X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jaca9
    Bywalec
    • 2007
    • 241

Niestety najbardziej widać na cz-b i masz rację bardzo to wkurzyła jak się ogląda, nie wiadomo co młodzi na to powiedzą oby za bardzo się nie czepiali z powodzenia z młodymi.

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Młodzi nie zauważąSzkoda, że w sumie solidna firma (miałem zamiar u nich zamawiać) daje ciała.

Komentarz

• vengo
        Coś już napisał
        • 2008
        • 88

Najlepsze foto miało w czwartek i piątek swoje prezentacje w W-wie.
        Widziałem ich fotoksiążki-mieli ich około 10-15.
        Robią na Kodaku Endura i w metalicu.
        Na żadnej nie widziałem takiego numeru jak u rysiaczka,a dosyć wnikliwie oglądałem.
        Gdyby nie to, mogłbym uznać ich fk za naprawdę warte polecenia.

...i rabaty dawali...

Komentarz

• pawelel
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 15

Zrobiłem już pare fotoksiążek, ostatni pakiet w nf. Rzeczywiście, na fotoksiążce naświetlanej na papierze foto (czy to z nf czy od kogoś innego) można dostrzeć przebarwienia. Jednak nie jest to tak widoczne jak na zdjęciach rysiaczka....więc sam nie wiem co o tych książkach sądzić. pozdrawiam

Komentarz

• rysiaczek
            Uzależniony
            • 2005
            • 897

Hmmm no i jakby tu napisać żeby i wilk był syty i owca cała i prawdy nie przekabacić w żaden sposób a i dobrze zostać zrozumianym.

Przed chwilą odbyłem bardzo kulturalną i rzeczową rozmowę (podkreślam: bardzo kulturalną) z menedżerem nf o zdjęciach które umieściłem na forum. Menedżer (niestety nie zapamiętałem imienia i nazwiska) zwrócił uwagę na to że efekt odbarwień na zdjęciach jest widoczny bardziej, niż w rzeczywistości w fotoksiążce.

Jest to prawda i zobowiązałem się o tym napisać na forum, więc niniejszym to czynię. Tym niemniej jednak, efekt ten pozostaje widoczny na papierze bez specjalnego wpatrywania.

Z własnej woli nadmienię również iż telefon miał na celu rozwiązanie problemu w sposób mnie satysfakcjonujący - włącznie z propozycją zwrotu pieniędzy za wykonany produkt (choć nie ukrywam że do telefonu przyczynił się post na cb). I chyba warto dodać - pomimo tych przebarwień zdecydowałem nie zwracać książki. A jakość (poza przebarwieniami) bardzo mi odpowiada.

To chyba tyle - czas przekonać się na własne oczy jak wygląda sprawa przebarwień u innych producentów.

Zachęcam do dzielenia się zdjęciami, o ile takie posiadacie, z książek wykonanych dla was przez różnych producentów - wydaje mi się to bardzo zdrową formą porównania.

Ma ktoś zdjęcia z blurb-a?

EDIT: Jak tylko książka do mnie dotrze postaram się tak wyszopować zdjęcia (te poszły prosto z puszki), żeby wizualnie efekt był najbardziej zbliżony do tego co widać na papierze - to chyba jednak będzie lepsze niż nie retuszowanie zdjęć.

EDIT2: @pawelel - wrzucisz kilka zdjęć?
            Ostatnio edytowany przez rysiaczek; 1937.
            Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Jaca9
              Bywalec
              • 2007
              • 241

Witam, dziś odebrałem swój FK z NF, krótko mówiąc jest zaje****
              postaram się jeszcze dzisiaj wrzucić zdjęcia chociaż pare

Komentarz

• h4ry
                Bywalec
                • 2009
                • 155

Ja słyszałem pozytywne opinie o serwisie www.digitalalbum.pl
                Za około 2 tygodnie powinienem dostać jedną fotoksiążkę i zobaczymy czy jest na prawdę dobrze wykonana.
                5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Jaca9 - wrzuć. Ja zamierzam zlecić NF prezentacyjny album dla klientów po sezonie. Zależy mi na jakości więc chętnie obejrzę.

Komentarz

• masahuku
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 133

Rysiaczek, wrócę na chwilkę do postu #139. Napisałeś:

"reklamacja nie została uwzględniona. Wg nf takie odbarwienia są normą."

Jeśli przy składaniu zamówienia na książkę, nie byłeś informowany o tym że występuje/może wystąpić takie zjawisko, to ich tłumaczenie nie może byc podstawą odrzucenia reklamacji. Równie dobrze mogli by odrzucić reklamację książki rozklejonej, "bo takie rozklejenie to norma".

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 754

Witam

Wiem ze głupie pytanie ale czym składacie książki ?
                      próbowałem softy ze stron drukujących i jakoś mi nie podchodzą.

Darek
                      pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• Donikm
                        Coś już napisał
                        • 2009
                        • 65

Cześć,

Nie wiem czy już nie było, ale bardzo polecam, http://www.graphistudio.com/en/index.html wysokiej jakości produkty, możliwości kreacji książek prawie nieskończone i dostarczają soft do składania.

Pozdrawiam K.
                        5-ki | L-ki | Dodatki

Komentarz

• rysiaczek
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 897

Zamieszczone przez masahuku
                          Rysiaczek, wrócę na chwilkę do postu #139. Napisałeś:

"reklamacja nie została uwzględniona. Wg nf takie odbarwienia są normą."

Jeśli przy składaniu zamówienia na książkę, nie byłeś informowany o tym że występuje/może wystąpić takie zjawisko, to ich tłumaczenie nie może byc podstawą odrzucenia reklamacji. Równie dobrze mogli by odrzucić reklamację książki rozklejonej, "bo takie rozklejenie to norma".
                          wiesz, mnie nie chodziło o konkretne roszczenia bo dróg jest i było wiele, ale uzyskanie odpowiedzi czy takie cuś to u nich norma. No i tę odpowiedź dostałem.

Zamieszczone przez Dzygit-Dublin
                          Witam

Wiem ze głupie pytanie ale czym składacie książki ?
                          próbowałem softy ze stron drukujących i jakoś mi nie podchodzą.

Darek
                          ps, co tu do składania jest, żeby osobne programy probowac:rolleyes:
                          Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• bartkony

Ja polecam mój serwis www.konysz.pl - Jestem wykonawcą takich albumów (fotoksiążka). Zapraszam do współpracy. [email protected]

Komentarz

• manas
                              • 2008
                              • 4

każda oferta ważna i ciekawa, ale z Twojej strony niewiele wynika. nie widzę cen ani formatów, nie widzę zdjęć pokazujących szczegóły takiej fotoksiążki, ani oferty dotyczącej projektowania poszczególnych stron. ani słowa na temat technologii.
                              za mało danych

Komentarz

• pawelel
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 15

Zamieszczone przez manas
                                każda oferta ważna i ciekawa, ale z Twojej strony niewiele wynika. nie widzę cen ani formatów, nie widzę zdjęć pokazujących szczegóły takiej fotoksiążki, ani oferty dotyczącej projektowania poszczególnych stron. ani słowa na temat technologii.
                                za mało danych
                                ta firma pewnie nie specjalizuje się robieniu takich albumów, tylko jest to dla niej jakaś mała część dzialalności. pewnie dlatego oferta na stronie jest bardzo uboga. pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...