie jest bardzo złym pomysłem, chyba że ktoś na nadmiar czasu narzeka. Jak jest w pakiecie, to InDesign, jak nie ma, to jakiś program do składu książek z wielostronicowymi dokumentami i pracą na prevkach.

To może mogę prosić o jakieś nazwy tych programów?

Komentarz

• pank
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1502

Nie znam, indesigna używam Na pewno Yervant Gallery ale ten program jest dość drogi.
              Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Bart3k
                Początki nałogu
                • 2008
                • 316

Zamieszczone przez Beny!
                Tak jak podkreśliłem, w tym zleceniu właśnie fotoksiążka odpada.
                Album - a jak pisałem, to czy albumy kieszeniowe?
                A i gdzie szukać oprócz fotokoszyk.pl...

albumy kieszeniowe to chyba najgorszy sposób prezentacji zdjęć ślubnych... powiem brutalnie... nie ma gorszej wsi niż taki album na zdjęcia ślubne
                Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

Zamieszczone przez GoOrange
                  To może mogę prosić o jakieś nazwy tych programów?
                  foto-fusion
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez Bart3k
                  albumy kieszeniowe to chyba najgorszy sposób prezentacji zdjęć ślubnych... powiem brutalnie... nie ma gorszej wsi niż taki album na zdjęcia ślubne
                  to też zależy jakie zdjęcia bo może klimatem akurat pasują
                  Ostatnio edytowany przez marekb; 4878. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• zkruk
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 31

ponieważ marekb podał adres drukarni - a teraz powstała już strona "albumowa" to chętnych zapraszam na www.kdalbumy.pl - tam znajdziecie zdecydowanie więcej informacji

nie będę się rozpisywać coby nie zaśmiecać wątku

Komentarz

• photographus
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 434

Pozwolę sobie odświeżyć i zadać konkretne pytanie:
                      Czy znacie jakiś soft POD MACA typu DG foto-art lub Fusion- foto? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady, tylko błagam nie piszcie o darmowych programikach polecanych przez laby i drukarnie - to kwas .
                      pozd®ówka
                      regulamin pkt 8

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Ja składam w indesignie.

Komentarz

• photographus
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 434

Zamieszczone przez pank
                          Ja składam w indesignie.
                          dzięki. Inne propozycje?
                          regulamin pkt 8

Komentarz

• chuba
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 173

Zamieszczone przez photographus
                            dzięki. Inne propozycje?
                            Corel Draw i Adobe Illustrator. Chociaż propozycja Panka zdecydowanie lepsza.
                            Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Komentarz

• PrzemoBydg
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 42

Witam,

Pozwolę sobie nieco odswieżyć temat. Dziś zabrałem się za wyklejanie albumu włoskiej firmy Cor-Alb, wg. mnie bardzo wysoka jakość. Jako medium klejące przylepce Henzo. Niestety podczas przekładania już pierwszej kartki zdjęcie się odrywa. Format albumu ok. 30 x 30 cm. Format odbitki 15x23 cm. Jakieś pomysły? Czy coś robie źle? Mam takie wrażenie jakby karton, z którego jest zrobiony album nie przyjmował tego kleju z przylepców.

Tańsze albumy np: Walther, Panodia wyklejałem z powodzeniem tymi przylepcami. Czy pozostaje mi tylko pistolet z taśmą / błoną?

Mam jeszcze wątpliwość co do ilości użytych przeze mnie fotoprzylepców. Dla fotek 15 x 21 przeważnie stosuję 9 albo nawet więcej sztuk, bo wydaje mi się, że fotką się nie trzyma dostatecznie, a tutaj czytam, że wystarczy 5 szt. dla tego formatu. Dodam, że nie zależmi mi na szybkości przyklejania, bo albumy robie dla siebie - dla przyjemności.
                              | 50D | 17-85 | S30 1.4 | 50 1.8 | 70-200 4 L | 430 EX II |

Komentarz

• tomba
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 234

Ja używam tej dużej maszynki henzo, taśma do nich jest konkretna i nigdy mi się nic nie odkleja, formaty przeważnie takie jak twoje. Czasem jak mi się zapas taśmy skończy i mam robić podklejkami to jestem chory
                                Smaruje dookoła przerywaną linię, a na zagięciach kart ciągłą, mam ostatnio takiego myra, że nic nie może mi odstawać
                                sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
                                niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
                                Fotograf ślubny

Komentarz

Pracuję...